⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenQuiche met geroosterd spek, courgettes en geitenkaas
Delhaize logo
  • Quiche met geroosterd spek, courgettes en geitenkaas

Quiche met geroosterd spek, courgettes en geitenkaas

Quiche met geroosterd spek, courgettes en geitenkaas
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 courgettes
  • 24 sneetjes ontbijtspek
  • 2 bolletjes geitenkaas Sainte Maure
  • 2 vellen kruimeldeeg
  • 6 ei
  • 50 cl lichte verse room
  • 250 g veldsla
  • 6 tomaten
  • 2 el gedroogde tijm
  • peper
  • 1,5 el azijn
  • zout
  • 4 el olijfolie
  • 4 courgettes
  • 24 sneetjes ontbijtspek
  • 2 bolletjes geitenkaas Sainte Maure
  • 2 vellen kruimeldeeg
  • 6 ei
  • 50 cl lichte verse room
  • 250 g veldsla
  • 6 tomaten
  • 2 el gedroogde tijm
  • peper
  • 1,5 el azijn
  • zout
  • 4 el olijfolie

Begin met koken

: 20 min + 30 min baktijd
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Verdeel de plakken spek over de met bakpapier beklede ovenplaat. Zet ongeveer 8 min (te controleren) in de oven tot ze krokant gebakken zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
3
Snij intussen de ongeschilde courgettes in kleine blokjes. Bak ze 5 min. aan in 1 eetlepel olie in een grote pan op vrij hoog vuur. Bestrooi met tijm en roer regelmatig. Schep ze dan in een vergiet en laat uitlekken.
4
Bekleed intussen een grote taartvorm met het kruimeldeeg en snij de kaas in schijfjes.
5
Klop de eieren los met de room en kruid met peper, maar niet met zout. Doe er de courgettes bij en het in stukken gesneden spek, meng. Giet in de taartvorm en verdeel gelijkmatig over de bodem. Leg er de schijfjes kaas bovenop.
6
Zet 30 min. in de oven (nog altijd op th. 6)
7
Maak een salade met de tomaten, de veldsla, 3 eetlepels olijfolie, de azijn en een beetje zout. Serveer bij de quiche.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Verdeel de plakken spek over de met bakpapier beklede ovenplaat. Zet ongeveer 8 min (te controleren) in de oven tot ze krokant gebakken zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
3
Snij intussen de ongeschilde courgettes in kleine blokjes. Bak ze 5 min. aan in 1 eetlepel olie in een grote pan op vrij hoog vuur. Bestrooi met tijm en roer regelmatig. Schep ze dan in een vergiet en laat uitlekken.
4
Bekleed intussen een grote taartvorm met het kruimeldeeg en snij de kaas in schijfjes.
5
Klop de eieren los met de room en kruid met peper, maar niet met zout. Doe er de courgettes bij en het in stukken gesneden spek, meng. Giet in de taartvorm en verdeel gelijkmatig over de bodem. Leg er de schijfjes kaas bovenop.
6
Zet 30 min. in de oven (nog altijd op th. 6)
7
Maak een salade met de tomaten, de veldsla, 3 eetlepels olijfolie, de azijn en een beetje zout. Serveer bij de quiche.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Courgette
Delhaize Courgette
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Bacon | Ontbijt | 5 Sneden
Herta Bacon | Ontbijt | 5 Sneden
3 × 100 gr
2de tegen -50%
3
19
Geit | Buche St Maure
Delhaize Geit | Buche St Maure
2 × 200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
69
Kruimeldeeg | rond
Herta Kruimeldeeg | rond
2 × 230 gr
2de tegen -50%
1
99
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.
Delhaize Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.
50 cl
5
69
Veldsla
Delhaize Veldsla
3 × 100 gr
1
39
Tomaten | San Marzano
Delhaize Tomaten | San Marzano
2 × 500 gr
2
79
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69

Reeds in je keuken

Natuurazijn
Delhaize Natuurazijn
1,5 l
  • little-lione.external.82792960.svg
0
52
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Totaal:
€38,23