⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenParmentier met schelvis en peterseliecrumble
Delhaize logo
A

Parmentier met schelvis en peterseliecrumble

Parmentier met schelvis en peterseliecrumbleA
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 700 g schelvishaasje
  • 800 g biowortelen
  • 800 g bloemige aardappelen bio
  • 150 g brood in sneetjes
  • 100 g parmigiano
  • 12 el olijfolie
  • 60 g boter
  • 1/4 bussel platte peterselie
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • peper en zout
  • 3 zachte uien
  • 700 g schelvishaasje
  • 800 g biowortelen
  • 800 g bloemige aardappelen bio
  • 150 g brood in sneetjes
  • 100 g parmigiano
  • 12 el olijfolie
  • 60 g boter
  • 1/4 bussel platte peterselie
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • peper en zout
  • 3 zachte uien

Begin met koken

: bereiding 25 min. + kooktijd 40 min.
1
Snijd de wortelen in dikke schijfjes en kook ze met de in 2 gesneden ongeschilde aardappelen, 30 min. in kokend gezouten water. Giet ze af, maar bewaar een beetje kookvocht in de pot. Plet ze met de boter, de helft van de olijfolie, peper en zout, zonder de pot terug op het vuur te zetten.
2
Verwarm de oven voor op 150°C. Laat er het brood 30 min. in drogen en mix het dan tot grote kruimels in de keukenrobot. Meng de broodkruimels met de gehakte peterselie, de geraspte parmigiano en 4 el olijfolie. Verdeel het mengsel over een grote schaal en bak het 5 min. goudbruin in de oven, op 200°C.
3
Snipper de uien en fruit ze 10 min. op een zacht vuurtje in een braadpan met 2 el olijfolie, de tijm en de rozemarijn. Haal de pan van het vuur, voeg de vis in grote blokken toe en breng op smaak.
4
Verdeel een beetje stoemp over de bodem van een ovenschaal, bedek met het uien- en vismengsel en dan met de rest van de stoemp. Voeg de crumble toe en schuif 10 min. in de oven, op 200°C. Dien warm op.
1
Snijd de wortelen in dikke schijfjes en kook ze met de in 2 gesneden ongeschilde aardappelen, 30 min. in kokend gezouten water. Giet ze af, maar bewaar een beetje kookvocht in de pot. Plet ze met de boter, de helft van de olijfolie, peper en zout, zonder de pot terug op het vuur te zetten.
2
Verwarm de oven voor op 150°C. Laat er het brood 30 min. in drogen en mix het dan tot grote kruimels in de keukenrobot. Meng de broodkruimels met de gehakte peterselie, de geraspte parmigiano en 4 el olijfolie. Verdeel het mengsel over een grote schaal en bak het 5 min. goudbruin in de oven, op 200°C.
3
Snipper de uien en fruit ze 10 min. op een zacht vuurtje in een braadpan met 2 el olijfolie, de tijm en de rozemarijn. Haal de pan van het vuur, voeg de vis in grote blokken toe en breng op smaak.
4
Verdeel een beetje stoemp over de bodem van een ovenschaal, bedek met het uien- en vismengsel en dan met de rest van de stoemp. Voeg de crumble toe en schuif 10 min. in de oven, op 200°C. Dien warm op.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 580; energie (kCal): 139; vetten (g): 8,1; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 8,8; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 7,1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 987,18
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 580; energie (kCal): 139; vetten (g): 8,1; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 8,8; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 7,1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 987,18
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Schelvishaasje
+/- 221 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Wortelen | Bos | Verpakt
Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
1 st
2
19
Aardappelen | Nicola
Delhaize Aardappelen | Nicola
1 kg
2
69
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Rozemarijn | Verpakt
Delhaize Rozemarijn | Verpakt
20 gr
1
55
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69

Reeds in je keuken

Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten
Delhaize Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten
180 gr
Bio
    3
    49
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    €15,98