⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenLamsbout met krieltjes, courgette en edamameboontjes
Delhaize logo
  • Lamsbout met krieltjes, courgette en edamameboontjes
    A

Lamsbout met krieltjes, courgette en edamameboontjes

Lamsbout met krieltjes, courgette en edamameboontjesA
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 lamsbout van ong. 1 kg
  • 500 g krielaardappelen
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 50 g gedopte edamameboontjes
  • 10 blaadjes basilicum
  • 6 takjes tijm
  • 3 takjes rozemarijn
  • 50 g boter
  • 2 el olijfolie
  • zout
  • peper
  • 1 lamsbout van ong. 1 kg
  • 500 g krielaardappelen
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 50 g gedopte edamameboontjes
  • 10 blaadjes basilicum
  • 6 takjes tijm
  • 3 takjes rozemarijn
  • 50 g boter
  • 2 el olijfolie
  • zout
  • peper

Begin met koken

: 20 min. + 80 min. bak en rusttijd
1
Verwarm de oven voor op 160 °C
2
Verwarm de helft van de boter met de helft van de olie in een antikleefpan en bak de lamsbout aan alle kanten goudbruin. Schik ze dan in een ovenschaal en smeer ze in met de rest van de boter. Kruid met peper en zout, rits er helft van de tijm en de rozemarijn over. Gaar de lamsbout gedurende 60 min. op 160°C. Draai de Lamsbout in de helft van de tijd eens ondersteboven en bedruip regelmatig met het kookvocht.
3
Kook ondertussen de krieltjes gaar, giet ze af en snijd ze in 2. Pel en snijd de look en de sjalot fijn. Spoel de courgette proper en snijd ze overlangs in 2 en dan in stukken van 0,5 cm dik. Verwarm de rest van de olijfolie in een andere pan en stoof de sjalot en de look aan, voeg de courgette toe en kruid met peper en zout, 2 takjes tijm en rozemarijn. Voeg er de krieltjes en de edamame aan toe. Bak alles samen op.
4
Check de lamsbout en geef hem indien nodig nog even bij. Draai de lamsbout om en laat hem afgedekt 5 min. rusten zodat de sappen zich kunnen verdelen. Snijd de lamsbout in plakken en serveer ze samen met de groentemengeling in een schaal. Werk af met enkele blaadjes basilicum, tijm en rozemarijn.
1
Verwarm de oven voor op 160 °C
2
Verwarm de helft van de boter met de helft van de olie in een antikleefpan en bak de lamsbout aan alle kanten goudbruin. Schik ze dan in een ovenschaal en smeer ze in met de rest van de boter. Kruid met peper en zout, rits er helft van de tijm en de rozemarijn over. Gaar de lamsbout gedurende 60 min. op 160°C. Draai de Lamsbout in de helft van de tijd eens ondersteboven en bedruip regelmatig met het kookvocht.
3
Kook ondertussen de krieltjes gaar, giet ze af en snijd ze in 2. Pel en snijd de look en de sjalot fijn. Spoel de courgette proper en snijd ze overlangs in 2 en dan in stukken van 0,5 cm dik. Verwarm de rest van de olijfolie in een andere pan en stoof de sjalot en de look aan, voeg de courgette toe en kruid met peper en zout, 2 takjes tijm en rozemarijn. Voeg er de krieltjes en de edamame aan toe. Bak alles samen op.
4
Check de lamsbout en geef hem indien nodig nog even bij. Draai de lamsbout om en laat hem afgedekt 5 min. rusten zodat de sappen zich kunnen verdelen. Snijd de lamsbout in plakken en serveer ze samen met de groentemengeling in een schaal. Werk af met enkele blaadjes basilicum, tijm en rozemarijn.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 92 kcal - Vetten: 4,2 g - Koolhydraten: 4,9 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 8,5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 92 kcal - Vetten: 4,2 g - Koolhydraten: 4,9 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 8,5 g
Lactose vrij
Hoofdgerecht