1
Snijd de uien in dikke reepjes en de wortelen in dikke schijfjes. Fruit ze op een zacht vuurtje, in een stoofpan met de helft van de boter.
2
Bak intussen het vlees in blokjes op een hoog vuur, in een grote braadpan met de rest van de boter. Kruid met peper en zout.
3
Bestrooi de groenten met garam masala, meng 2 min. en voeg het vlees en de tomatenblokjes toe. Vul het blik tot aan de rand met water, giet het in de braadpan en roer alle aanbaksels goed los. Giet alles in de stoofpan, voeg het verkruimelde bouillonblokje toe en breng aan de kook. Zet het deksel op de pan en laat gedurende 1 u 45 heel zachtjes net onder het kookpunt pruttelen.
4
Hak de grootste noten van de studentenhaver grof en schep alles in de stoofpan. Laat nog 15 min. koken, zonder deksel.
5
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
6
Breng het vlees verder op smaak en voeg de grofgehakte koriander toe. Dien heel warm op en lepel een beetje yoghurt in elk bord. Geef er de rijst bij.
1
Snijd de uien in dikke reepjes en de wortelen in dikke schijfjes. Fruit ze op een zacht vuurtje, in een stoofpan met de helft van de boter.
2
Bak intussen het vlees in blokjes op een hoog vuur, in een grote braadpan met de rest van de boter. Kruid met peper en zout.
3
Bestrooi de groenten met garam masala, meng 2 min. en voeg het vlees en de tomatenblokjes toe. Vul het blik tot aan de rand met water, giet het in de braadpan en roer alle aanbaksels goed los. Giet alles in de stoofpan, voeg het verkruimelde bouillonblokje toe en breng aan de kook. Zet het deksel op de pan en laat gedurende 1 u 45 heel zachtjes net onder het kookpunt pruttelen.
4
Hak de grootste noten van de studentenhaver grof en schep alles in de stoofpan. Laat nog 15 min. koken, zonder deksel.
5
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
6
Breng het vlees verder op smaak en voeg de grofgehakte koriander toe. Dien heel warm op en lepel een beetje yoghurt in elk bord. Geef er de rijst bij.