1
Bereid de vinaigrette: schil zeste van de citroen, snipper fijn en pers de citroen(en) verder uit. Meng de olijfolie met de zeste, het citroensap, de balsamicoazijn en de rijstsiroop. Kruid met peper en zout.
2
Spoel de coeur de boeuftomaten, verwijder de kroontjes en snijd in hele fijne plakjes. Snijd de andere tomaten in de helft. Ontpit de kersen en snijd eveneens in 2. Schaaf de parmigiano tot schilfers, laat de mozzarellabolletjes zorgvuldig uitlekken en pluk de blaadjes van de groene kruiden.
3
Verdeel de tomaten, de minimozzarellabolletjes en de kersen over een groot bord, bestrooi met de groene kruiden en de parmigianoschilfers. Besprenkel de salade met de vinaigrette en laat ± 5 min. marineren alvorens te serveren. Een verrassend alternatief voor de klassieke tomaat-mozzarella!
1
Bereid de vinaigrette: schil zeste van de citroen, snipper fijn en pers de citroen(en) verder uit. Meng de olijfolie met de zeste, het citroensap, de balsamicoazijn en de rijstsiroop. Kruid met peper en zout.
2
Spoel de coeur de boeuftomaten, verwijder de kroontjes en snijd in hele fijne plakjes. Snijd de andere tomaten in de helft. Ontpit de kersen en snijd eveneens in 2. Schaaf de parmigiano tot schilfers, laat de mozzarellabolletjes zorgvuldig uitlekken en pluk de blaadjes van de groene kruiden.
3
Verdeel de tomaten, de minimozzarellabolletjes en de kersen over een groot bord, bestrooi met de groene kruiden en de parmigianoschilfers. Besprenkel de salade met de vinaigrette en laat ± 5 min. marineren alvorens te serveren. Een verrassend alternatief voor de klassieke tomaat-mozzarella!