Tot en met 11 september, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLBTS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenRundvlees masala met wortelen
Delhaize logo
  • Rundvlees masala met wortelen
    A

Rundvlees masala met wortelen

Rundvlees masala met wortelenA
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 800 g rundsstoofvlees eerste keus
  • 400 g wortelen
  • 2 uien
  • 1 blik (van 400 g) tomatenblokjes
  • 1/2 bussel koriander
  • 100 g studentenhaver met rozijnen
  • 250 g basmatirijst
  • 200 g volle natuuryoghurt
  • 1 blokje vleesbouillon
  • 40 g boter
  • 2 kl garam masala
  • peper
  • zout
  • 800 g rundsstoofvlees eerste keus
  • 400 g wortelen
  • 2 uien
  • 1 blik (van 400 g) tomatenblokjes
  • 1/2 bussel koriander
  • 100 g studentenhaver met rozijnen
  • 250 g basmatirijst
  • 200 g volle natuuryoghurt
  • 1 blokje vleesbouillon
  • 40 g boter
  • 2 kl garam masala
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min. + 2 u kooktijd
1
Snijd de uien in dikke reepjes en de wortelen in dikke schijfjes. Fruit ze op een zacht vuurtje, in een stoofpan met de helft van de boter.
2
Bak intussen het vlees in blokjes op een hoog vuur, in een grote braadpan met de rest van de boter. Kruid met peper en zout.
3
Bestrooi de groenten met garam masala, meng 2 min. en voeg het vlees en de tomatenblokjes toe. Vul het blik tot aan de rand met water, giet het in de braadpan en roer alle aanbaksels goed los. Giet alles in de stoofpan, voeg het verkruimelde bouillonblokje toe en breng aan de kook. Zet het deksel op de pan en laat gedurende 1 u 45 heel zachtjes net onder het kookpunt pruttelen.
4
Hak de grootste noten van de studentenhaver grof en schep alles in de stoofpan. Laat nog 15 min. koken, zonder deksel.
5
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
6
Breng het vlees verder op smaak en voeg de grofgehakte koriander toe. Dien heel warm op en lepel een beetje yoghurt in elk bord. Geef er de rijst bij.
1
Snijd de uien in dikke reepjes en de wortelen in dikke schijfjes. Fruit ze op een zacht vuurtje, in een stoofpan met de helft van de boter.
2
Bak intussen het vlees in blokjes op een hoog vuur, in een grote braadpan met de rest van de boter. Kruid met peper en zout.
3
Bestrooi de groenten met garam masala, meng 2 min. en voeg het vlees en de tomatenblokjes toe. Vul het blik tot aan de rand met water, giet het in de braadpan en roer alle aanbaksels goed los. Giet alles in de stoofpan, voeg het verkruimelde bouillonblokje toe en breng aan de kook. Zet het deksel op de pan en laat gedurende 1 u 45 heel zachtjes net onder het kookpunt pruttelen.
4
Hak de grootste noten van de studentenhaver grof en schep alles in de stoofpan. Laat nog 15 min. koken, zonder deksel.
5
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
6
Breng het vlees verder op smaak en voeg de grofgehakte koriander toe. Dien heel warm op en lepel een beetje yoghurt in elk bord. Geef er de rijst bij.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 128 kcal - Vetten: 5,8 g - Koolhydraten: 9,6 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 8,7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 128 kcal - Vetten: 5,8 g - Koolhydraten: 9,6 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 8,7 g
Gluten vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rundstoofvlees
Delhaize Rundstoofvlees
2 × 600 gr
10
99
Wortelen
Delhaize Wortelen
3 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
2
99
Tomatenpulp | Basilicum
Delhaize Tomatenpulp | Basilicum
400 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
79
Koriander | Verpakt
Delhaize Koriander | Verpakt
20 gr
1
55
Studentenhaver
Delhaize Studentenhaver
600 gr
9
99
Delhaize Rijst | Basmati

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Yoghurt | Vol | Natuur
Delhaize Yoghurt | Vol | Natuur
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
35
Bouillon | Vlees | 12 Bouillonblokjes
Knorr Bouillon | Vlees | 12 Bouillonblokjes
12 x 11 gr
1
99
Melkerijboter
Delhaize Melkerijboter
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25
Saus | Tikka Masala
Patak's Saus | Tikka Masala
450 gr
2
75

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje
Delhaize Gele uien | Netje
2 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
2
29
Kruiden | Peper | Wit | Gemalen | Bio
Delhaize Kruiden | Peper | Wit | Gemalen | Bio
45 gr
Bio
    2
    89
    Zout | Tafel | Naturel
    Jozo Zout | Tafel | Naturel
    1 kg
    1
    09
    Totaal:
    €46,83

    Mis geen enkel voordeel

    Ontdek exclusieve voordelen. Log in.