1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Verdeel de plakken spek over de met bakpapier beklede ovenplaat. Zet ongeveer 8 min (te controleren) in de oven tot ze krokant gebakken zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
3
Snij intussen de ongeschilde courgettes in kleine blokjes. Bak ze 5 min. aan in 1 eetlepel olie in een grote pan op vrij hoog vuur. Bestrooi met tijm en roer regelmatig. Schep ze dan in een vergiet en laat uitlekken.
4
Bekleed intussen een grote taartvorm met het kruimeldeeg en snij de kaas in schijfjes.
5
Klop de eieren los met de room en kruid met peper, maar niet met zout. Doe er de courgettes bij en het in stukken gesneden spek, meng. Giet in de taartvorm en verdeel gelijkmatig over de bodem. Leg er de schijfjes kaas bovenop.
6
Zet 30 min. in de oven (nog altijd op th. 6)
7
Maak een salade met de tomaten, de veldsla, 3 eetlepels olijfolie, de azijn en een beetje zout. Serveer bij de quiche.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Verdeel de plakken spek over de met bakpapier beklede ovenplaat. Zet ongeveer 8 min (te controleren) in de oven tot ze krokant gebakken zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
3
Snij intussen de ongeschilde courgettes in kleine blokjes. Bak ze 5 min. aan in 1 eetlepel olie in een grote pan op vrij hoog vuur. Bestrooi met tijm en roer regelmatig. Schep ze dan in een vergiet en laat uitlekken.
4
Bekleed intussen een grote taartvorm met het kruimeldeeg en snij de kaas in schijfjes.
5
Klop de eieren los met de room en kruid met peper, maar niet met zout. Doe er de courgettes bij en het in stukken gesneden spek, meng. Giet in de taartvorm en verdeel gelijkmatig over de bodem. Leg er de schijfjes kaas bovenop.
6
Zet 30 min. in de oven (nog altijd op th. 6)
7
Maak een salade met de tomaten, de veldsla, 3 eetlepels olijfolie, de azijn en een beetje zout. Serveer bij de quiche.