1
Snijd de champignons in 4. Bak ze op een hoog vuur in 1 el olijfolie en 10 g boter tot ze mooi bruingebakken zijn. Voeg de balletjes toe. Hak de peterselie en de basilicum fijn.
2
Hak de sjalotten fijn, fruit ze in 1 el olijfolie, voeg de rijst toe en bak enkele minuten tot de rijst doorzichtig is. Voeg de witte wijn toe en laat inkoken. Voeg de groentebouillon beetje bij beetje toe en houd de kooktijd van de rijst in de gaten. Voeg na 20 min nog bouillon toe indien nodig. De consistentie moet die van een stevige soep zijn. Roer 100 g koude boterblokjes door de risotto, voeg de fijngesneden kruiden en de geraspte parmigiano toe.
3
Verdeel de rijstsoep in de kommen, doe er de balletjes en de champignons bij en kruid naar smaak met Espelettepeper en zout.
1
Snijd de champignons in 4. Bak ze op een hoog vuur in 1 el olijfolie en 10 g boter tot ze mooi bruingebakken zijn. Voeg de balletjes toe. Hak de peterselie en de basilicum fijn.
2
Hak de sjalotten fijn, fruit ze in 1 el olijfolie, voeg de rijst toe en bak enkele minuten tot de rijst doorzichtig is. Voeg de witte wijn toe en laat inkoken. Voeg de groentebouillon beetje bij beetje toe en houd de kooktijd van de rijst in de gaten. Voeg na 20 min nog bouillon toe indien nodig. De consistentie moet die van een stevige soep zijn. Roer 100 g koude boterblokjes door de risotto, voeg de fijngesneden kruiden en de geraspte parmigiano toe.
3
Verdeel de rijstsoep in de kommen, doe er de balletjes en de champignons bij en kruid naar smaak met Espelettepeper en zout.