Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenSalade van rode biet en geitenkaas
Delhaize logo
  • Salade van rode biet en geitenkaas
    A

Salade van rode biet en geitenkaas

Salade van rode biet en geitenkaasA
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 rode biet
  • 1 gele biet
  • 1 chioggia biet (in het seizoen)
  • 2 kl 0
  • 3 el citroensap
  • basilicum
  • enkele dragonblaadjes
  • enkele korianderblaadjes
  • enkele takjes platte peterselie
  • 150 g geitenkaas
  • 2 el amandelschilfers
  • 1 el sesamzaadjes
  • 2 el pompoenpitten
  • peper
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 rode biet
  • 1 gele biet
  • 1 chioggia biet (in het seizoen)
  • 2 kl 0
  • 3 el citroensap
  • basilicum
  • enkele dragonblaadjes
  • enkele korianderblaadjes
  • enkele takjes platte peterselie
  • 150 g geitenkaas
  • 2 el amandelschilfers
  • 1 el sesamzaadjes
  • 2 el pompoenpitten
  • peper
  • 2 e.l. olijfolie

Begin met koken

: 30 min.
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Bedek de bakplaat met een vel bakpapier en strooi de amandelen, pompoenpitten en sesamzaadjes erop. Rooster mooi goudbruin gedurende ± 7 min. Laat afkoelen.
3
Schil de bieten en snijd in flinterdunne plakjes met behulp van een mandoline of een spiraalsnijder.
4
Bereid een vinaigrette. Meng hiervoor de olijfolie en het citroensap, kruid met peper en zout.
5
Besprenkel de bietjes met de vinaigrette.
6
Schik de bieten op een bord en brokkel de geitenkaas erover. Bestrooi met de geroosterde pitten en zaden. Hak de basilicum, de dragon, de koriander en peterselie en strooi over de bietensalade. Werk af met de citroenrasp.
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Bedek de bakplaat met een vel bakpapier en strooi de amandelen, pompoenpitten en sesamzaadjes erop. Rooster mooi goudbruin gedurende ± 7 min. Laat afkoelen.
3
Schil de bieten en snijd in flinterdunne plakjes met behulp van een mandoline of een spiraalsnijder.
4
Bereid een vinaigrette. Meng hiervoor de olijfolie en het citroensap, kruid met peper en zout.
5
Besprenkel de bietjes met de vinaigrette.
6
Schik de bieten op een bord en brokkel de geitenkaas erover. Bestrooi met de geroosterde pitten en zaden. Hak de basilicum, de dragon, de koriander en peterselie en strooi over de bietensalade. Werk af met de citroenrasp.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 778; energie (kCal): 187; vetten (g): 14,3; verzadigde vetten (g): 5; koolhydraten (g): 6,9; suikers (g): 4,6; vezels (g): 2,9; eiwitten (g): 7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 303,88
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 778; energie (kCal): 187; vetten (g): 14,3; verzadigde vetten (g): 5; koolhydraten (g): 6,9; suikers (g): 4,6; vezels (g): 2,9; eiwitten (g): 7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 303,88
Vegetarisch
Diner
Bijgerechten

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gele bieten
1

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Pompoenzaad
2 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bieten | Rood | Oud-Hollands recept
Hak Bieten | Rood | Oud-Hollands recept
2 × 355 gr
2de tegen -50%
2
29
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Kruiden | Basilicum
Santa Maria Kruiden | Basilicum
10 gr
-10% voor 3
3
35
Kruiden | Dragon
Santa Maria Kruiden | Dragon
7 gr
-10% voor 3
2
95
Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
-10% voor 3
2
95
Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
-10% voor 3
2
95
Geitenkaas | Chevridou
Delhaize Geitenkaas | Chevridou
150 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
69
Amandelen | Geschaafd
Delhaize Amandelen | Geschaafd
200 gr
4
15
Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
Santa Maria Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
44 gr
-10% voor 3
4
25

Reeds in je keuken

Citroensap | Vitamin C
Limmi Citroensap | Vitamin C
12 cl
1
25
Kruiden | Peper | Smaakvol
Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
35 gr
-10% voor 3
4
29
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Totaal:
€27,56