1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de kippenbouten kort goudbruin, in een braadpan met 20 g boter. Kruid met peper, met zout, voeg de helft van de tijm toe en schik de bouten in een kleine ovenschaal. Laat nog 30 min. in de oven bakken. Doe de tomaten in een andere ovenschaal, besprenkel ze met 1 el olijfolie, kruid ze met peper, met zout en schuif ze samen met de kip in de oven.
2
Schil de butternut, ontpit hem en snijd hem in blokjes. Doe ze in een kleine kookpot, overgiet met water tot alle blokjes net bedekt zijn, voeg het verkruimelde bouillonblokje toe en breng aan de kook. Zet het deksel op de pan, laat nog 10 min. sudderen en laat de bouillon dan bijna volledig inkoken op een hoog vuur.
3
Hak de bloemkool fijn (met een mes of, in meerdere keren, in de hakmolen). Fruit hem 10 min. op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met 50 g gesmolten boter.
4
Mix de butternut met de rest van de boter, kruid met peper en zout. Dresseer deze puree op de borden, voeg de bloemkool, de kippenbouten en de tomaten uit de oven toe. Besprenkel met een scheutje olijfolie, werk af met tijm en serveer.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de kippenbouten kort goudbruin, in een braadpan met 20 g boter. Kruid met peper, met zout, voeg de helft van de tijm toe en schik de bouten in een kleine ovenschaal. Laat nog 30 min. in de oven bakken. Doe de tomaten in een andere ovenschaal, besprenkel ze met 1 el olijfolie, kruid ze met peper, met zout en schuif ze samen met de kip in de oven.
2
Schil de butternut, ontpit hem en snijd hem in blokjes. Doe ze in een kleine kookpot, overgiet met water tot alle blokjes net bedekt zijn, voeg het verkruimelde bouillonblokje toe en breng aan de kook. Zet het deksel op de pan, laat nog 10 min. sudderen en laat de bouillon dan bijna volledig inkoken op een hoog vuur.
3
Hak de bloemkool fijn (met een mes of, in meerdere keren, in de hakmolen). Fruit hem 10 min. op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met 50 g gesmolten boter.
4
Mix de butternut met de rest van de boter, kruid met peper en zout. Dresseer deze puree op de borden, voeg de bloemkool, de kippenbouten en de tomaten uit de oven toe. Besprenkel met een scheutje olijfolie, werk af met tijm en serveer.