Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenPilavrijst «land en zee»
Delhaize logo
  • Pilavrijst «land en zee»

Pilavrijst «land en zee»

Pilavrijst «land en zee»
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 rode paprika
  • 150 g passata
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 50 g ontpitte groene olijven
  • peper
  • 300 g diepgevroren tijgergarnalen (scampi)
  • 1 dopje saffraanpoeder
  • 250 g langkorrelrijst met normale kooktijd, los verpakt
  • 1 feuille laurier
  • 1 vetarm bouillonblokje van gevogelte
  • 100 g erwtjes (diepgevroren)
  • 8 cl droge witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1 ui
  • 250 g kippenborstfilets
  • 40 cl water
  • 1 rode paprika
  • 150 g passata
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 50 g ontpitte groene olijven
  • peper
  • 300 g diepgevroren tijgergarnalen (scampi)
  • 1 dopje saffraanpoeder
  • 250 g langkorrelrijst met normale kooktijd, los verpakt
  • 1 feuille laurier
  • 1 vetarm bouillonblokje van gevogelte
  • 100 g erwtjes (diepgevroren)
  • 8 cl droge witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1 ui

Begin met koken

1
Fruit de grofgesneden paprika en ui in een stoofpot in 2/3 van de olie. Zet een deksel op de pot en laat 10 min. op een zacht vuur stoven.
2
Voeg de fijngesneden knoflook en de peterselieblaadjes toe, meng 2 min., voeg dan de witte wijn en de passata toe. Mix alles even, doe er dan de erwten bij, het verkruimelde bouillonblokje, het laurierblad, het saffraanpoeder en het water. Breng aan de kook en giet er de rijst bij. Draai het vuur lager, dek af en laat 20 min. sudderen op een heel zacht vuur.
3
Pel ondertussen de garnalen (vooraf ontdooid) en snij de kipfilet in kleine blokjes. Braad ze samen aan op een vrij hoog vuur in de rest van de olie in een grote pan. Neem ze van het vuur wanneer ze bruingebakken zijn.
4
Doe de olijven, de kip en de garnalen bij in de stoofpot, meng goed, breng op smaak met peper en zout en laat nog 5 min. sudderen zonder deksel.
5
Serveer meteen.
1
Fruit de grofgesneden paprika en ui in een stoofpot in 2/3 van de olie. Zet een deksel op de pot en laat 10 min. op een zacht vuur stoven.
2
Voeg de fijngesneden knoflook en de peterselieblaadjes toe, meng 2 min., voeg dan de witte wijn en de passata toe. Mix alles even, doe er dan de erwten bij, het verkruimelde bouillonblokje, het laurierblad, het saffraanpoeder en het water. Breng aan de kook en giet er de rijst bij. Draai het vuur lager, dek af en laat 20 min. sudderen op een heel zacht vuur.
3
Pel ondertussen de garnalen (vooraf ontdooid) en snij de kipfilet in kleine blokjes. Braad ze samen aan op een vrij hoog vuur in de rest van de olie in een grote pan. Neem ze van het vuur wanneer ze bruingebakken zijn.
4
Doe de olijven, de kip en de garnalen bij in de stoofpot, meng goed, breng op smaak met peper en zout en laat nog 5 min. sudderen zonder deksel.
5
Serveer meteen.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar,Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Verse look
140 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Zoete puntpaprika | Rood
Delhaize Zoete puntpaprika | Rood
1 st
1
39
Bolognaise extra
Manna Bolognaise extra
355 gr
2de tegen -50%
2
95
Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
-10% voor 3
2
95
Olijven | Groen | Ontpit
Delhaize Olijven | Groen | Ontpit
130 gr
2+1 gratis
2
59
Roze garnalen | Gepelde
365 Roze garnalen | Gepelde
2 × 200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
4
99
Kruiden | Saffraan | Poeder
Santa Maria Kruiden | Saffraan | Poeder
0,5 gr
-10% voor 3
8
99
Snelkookrijst | 8 min
Bosto Snelkookrijst | 8 min
4 x 75 gr
2
45
Kruiden | Laurierblaadjes
Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
4 gr
-10% voor 3
2
15
Bouillon met laag zoutgehalte   | Kip |  108 g
Knorr Bouillon met laag zoutgehalte | Kip | 108 g
109 gr
3+1 gratis
2
69
Doperwten | Extra fijn | Bokaal
Hak Doperwten | Extra fijn | Bokaal
130 gr
2de tegen -50%
1
99
Somontano | Chardonnay
Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
37,5 cl
2+1 gratis
3
99
Gesneden ajuinen
Delhaize Gesneden ajuinen
600 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
45
Filet | Kip | Bio
Delhaize Filet | Kip | Bio
+/- 300 gr
Bio
    +/-€
    7
    50
    Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    Vittel Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    8 x 33 cl
    5
    79

    Reeds in je keuken

    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Totaal:
    +/-€56,86

    Mis geen enkel voordeel

    Ontdek exclusieve voordelen. Log in.