Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenRisotto van paarse rijst en kokosroom met scampi
Delhaize logo
B

Risotto van paarse rijst en kokosroom met scampi

Risotto van paarse rijst en kokosroom met scampiB
Gemiddeld
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g paarse rijst fairtrade
  • 5 dl visbouillon
  • 2 dl Nouilly Prat
  • 10 g platte peterselie
  • 20 g boter
  • 450 g gepelde scampi Delhaize diepvries
  • 200 ml kokosroom
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1/2 paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g paarse rijst fairtrade
  • 5 dl visbouillon
  • 2 dl Nouilly Prat
  • 10 g platte peterselie
  • 20 g boter
  • 450 g gepelde scampi Delhaize diepvries
  • 200 ml kokosroom
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1/2 paprika

Begin met koken

: 45 min. + 25 min. kooktijd
1
Laat de scampi ontdooien.
2
Snipper de ui(en), de peper en de knoflook fijn en stoof aan in een klontje boter. Doe de rijst erbij en stoof weer 5 min.
3
Meng de Nouilly Prat met de visbouillon en bevochtig er beetje bij beetje de rijst mee, wacht telkens tot het vocht helemaal opgenomen is. Voeg daarna de kokosroom toe en laat 10 min. rusten onder deksel.
4
Zet een pan op het vuur met een klontje boter en bak de scampi kort langs beide zijden. Verwijder ondertussen het kroontje van de tomaten, snijd ze in 4 en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in fijne blokjes van 0,5 cm. Snipper de peterselie fijn.
5
Serveer de risotto met de scampi's en garneer met de peterselie en tomatenblokjes.
1
Laat de scampi ontdooien.
2
Snipper de ui(en), de peper en de knoflook fijn en stoof aan in een klontje boter. Doe de rijst erbij en stoof weer 5 min.
3
Meng de Nouilly Prat met de visbouillon en bevochtig er beetje bij beetje de rijst mee, wacht telkens tot het vocht helemaal opgenomen is. Voeg daarna de kokosroom toe en laat 10 min. rusten onder deksel.
4
Zet een pan op het vuur met een klontje boter en bak de scampi kort langs beide zijden. Verwijder ondertussen het kroontje van de tomaten, snijd ze in 4 en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in fijne blokjes van 0,5 cm. Snipper de peterselie fijn.
5
Serveer de risotto met de scampi's en garneer met de peterselie en tomatenblokjes.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 313; energie (kCal): 75; vetten (g): 2,8; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 5,7; suikers (g): 2,2; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 4,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 385,65
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 313; energie (kCal): 75; vetten (g): 2,8; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 5,7; suikers (g): 2,2; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 4,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 385,65
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht