⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenKippenbouten met bloemkoolrijst, butternutpuree en tomaten uit de oven
Delhaize logo
  • Kippenbouten met bloemkoolrijst, butternutpuree en tomaten uit de oven
    A

Kippenbouten met bloemkoolrijst, butternutpuree en tomaten uit de oven

door Jeroen De Pauw
Kippenbouten met bloemkoolrijst, butternutpuree en tomaten uit de ovenA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 kippenbouten
  • 400 g kerstomaten tros
  • 1 kleine butternutpompoen
  • 1 bloemkool
  • 4 takjes tijm
  • 90 g boter
  • 3 el olijfolie
  • 1 blokje ontvette gevogeltebouillon
  • peper
  • zout
  • 4 kippenbouten
  • 400 g kerstomaten tros
  • 1 kleine butternutpompoen
  • 1 bloemkool
  • 4 takjes tijm
  • 90 g boter
  • 3 el olijfolie
  • 1 blokje ontvette gevogeltebouillon
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 40 min.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de kippenbouten kort goudbruin, in een braadpan met 20 g boter. Kruid met peper, met zout, voeg de helft van de tijm toe en schik de bouten in een kleine ovenschaal. Laat nog 30 min. in de oven bakken. Doe de tomaten in een andere ovenschaal, besprenkel ze met 1 el olijfolie, kruid ze met peper, met zout en schuif ze samen met de kip in de oven.
2
Schil de butternut, ontpit hem en snijd hem in blokjes. Doe ze in een kleine kookpot, overgiet met water tot alle blokjes net bedekt zijn, voeg het verkruimelde bouillonblokje toe en breng aan de kook. Zet het deksel op de pan, laat nog 10 min. sudderen en laat de bouillon dan bijna volledig inkoken op een hoog vuur.
3
Hak de bloemkool fijn (met een mes of, in meerdere keren, in de hakmolen). Fruit hem 10 min. op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met 50 g gesmolten boter.
4
Mix de butternut met de rest van de boter, kruid met peper en zout. Dresseer deze puree op de borden, voeg de bloemkool, de kippenbouten en de tomaten uit de oven toe. Besprenkel met een scheutje olijfolie, werk af met tijm en serveer.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de kippenbouten kort goudbruin, in een braadpan met 20 g boter. Kruid met peper, met zout, voeg de helft van de tijm toe en schik de bouten in een kleine ovenschaal. Laat nog 30 min. in de oven bakken. Doe de tomaten in een andere ovenschaal, besprenkel ze met 1 el olijfolie, kruid ze met peper, met zout en schuif ze samen met de kip in de oven.
2
Schil de butternut, ontpit hem en snijd hem in blokjes. Doe ze in een kleine kookpot, overgiet met water tot alle blokjes net bedekt zijn, voeg het verkruimelde bouillonblokje toe en breng aan de kook. Zet het deksel op de pan, laat nog 10 min. sudderen en laat de bouillon dan bijna volledig inkoken op een hoog vuur.
3
Hak de bloemkool fijn (met een mes of, in meerdere keren, in de hakmolen). Fruit hem 10 min. op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met 50 g gesmolten boter.
4
Mix de butternut met de rest van de boter, kruid met peper en zout. Dresseer deze puree op de borden, voeg de bloemkool, de kippenbouten en de tomaten uit de oven toe. Besprenkel met een scheutje olijfolie, werk af met tijm en serveer.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 122 kcal - Vetten: 8,2 g - Koolhydraten: 3 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 7,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 122 kcal - Vetten: 8,2 g - Koolhydraten: 3 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 7,3 g
Hoofdgerecht