⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenRisottosoep met groenteballetjes en paddenstoelen
Delhaize logo
  • Risottosoep met groenteballetjes en paddenstoelen

Risottosoep met groenteballetjes en paddenstoelen

Risottosoep met groenteballetjes en paddenstoelen
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 400 g vegetarische balletjes
  • 250 g witte champignons
  • 4 sjalotten
  • 320 g carnarolirijst
  • 2 dl witte wijn
  • 100 g parmigiano
  • 1 l groentebouillon
  • 15 g basilicum
  • 15 g bladpeterselie
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 110 g boter
  • Espelettepeper
  • zout
  • 400 g vegetarische balletjes
  • 250 g witte champignons
  • 4 sjalotten
  • 320 g carnarolirijst
  • 2 dl witte wijn
  • 100 g parmigiano
  • 1 l groentebouillon
  • 15 g basilicum
  • 15 g bladpeterselie
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 110 g boter
  • Espelettepeper
  • zout

Begin met koken

: 10 min + 20 min kooktijd
1
Snijd de champignons in 4. Bak ze op een hoog vuur in 1 el olijfolie en 10 g boter tot ze mooi bruingebakken zijn. Voeg de balletjes toe. Hak de peterselie en de basilicum fijn.
2
Hak de sjalotten fijn, fruit ze in 1 el olijfolie, voeg de rijst toe en bak enkele minuten tot de rijst doorzichtig is. Voeg de witte wijn toe en laat inkoken. Voeg de groentebouillon beetje bij beetje toe en houd de kooktijd van de rijst in de gaten. Voeg na 20 min nog bouillon toe indien nodig. De consistentie moet die van een stevige soep zijn. Roer 100 g koude boterblokjes door de risotto, voeg de fijngesneden kruiden en de geraspte parmigiano toe.
3
Verdeel de rijstsoep in de kommen, doe er de balletjes en de champignons bij en kruid naar smaak met Espelettepeper en zout.
1
Snijd de champignons in 4. Bak ze op een hoog vuur in 1 el olijfolie en 10 g boter tot ze mooi bruingebakken zijn. Voeg de balletjes toe. Hak de peterselie en de basilicum fijn.
2
Hak de sjalotten fijn, fruit ze in 1 el olijfolie, voeg de rijst toe en bak enkele minuten tot de rijst doorzichtig is. Voeg de witte wijn toe en laat inkoken. Voeg de groentebouillon beetje bij beetje toe en houd de kooktijd van de rijst in de gaten. Voeg na 20 min nog bouillon toe indien nodig. De consistentie moet die van een stevige soep zijn. Roer 100 g koude boterblokjes door de risotto, voeg de fijngesneden kruiden en de geraspte parmigiano toe.
3
Verdeel de rijstsoep in de kommen, doe er de balletjes en de champignons bij en kruid naar smaak met Espelettepeper en zout.
Nutritionele informatie
Energie: 874 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Avesnes pellet
400 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Basilicum | Verpakt
20 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Piment d'espelette

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
250 gr
1
49
Sjalot
Delhaize Sjalot
750 gr
2
69
Snelkookrijst | 8 min
Bosto Snelkookrijst | 8 min
2 × 4 x 75 gr
2
45
Somontano | Chardonnay
Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
37,5 cl
2+1 gratis
3
99
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Bouillon | Groenten
Fundo Bouillon | Groenten
46,5 cl
2de tegen -50%
4
69
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
€21,74