Recept zoekresultatenRustieke taart met tomaten, feta en mascarpone
Delhaize logo
  • Rustieke taart met tomaten, feta en mascarpone
    C

Rustieke taart met tomaten, feta en mascarpone

door Line Couvreur
Rustieke taart met tomaten, feta en mascarponeC
Gemiddeld
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 50 g Kalamon olijven
  • 8 takjes verse oregano
  • 150 g mascarpone di bufala
  • 100 g feta
  • 250 g volkoren tarwebloem
  • 6 el olijfolie
  • 3 eieren
  • 2 grote vleestomaten
  • peper
  • zout
  • 50 g Kalamon olijven
  • 8 takjes verse oregano
  • 150 g mascarpone di bufala
  • 100 g feta
  • 250 g volkoren tarwebloem
  • 6 el olijfolie
  • 3 eieren
  • 2 grote vleestomaten
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min. + 45 min. kooktijd (+ 30 min. rusttijd)
1
Doe de bloem in een slakom. Voeg de helft van de geriste en gehakte oregano toe, 1 ei, 4 el olijfolie, peper, zout en 2 el water. Meng en giet er eventueel, beetje bij beetje, 2 el water bij. Bestuif het werkblad met bloem en kneed tot een soepel, niet plakkerig deeg. Rol het deeg met een deegrol uit op het werkblad (over ± 30 cm diameter). Leg het op een vel bakpapier en laat het 30 min. rusten.
2
Snijd de tomaten in plakjes, bestrooi ze met zout en laat ze in een zeef rusten.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de mascarpone met 1 ei en peper. Verdeel het mengsel over het deeg, maar laat een relatief brede rand vrij. Verkruimel er ¾ van de feta bovenop en bestrooi met ¾ van de ontpitte olijven in stukjes. Dep de tomaten met keukenpapier droog en verdeel ze over de taart. Plooi de randen van het deeg op de garnituur. Werk af met de rest van de feta, de olijven en de oregano. Besprenkel met een scheutje olijfolie en schuif de taart met haar bakpapier op het rooster van de oven.
4
Bak 25 min. Smeer de randen in met 1 losgeklopt ei en laat nog 20 min. bakken. Dien warm op, met een groen slaatje.
1
Doe de bloem in een slakom. Voeg de helft van de geriste en gehakte oregano toe, 1 ei, 4 el olijfolie, peper, zout en 2 el water. Meng en giet er eventueel, beetje bij beetje, 2 el water bij. Bestuif het werkblad met bloem en kneed tot een soepel, niet plakkerig deeg. Rol het deeg met een deegrol uit op het werkblad (over ± 30 cm diameter). Leg het op een vel bakpapier en laat het 30 min. rusten.
2
Snijd de tomaten in plakjes, bestrooi ze met zout en laat ze in een zeef rusten.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de mascarpone met 1 ei en peper. Verdeel het mengsel over het deeg, maar laat een relatief brede rand vrij. Verkruimel er ¾ van de feta bovenop en bestrooi met ¾ van de ontpitte olijven in stukjes. Dep de tomaten met keukenpapier droog en verdeel ze over de taart. Plooi de randen van het deeg op de garnituur. Werk af met de rest van de feta, de olijven en de oregano. Besprenkel met een scheutje olijfolie en schuif de taart met haar bakpapier op het rooster van de oven.
4
Bak 25 min. Smeer de randen in met 1 losgeklopt ei en laat nog 20 min. bakken. Dien warm op, met een groen slaatje.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 271 kcal - Vetten: 17,2 g - Koolhydraten: 19,2 g - Vezels: 5,6 g - Eiwitten: 6,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 271 kcal - Vetten: 17,2 g - Koolhydraten: 19,2 g - Vezels: 5,6 g - Eiwitten: 6,6 g
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Mascarpone
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Olijven | Met | Pesto
Delhaize Olijven | Met | Pesto
120 gr
2
49
Kruiden | Oregano
Santa Maria Kruiden | Oregano
5 gr
2
95
Feta | Bio
Delhaize Feta | Bio
150 gr
Bio
    2
    59
    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    69
    Tomaten | Kumato
    Delhaize Tomaten | Kumato
    400 gr
    3
    49

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    • little-lione.external.82792960.svg
    5
    25
    Kruiden | Peper | 5 Bessen
    Delhaize Kruiden | Peper | 5 Bessen
    40 gr
    1
    99
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Totaal:
    €13,56