1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek de ovenplaat met bakpapier en schik er de verfrommelde sneetjes coppa op. Bak ze 5 à 10 min. goudbruin in de oven (houd ze in het oog!). Laat de oven aan staan.
2
Breng het water aan de kook met de gevogeltebouillonblokjes. Zet het deksel op de pan en houd warm.
3
Fruit de gehakte ui en het geperste teentje knoflook 5 min. op een zacht vuurtje, in een stoofpan met de helft van de boter. Strooi er de rijst bij, meng 2 min. en overgiet met witte wijn. Voeg een pollepel warme bouillon toe, zodra de wijn geabsorbeerd is. Voeg beetje bij beetje bouillon toe naarmate hij door de rijst geabsorbeerd wordt, tot de rijst gaar is (20 min in totaal).
4
Verdeel de vis intussen in 4 porties en leg ze in een licht geoliede ovenschaal. Besprenkel ze met de rest van de olie en kruid ze met peper en zout. Schuif 10 min. in de oven, op 180°C.
5
Hak de steeltjes van de waterkers heel fijn en de blaadjes wat grover. Roer alles onder de risotto, samen met de parmigiano en de rest van de boter. Haal de pan van het vuur, zet er het deksel op en laat 2 min. rusten. Breng verder op smaak. Serveer de vis bij de risotto en bestrooi hem met gehakte coppa. Dien meteen op. Tip: Heb je tijd? Droog de coppa op lage temperatuur, 1.20 u op 100°C. Zo is hij nog krokanter!
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek de ovenplaat met bakpapier en schik er de verfrommelde sneetjes coppa op. Bak ze 5 à 10 min. goudbruin in de oven (houd ze in het oog!). Laat de oven aan staan.
2
Breng het water aan de kook met de gevogeltebouillonblokjes. Zet het deksel op de pan en houd warm.
3
Fruit de gehakte ui en het geperste teentje knoflook 5 min. op een zacht vuurtje, in een stoofpan met de helft van de boter. Strooi er de rijst bij, meng 2 min. en overgiet met witte wijn. Voeg een pollepel warme bouillon toe, zodra de wijn geabsorbeerd is. Voeg beetje bij beetje bouillon toe naarmate hij door de rijst geabsorbeerd wordt, tot de rijst gaar is (20 min in totaal).
4
Verdeel de vis intussen in 4 porties en leg ze in een licht geoliede ovenschaal. Besprenkel ze met de rest van de olie en kruid ze met peper en zout. Schuif 10 min. in de oven, op 180°C.
5
Hak de steeltjes van de waterkers heel fijn en de blaadjes wat grover. Roer alles onder de risotto, samen met de parmigiano en de rest van de boter. Haal de pan van het vuur, zet er het deksel op en laat 2 min. rusten. Breng verder op smaak. Serveer de vis bij de risotto en bestrooi hem met gehakte coppa. Dien meteen op. Tip: Heb je tijd? Droog de coppa op lage temperatuur, 1.20 u op 100°C. Zo is hij nog krokanter!