1
Hak de ui en de peterselieblaadjes.
2
Scheur het oud brood in stukken en laat ze weken in de melk. Wring ze goed uit tussen je vuist en doe ze samen met het gehakt, het ei, de helft van de peterselie, wat peper en zout in een grote kom. Meng alles met je handen en maak er bolletjes ter grootte van een noot van.
3
Doe de olie in een stoofpotje en laat de ui 5 minuten stoven op een zacht vuurtje. Doe er de gevogeltebouillon bij en breng aan de kook. Zet het vuur lager en voeg de komijn, de saffraan en vervolgens de balletjes toe. Laat alles 20 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Haal de balletjes uit de stoofpot en doe het amandelpoeder bij de rest van de bouillon. Mix met een staafmixer tot je een saus verkrijgt.
4
Doe de balletjes opnieuw in de stoofpot. Breng eventueel op smaak en dien op met rijst en de rest van de peterselie.
1
Hak de ui en de peterselieblaadjes.
2
Scheur het oud brood in stukken en laat ze weken in de melk. Wring ze goed uit tussen je vuist en doe ze samen met het gehakt, het ei, de helft van de peterselie, wat peper en zout in een grote kom. Meng alles met je handen en maak er bolletjes ter grootte van een noot van.
3
Doe de olie in een stoofpotje en laat de ui 5 minuten stoven op een zacht vuurtje. Doe er de gevogeltebouillon bij en breng aan de kook. Zet het vuur lager en voeg de komijn, de saffraan en vervolgens de balletjes toe. Laat alles 20 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Haal de balletjes uit de stoofpot en doe het amandelpoeder bij de rest van de bouillon. Mix met een staafmixer tot je een saus verkrijgt.
4
Doe de balletjes opnieuw in de stoofpot. Breng eventueel op smaak en dien op met rijst en de rest van de peterselie.