Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenRisotto met schaaldierenfond en scampi
Delhaize logo
  • Risotto met schaaldierenfond en scampi
    A

Risotto met schaaldierenfond en scampi

Risotto met schaaldierenfond en scampiA
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 zakje garnaalstaarten
  • 1 venkel
  • 250 g arboriorijst
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 2 bokalen schaaldierenfond
  • 1 ui
  • 1,5 dl witte vermout (of wijn)
  • 70 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 1 zakje garnaalstaarten
  • 1 venkel
  • 250 g arboriorijst
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 2 bokalen schaaldierenfond
  • 1 ui
  • 1,5 dl witte vermout (of wijn)
  • 70 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm

Begin met koken

: 30 min.
1
Verwarm de schaaldierenfond zachtjes in een steelpannetje en laat de garnalen ontdooien.
2
Hak de knoflook en de ui fijn. Fruit ze 5 min op een laag vuurtje in een stoofpot met de olijfolie. Strooi er de rijst in, meng 2 min en voeg dan de tijm en de fijngesnipperde venkel toe (bewaar het loof). Overgiet met de vermout, meng en voeg vervolgens de warme schaaldierenfond schep per schep toe, naarmate hij door de rijst wordt geabsorbeerd. Reken 18 min kooktijd op een heel laag vuurtje.
3
Pel intussen de ontdooide garnaalstaarten, maar laat er het laatste stukje schaal en de staart aan. Snijd ze in de lengte in en bak ze op een vrij hoog vuur goudbruin in een braadpan met 20 g boter; kruid met zout en peper.
4
Voeg 50 g boter en de geraspte parmigiano aan de risotto toe. Haal van het vuur, zet het deksel op de pan en laat 2 min rusten. Meng en breng verder op smaak. Dien meteen op, met de scampi en het loof van de venkel.
1
Verwarm de schaaldierenfond zachtjes in een steelpannetje en laat de garnalen ontdooien.
2
Hak de knoflook en de ui fijn. Fruit ze 5 min op een laag vuurtje in een stoofpot met de olijfolie. Strooi er de rijst in, meng 2 min en voeg dan de tijm en de fijngesnipperde venkel toe (bewaar het loof). Overgiet met de vermout, meng en voeg vervolgens de warme schaaldierenfond schep per schep toe, naarmate hij door de rijst wordt geabsorbeerd. Reken 18 min kooktijd op een heel laag vuurtje.
3
Pel intussen de ontdooide garnaalstaarten, maar laat er het laatste stukje schaal en de staart aan. Snijd ze in de lengte in en bak ze op een vrij hoog vuur goudbruin in een braadpan met 20 g boter; kruid met zout en peper.
4
Voeg 50 g boter en de geraspte parmigiano aan de risotto toe. Haal van het vuur, zet het deksel op de pan en laat 2 min rusten. Meng en breng verder op smaak. Dien meteen op, met de scampi en het loof van de venkel.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 692; energie (kCal): 165; vetten (g): 6,9; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 14,2; suikers (g): 2,2; vezels (g): 3,3; eiwitten (g): 8,2; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 699,6
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 692; energie (kCal): 165; vetten (g): 6,9; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 14,2; suikers (g): 2,2; vezels (g): 3,3; eiwitten (g): 8,2; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 699,6
Italiaans
Moederdag,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Riso Gallo Gallo Per Risotti
1 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Fijngesneden look
200 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Scampi | Met Staart | Bio
Delhaize Scampi | Met Staart | Bio
125 gr
Bio
    4
    29
    Venkel
    Delhaize Venkel
    500 gr
    1
    79
    Pamesello | Geraspt
    Pamesello Pamesello | Geraspt
    2 × 40 gr
    1
    59
    Visfumet
    North Sea Chefs Visfumet
    400 gr
    3
    99
    Vermouth Bianco | 15% alc. | Italiaanse vermout
    Cinzano Vermouth Bianco | 15% alc. | Italiaanse vermout
    75 cl
    7
    15
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Kruiden | Tijm
    Santa Maria Kruiden | Tijm
    15 gr
    -10% voor 3
    2
    75

    Reeds in je keuken

    Gesneden ajuinen
    Delhaize Gesneden ajuinen
    600 gr
    • frozen.external.af58c8a6.svg
    1
    45
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Totaal:
    €25,54