Recept zoekresultatenRunderreepjes met rode curry en duo van bloemkool
Delhaize logo
  • Runderreepjes met rode curry en duo van bloemkool
    C

Runderreepjes met rode curry en duo van bloemkool

Runderreepjes met rode curry en duo van bloemkoolC
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g gepelde steak
  • 1 bloemkool
  • 1 grote wortel
  • 30 g munt (bussel)
  • 1 el rode currypasta
  • 50 cl kokosmelk
  • peper
  • zout
  • 4 el olijfolie
  • 600 g gepelde steak
  • 1 bloemkool
  • 1 grote wortel
  • 30 g munt (bussel)
  • 1 el rode currypasta
  • 50 cl kokosmelk
  • peper
  • zout
  • 4 el olijfolie

Begin met koken

: 30 min.
1
Houd ruim de helft van de bloemkoolroosjes apart. Doe de rest van de bloemkool (ook de mooiste blaadjes) in de beker van de blender (of van de hakmolen) en laat rusten.
2
Snijd het vlees in fijne reepjes en bak ze op een hoog vuur, in een sauteerpan met 2 el olijfolie. Haal het vlees uit de sauteerpan, voeg 2 el olijfolie toe in de pan en fruit de kleine bloemkoolroosjes, de wortel in fijne schijfjes en ¼ van de fijngehakte munt gedurende 10 min. op een zacht vuurtje. Voeg de rode currypasta toe, meng 1 min, giet er de kokosmelk bij en laat 5 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
3
Houd 2 takjes munt apart voor de afwerking. Doe de rest van de muntblaadjes in de blender met de bloemkool. Kruid met peper, met zout en hak tot ‘bloemkoolrijst’ fijn. Schep alles in een grote ronde schaal, dek af en kook 5 min. in de microgolfoven, op 1000 W (of 6 min. op 900 W).
4
Voeg het vlees toe in de sauteerpan, breng verder op smaak en laat nog 2 min. sudderen. Dien heel warm op, met de bloemkoolrijst. Werk af met de rest van de munt.
1
Houd ruim de helft van de bloemkoolroosjes apart. Doe de rest van de bloemkool (ook de mooiste blaadjes) in de beker van de blender (of van de hakmolen) en laat rusten.
2
Snijd het vlees in fijne reepjes en bak ze op een hoog vuur, in een sauteerpan met 2 el olijfolie. Haal het vlees uit de sauteerpan, voeg 2 el olijfolie toe in de pan en fruit de kleine bloemkoolroosjes, de wortel in fijne schijfjes en ¼ van de fijngehakte munt gedurende 10 min. op een zacht vuurtje. Voeg de rode currypasta toe, meng 1 min, giet er de kokosmelk bij en laat 5 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
3
Houd 2 takjes munt apart voor de afwerking. Doe de rest van de muntblaadjes in de blender met de bloemkool. Kruid met peper, met zout en hak tot ‘bloemkoolrijst’ fijn. Schep alles in een grote ronde schaal, dek af en kook 5 min. in de microgolfoven, op 1000 W (of 6 min. op 900 W).
4
Voeg het vlees toe in de sauteerpan, breng verder op smaak en laat nog 2 min. sudderen. Dien heel warm op, met de bloemkoolrijst. Werk af met de rest van de munt.
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 171 kcal - Vetten: 13,2 g - Koolhydraten: 2,1 g - Vezels: 0,8 g - Eiwitten: 10,5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 171 kcal - Vetten: 13,2 g - Koolhydraten: 2,1 g - Vezels: 0,8 g - Eiwitten: 10,5 g
Gluten vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Hotelmeestersteak | Rund | Bio
+/- 200 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Bloemkool
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Wortelen | Bio
Delhaize Wortelen | Bio
1 kg
Bio
    2
    29
    Munt | Bussel | Verpakt
    Delhaize Munt | Bussel | Verpakt
    150 gr
    3
    49
    Curry | Pasta | Rood
    Delhaize Curry | Pasta | Rood
    110 gr
    1
    59
    Kokosmelk
    Delhaize Kokosmelk
    2 × 25 cl
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    70

    Reeds in je keuken

    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    • little-lione.external.82792960.svg
    5
    25
    Totaal:
    +/-€8,77

    Mis geen enkel voordeel

    Ontdek exclusieve voordelen. Log in.