Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenSalade van linzen met witte pensen, appels en noten
Delhaize logo
  • Salade van linzen met witte pensen, appels en noten
    B

Salade van linzen met witte pensen, appels en noten

Salade van linzen met witte pensen, appels en notenB
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 480 g linzen (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 4 witte Luikse pensen
  • 2 appelen
  • 60 g walnoten
  • 2 sjalotten
  • 8 takjes bladpeterselie
  • 8 e.l. olijfolie
  • 6 el citroensap
  • 4 el ciderazijn
  • 2 el vloeibare honing
  • 2 kl mosterd op grootmoeders wijze
  • peper van de molen
  • 480 g linzen (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 4 witte Luikse pensen
  • 2 appelen
  • 60 g walnoten
  • 2 sjalotten
  • 8 takjes bladpeterselie
  • 8 e.l. olijfolie
  • 6 el citroensap
  • 4 el ciderazijn
  • 2 el vloeibare honing
  • 2 kl mosterd op grootmoeders wijze
  • peper van de molen

Begin met koken

: 15 minuten
1
Giet de linzen af, spoel ze goed onder koud water en laat ze uitlekken.
2
Doe het citroensap in een slakom. Voeg de in kleine blokjes gesneden (ongeschilde) appels toe en meng goed. Doe er de fijngehakte sjalotten bij, de blaadjes van de peterselie en de linzen. Voeg tenslotte de grofgehakte noten toe.
3
Klop de honing los met de azijn, voeg peper, zout, mosterd en olijfolie toe. Klop krachtig, giet dan op de salade en meng goed.
4
Verwijder het vel van de pensen, snij ze in schijfjes en doe ze bij de salade, meng voorzichtig.
5
Serveer koel met brood.
1
Giet de linzen af, spoel ze goed onder koud water en laat ze uitlekken.
2
Doe het citroensap in een slakom. Voeg de in kleine blokjes gesneden (ongeschilde) appels toe en meng goed. Doe er de fijngehakte sjalotten bij, de blaadjes van de peterselie en de linzen. Voeg tenslotte de grofgehakte noten toe.
3
Klop de honing los met de azijn, voeg peper, zout, mosterd en olijfolie toe. Klop krachtig, giet dan op de salade en meng goed.
4
Verwijder het vel van de pensen, snij ze in schijfjes en doe ze bij de salade, meng voorzichtig.
5
Serveer koel met brood.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 561; energie (kCal): 135; vetten (g): 10,1; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 5,5; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 679,05
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 561; energie (kCal): 135; vetten (g): 10,1; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 5,5; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 679,05
Gluten vrij
Vlees - minder dan 3€
Diner
Voorgerecht