1
Hak het sjalotje en de peterselie heel fijn. Doe ze in een kleine bokaal met de mosterd, het sap van ½ citroen, peper, zout en de zonnebloemolie. Sluit de bokaal en schud krachtig. (Voeg eventueel ook een beetje bieslook toe als je er in huis hebt).
2
Warm een antiaanbakpan op, zonder toevoeging van vetstof. Snijd de zalm in 4 porties. Smeer ze in met olijfolie en schroei ze op een hoog vuur 1 min. per kant dicht in de hete braadpan. Haal van het vuur, zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten. Kruid met peper en zout.
3
Spoel de linzen onder koud water en doe ze in een slakom. Voeg de gehalveerde kerstomaten toe en de augurken in kleine schijfjes. Meng er de vinaigrette onder.
4
Leg de stukken zalm op de salade en serveer met citroenpartjes. Geef er eventueel ook brood bij.
1
Hak het sjalotje en de peterselie heel fijn. Doe ze in een kleine bokaal met de mosterd, het sap van ½ citroen, peper, zout en de zonnebloemolie. Sluit de bokaal en schud krachtig. (Voeg eventueel ook een beetje bieslook toe als je er in huis hebt).
2
Warm een antiaanbakpan op, zonder toevoeging van vetstof. Snijd de zalm in 4 porties. Smeer ze in met olijfolie en schroei ze op een hoog vuur 1 min. per kant dicht in de hete braadpan. Haal van het vuur, zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten. Kruid met peper en zout.
3
Spoel de linzen onder koud water en doe ze in een slakom. Voeg de gehalveerde kerstomaten toe en de augurken in kleine schijfjes. Meng er de vinaigrette onder.
4
Leg de stukken zalm op de salade en serveer met citroenpartjes. Geef er eventueel ook brood bij.