⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenSalade met tomaat, mozzarella en kersen
Delhaize logo
  • Salade met tomaat, mozzarella en kersen

Salade met tomaat, mozzarella en kersen

Salade met tomaat, mozzarella en kersen
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 cœur de bœuf tomaten
  • 2 pakjes pakjes zomerse tomatenmengeling
  • 120 g kersen
  • 1 biocitroen
  • 2 zakjes minimozzarellabolletjes
  • 50 g parmigiano
  • 10 g verse basilicum
  • 10 g verse munt
  • 10 g verse koriander
  • 1 el rijstsiroop bio
  • 6 el balsamicoazijn
  • 3 e.l. olijfolie
  • peper
  • grof zeezout
  • 4 cœur de bœuf tomaten
  • 2 pakjes pakjes zomerse tomatenmengeling
  • 120 g kersen
  • 1 biocitroen
  • 2 zakjes minimozzarellabolletjes
  • 50 g parmigiano
  • 10 g verse basilicum
  • 10 g verse munt
  • 10 g verse koriander
  • 1 el rijstsiroop bio
  • 6 el balsamicoazijn
  • 3 e.l. olijfolie
  • peper
  • grof zeezout

Begin met koken

: 15 min.
1
Bereid de vinaigrette: schil zeste van de citroen, snipper fijn en pers de citroen(en) verder uit. Meng de olijfolie met de zeste, het citroensap, de balsamicoazijn en de rijstsiroop. Kruid met peper en zout.
2
Spoel de coeur de boeuftomaten, verwijder de kroontjes en snijd in hele fijne plakjes. Snijd de andere tomaten in de helft. Ontpit de kersen en snijd eveneens in 2. Schaaf de parmigiano tot schilfers, laat de mozzarellabolletjes zorgvuldig uitlekken en pluk de blaadjes van de groene kruiden.
3
Verdeel de tomaten, de minimozzarellabolletjes en de kersen over een groot bord, bestrooi met de groene kruiden en de parmigianoschilfers. Besprenkel de salade met de vinaigrette en laat ± 5 min. marineren alvorens te serveren. Een verrassend alternatief voor de klassieke tomaat-mozzarella!
1
Bereid de vinaigrette: schil zeste van de citroen, snipper fijn en pers de citroen(en) verder uit. Meng de olijfolie met de zeste, het citroensap, de balsamicoazijn en de rijstsiroop. Kruid met peper en zout.
2
Spoel de coeur de boeuftomaten, verwijder de kroontjes en snijd in hele fijne plakjes. Snijd de andere tomaten in de helft. Ontpit de kersen en snijd eveneens in 2. Schaaf de parmigiano tot schilfers, laat de mozzarellabolletjes zorgvuldig uitlekken en pluk de blaadjes van de groene kruiden.
3
Verdeel de tomaten, de minimozzarellabolletjes en de kersen over een groot bord, bestrooi met de groene kruiden en de parmigianoschilfers. Besprenkel de salade met de vinaigrette en laat ± 5 min. marineren alvorens te serveren. Een verrassend alternatief voor de klassieke tomaat-mozzarella!
Nutritionele informatie
Energie: 408 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Picknick
Diner
Lente,Zomer
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Coeur de boeuf tomaat
4

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kers
120 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Smaaktrostomaten
Delhaize Smaaktrostomaten
450 gr
4
49
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Mozzarella | Rol | Maxi
Galbani Mozzarella | Rol | Maxi
250 gr
2
85
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Kruiden | Basilicum
Santa Maria Kruiden | Basilicum
10 gr
3
35
Munt | Bussel | Verpakt
Delhaize Munt | Bussel | Verpakt
150 gr
3
49
Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
2
95
Rijstazijn
Saitaku Rijstazijn
15 cl
3
39

Reeds in je keuken

Azijn | Balsamico | Modena
Delhaize Azijn | Balsamico | Modena
50 cl
2
09
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Zeezout | Grof | Grijs
Delhaize Zeezout | Grof | Grijs
1 kg
1
99
Totaal:
€23,70