1
Doe de bloem in een slakom. Voeg de helft van de geriste en gehakte oregano toe, 1 ei, 4 el olijfolie, peper, zout en 2 el water. Meng en giet er eventueel, beetje bij beetje, 2 el water bij. Bestuif het werkblad met bloem en kneed tot een soepel, niet plakkerig deeg. Rol het deeg met een deegrol uit op het werkblad (over ± 30 cm diameter). Leg het op een vel bakpapier en laat het 30 min. rusten.
2
Snijd de tomaten in plakjes, bestrooi ze met zout en laat ze in een zeef rusten.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de mascarpone met 1 ei en peper. Verdeel het mengsel over het deeg, maar laat een relatief brede rand vrij. Verkruimel er ¾ van de feta bovenop en bestrooi met ¾ van de ontpitte olijven in stukjes. Dep de tomaten met keukenpapier droog en verdeel ze over de taart. Plooi de randen van het deeg op de garnituur. Werk af met de rest van de feta, de olijven en de oregano. Besprenkel met een scheutje olijfolie en schuif de taart met haar bakpapier op het rooster van de oven.
4
Bak 25 min. Smeer de randen in met 1 losgeklopt ei en laat nog 20 min. bakken. Dien warm op, met een groen slaatje.
1
Doe de bloem in een slakom. Voeg de helft van de geriste en gehakte oregano toe, 1 ei, 4 el olijfolie, peper, zout en 2 el water. Meng en giet er eventueel, beetje bij beetje, 2 el water bij. Bestuif het werkblad met bloem en kneed tot een soepel, niet plakkerig deeg. Rol het deeg met een deegrol uit op het werkblad (over ± 30 cm diameter). Leg het op een vel bakpapier en laat het 30 min. rusten.
2
Snijd de tomaten in plakjes, bestrooi ze met zout en laat ze in een zeef rusten.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de mascarpone met 1 ei en peper. Verdeel het mengsel over het deeg, maar laat een relatief brede rand vrij. Verkruimel er ¾ van de feta bovenop en bestrooi met ¾ van de ontpitte olijven in stukjes. Dep de tomaten met keukenpapier droog en verdeel ze over de taart. Plooi de randen van het deeg op de garnituur. Werk af met de rest van de feta, de olijven en de oregano. Besprenkel met een scheutje olijfolie en schuif de taart met haar bakpapier op het rooster van de oven.
4
Bak 25 min. Smeer de randen in met 1 losgeklopt ei en laat nog 20 min. bakken. Dien warm op, met een groen slaatje.