⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenCaesarsalade met krokante kipnuggets
Delhaize logo
  • Caesarsalade met krokante kipnuggets
    B

Caesarsalade met krokante kipnuggets

Caesarsalade met krokante kipnuggetsB
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 400 g kippenborstfilets
  • 1 blik (van 50 g) gerekte ansjovisreepjes in olijfolie
  • 6 eieren
  • 1,5 kroppen Romeinse sla
  • 250 g kerstomaten
  • 100 g parisienne stokbrood
  • 80 g cornflakes
  • bloem
  • 1 dl Caesar dressing
  • 1 dl zonnebloemolie
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 400 g kippenborstfilets
  • 1 blik (van 50 g) gerekte ansjovisreepjes in olijfolie
  • 6 eieren
  • 1,5 kroppen Romeinse sla
  • 250 g kerstomaten
  • 100 g parisienne stokbrood
  • 80 g cornflakes
  • bloem
  • 1 dl Caesar dressing
  • 1 dl zonnebloemolie
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min.
1
Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Scheur het brood in kleine stukken, meng ze op de ovenplaat met de olijfolie, verdeel ze en bak ze ± 10 min. goudbruin in de oven (houd in het oog).
2
Dompel 4 eieren in een grote steelpan kokend water en reken 7 à 8 min. kooktijd zodra het water opnieuw begint te koken. Giet ze af en laat ze in koud water schrikken.
3
Snijd de kipfilets in stukken en kruid ze met peper en zout. Klop 2 eieren los met peper en zout. Plet de cornflakes tot grote kruimels. Rol de stukken kip in de bloem, schud er de overtollige bloem af en haal ze door de eieren. Rol ze ten slotte in de cornflakes en laat rusten.
4
Pel de eieren, snijd de kerstomaten in 2 en snipper de sla. Verdeel alles over de borden.
5
Bak de nuggets op een matig vuurtje goudbruin, in een grote braadpan met een bodempje zonnebloemolie (of frituurolie). Laat ze op keukenpapier uitlekken.
6
Verdeel de nuggets over de borden, voeg de ansjovisreepjes toe en enkele croutons. Besprenkel met een beetje dressing en serveer. Zet de rest van de croutons en van de dressing apart op tafel.
1
Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Scheur het brood in kleine stukken, meng ze op de ovenplaat met de olijfolie, verdeel ze en bak ze ± 10 min. goudbruin in de oven (houd in het oog).
2
Dompel 4 eieren in een grote steelpan kokend water en reken 7 à 8 min. kooktijd zodra het water opnieuw begint te koken. Giet ze af en laat ze in koud water schrikken.
3
Snijd de kipfilets in stukken en kruid ze met peper en zout. Klop 2 eieren los met peper en zout. Plet de cornflakes tot grote kruimels. Rol de stukken kip in de bloem, schud er de overtollige bloem af en haal ze door de eieren. Rol ze ten slotte in de cornflakes en laat rusten.
4
Pel de eieren, snijd de kerstomaten in 2 en snipper de sla. Verdeel alles over de borden.
5
Bak de nuggets op een matig vuurtje goudbruin, in een grote braadpan met een bodempje zonnebloemolie (of frituurolie). Laat ze op keukenpapier uitlekken.
6
Verdeel de nuggets over de borden, voeg de ansjovisreepjes toe en enkele croutons. Besprenkel met een beetje dressing en serveer. Zet de rest van de croutons en van de dressing apart op tafel.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 156 kcal - Vetten: 10,6 g - Koolhydraten: 5,6 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 9,4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 156 kcal - Vetten: 10,6 g - Koolhydraten: 5,6 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 9,4 g
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Filet | Kip
Delhaize Filet | Kip
600 gr
7
80
Ansjovis
Delhaize Ansjovis
90 gr
2
39
Eieren | Medium | Vrije uitloop
Delhaize Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st
  • little-lione.external.82792960.svg
2
09
Romeinse sla | Verpakt
Delhaize Romeinse sla | Verpakt
1 st
3
39
Kerstomaten
Delhaize Kerstomaten
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Baguette | Zonder gluten | Bio
Delhaize Baguette | Zonder gluten | Bio
180 gr
Bio
    3
    29
    Cornflakes
    Delhaize Cornflakes
    750 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    95
    Dressing | Caesar
    Delhaize Dressing | Caesar
    27 cl
    1
    55
    Zonnebloemolie | Bio
    Delhaize Zonnebloemolie | Bio
    50 cl
    Bio
      3
      39

      Reeds in je keuken

      Bloem | Vloeiend
      Delhaize Bloem | Vloeiend
      1 kg
      0
      99
      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      25
      Peper | Groen | Gepekeld
      Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
      60 gr
      1
      69
      Zeezout | Fijn | Jodium
      Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
      125 gr
      0
      69
      Totaal:
      €26,84