1
Verwijder de voetjes van de rabarberstelen. Snij de stelen in stukken van 1 cm.
2
Giet de rabarber in een kookpan met de ciderazijn, het rietsuikerpoeder en de gemberpoeder. Laat 20 min. koken op een zacht vuur.
3
Laat de rabarber uitlekken en vang het sap op.
4
Hak de sjalot fijn en fruit hem 5 minuten in de olijfolie.
5
Doe het kooksap van de rabarber erbij. Doe er zout en peper op en laat op matig vuur doorkoken totdat het vocht tot 1/3 is ingekookt.
6
Doe de uitgelekte rabarber en de geplette roze peper erbij.
7
Verwijder de centrale graat van de makreelfilets.
8
Doe zout en peper op de filets.
9
Olie het vel van de makreel in en grill de filets met de velzijde langs onder gedurende 5 minuten.
10
Zet het deksel erop en laat nog 3 minuten voortbakken op een zacht vuur.
11
Dien de makreel op met de chutney en eventueel met voorgekookte volle tarwe.
1
Verwijder de voetjes van de rabarberstelen. Snij de stelen in stukken van 1 cm.
2
Giet de rabarber in een kookpan met de ciderazijn, het rietsuikerpoeder en de gemberpoeder. Laat 20 min. koken op een zacht vuur.
3
Laat de rabarber uitlekken en vang het sap op.
4
Hak de sjalot fijn en fruit hem 5 minuten in de olijfolie.
5
Doe het kooksap van de rabarber erbij. Doe er zout en peper op en laat op matig vuur doorkoken totdat het vocht tot 1/3 is ingekookt.
6
Doe de uitgelekte rabarber en de geplette roze peper erbij.
7
Verwijder de centrale graat van de makreelfilets.
8
Doe zout en peper op de filets.
9
Olie het vel van de makreel in en grill de filets met de velzijde langs onder gedurende 5 minuten.
10
Zet het deksel erop en laat nog 3 minuten voortbakken op een zacht vuur.
11
Dien de makreel op met de chutney en eventueel met voorgekookte volle tarwe.