1
Verwarm de oven voor op 160 °C
2
Verwarm de helft van de boter met de helft van de olie in een antikleefpan en bak de lamsbout aan alle kanten goudbruin. Schik ze dan in een ovenschaal en smeer ze in met de rest van de boter. Kruid met peper en zout, rits er helft van de tijm en de rozemarijn over. Gaar de lamsbout gedurende 60 min. op 160°C. Draai de Lamsbout in de helft van de tijd eens ondersteboven en bedruip regelmatig met het kookvocht.
3
Kook ondertussen de krieltjes gaar, giet ze af en snijd ze in 2. Pel en snijd de look en de sjalot fijn. Spoel de courgette proper en snijd ze overlangs in 2 en dan in stukken van 0,5 cm dik. Verwarm de rest van de olijfolie in een andere pan en stoof de sjalot en de look aan, voeg de courgette toe en kruid met peper en zout, 2 takjes tijm en rozemarijn. Voeg er de krieltjes en de edamame aan toe. Bak alles samen op.
4
Check de lamsbout en geef hem indien nodig nog even bij. Draai de lamsbout om en laat hem afgedekt 5 min. rusten zodat de sappen zich kunnen verdelen. Snijd de lamsbout in plakken en serveer ze samen met de groentemengeling in een schaal. Werk af met enkele blaadjes basilicum, tijm en rozemarijn.
1
Verwarm de oven voor op 160 °C
2
Verwarm de helft van de boter met de helft van de olie in een antikleefpan en bak de lamsbout aan alle kanten goudbruin. Schik ze dan in een ovenschaal en smeer ze in met de rest van de boter. Kruid met peper en zout, rits er helft van de tijm en de rozemarijn over. Gaar de lamsbout gedurende 60 min. op 160°C. Draai de Lamsbout in de helft van de tijd eens ondersteboven en bedruip regelmatig met het kookvocht.
3
Kook ondertussen de krieltjes gaar, giet ze af en snijd ze in 2. Pel en snijd de look en de sjalot fijn. Spoel de courgette proper en snijd ze overlangs in 2 en dan in stukken van 0,5 cm dik. Verwarm de rest van de olijfolie in een andere pan en stoof de sjalot en de look aan, voeg de courgette toe en kruid met peper en zout, 2 takjes tijm en rozemarijn. Voeg er de krieltjes en de edamame aan toe. Bak alles samen op.
4
Check de lamsbout en geef hem indien nodig nog even bij. Draai de lamsbout om en laat hem afgedekt 5 min. rusten zodat de sappen zich kunnen verdelen. Snijd de lamsbout in plakken en serveer ze samen met de groentemengeling in een schaal. Werk af met enkele blaadjes basilicum, tijm en rozemarijn.