Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenEverzwijnragout met mosterdsaus en polenta met olijven
Delhaize logo
  • Everzwijnragout met mosterdsaus en polenta met olijven

Everzwijnragout met mosterdsaus en polenta met olijven

Everzwijnragout met mosterdsaus en polenta met olijven
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 300 g kerstomaten
  • 1/2 el peperkorrels
  • 1 el jeneverbessen
  • 5 teentjes knoflook
  • 2 stengels selder
  • 1 fles pittige rode wijn
  • 70 g gezouten boter
  • 4 e.l. olijfolie
  • 4 el mosterd op oude wijze
  • 3 el ruwe rietsuiker
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 2 el bloem
  • 100 g ontpitte zwarte olijven
  • 70 g geraspte parmezaan
  • 250 g polenta
  • 1 l water
  • 800 g everzwijnragout
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • peper
  • verse oregano of gedroogde marjolein
  • 1 blokje groentebouillon
  • 300 g kerstomaten
  • 1/2 el peperkorrels
  • 1 el jeneverbessen
  • 5 teentjes knoflook
  • 2 stengels selder
  • 1 fles pittige rode wijn
  • 70 g gezouten boter
  • 4 e.l. olijfolie
  • 4 el mosterd op oude wijze
  • 3 el ruwe rietsuiker
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 2 el bloem
  • 100 g ontpitte zwarte olijven
  • 70 g geraspte parmezaan
  • 250 g polenta

Begin met koken

: 20 min + 1u45 min
1
Snijd het vlees een dag van tevoren in stukken en doe het samen met de rode wijn, gehakte ui, de wortelen, de selderstengels, de knolselder, het kruidentuiltje, de look, de jeneverbessen en de peperkorrels in een slakom. Dek af en laat 24 u marineren in de koelkast.
2
Laat het vlees en de groenten uitlekken en bak ze in een mengsel van de helft van de olie en 20 g boter tot ze een mooi kleurtje hebben. Wentel ze door de bloem en laat nog even verder bakken. Breng op smaak met peper en zout. Voeg er de marinade, de tomatenpuree, de tomaten in stukjes, de mosterd en 2 el bruine suiker aan toe. Laat gedurende minstens 1u30 sudderen met het deksel op de pan. Indien nodig kan je de saus laten inkoken. Kruid naar smaak.
3
Verwarm de oven voor op 210°C (stand 7). Leg de kerstomaatjes in een ovenschaal, prik er met een scherp mes voorzichtig gaatjes in, overgiet met een scheutje olijfolie en bestrooi met de rest van de suiker en wat zout. Laat 20 min bakken in de oven.
4
Breng het water aan de kook, samen met het verbrokkelde bouillonblokje. Strooi er geleidelijk de polenta in en meng gedurende enkele min op een zacht vuurtje, tot de polenta vaste vorm krijgt. Haal van het vuur en voeg er de parmezaan, de gehakte olijven en 50 g boter bij. Meng stevig door elkaar en kruid naar smaak. Verdeel er de gesnipperde marjolein of verse oregano over.
5
Serveer de everzwijnragout met de ovengegaarde tomaten en de polenta met olijven.
1
Snijd het vlees een dag van tevoren in stukken en doe het samen met de rode wijn, gehakte ui, de wortelen, de selderstengels, de knolselder, het kruidentuiltje, de look, de jeneverbessen en de peperkorrels in een slakom. Dek af en laat 24 u marineren in de koelkast.
2
Laat het vlees en de groenten uitlekken en bak ze in een mengsel van de helft van de olie en 20 g boter tot ze een mooi kleurtje hebben. Wentel ze door de bloem en laat nog even verder bakken. Breng op smaak met peper en zout. Voeg er de marinade, de tomatenpuree, de tomaten in stukjes, de mosterd en 2 el bruine suiker aan toe. Laat gedurende minstens 1u30 sudderen met het deksel op de pan. Indien nodig kan je de saus laten inkoken. Kruid naar smaak.
3
Verwarm de oven voor op 210°C (stand 7). Leg de kerstomaatjes in een ovenschaal, prik er met een scherp mes voorzichtig gaatjes in, overgiet met een scheutje olijfolie en bestrooi met de rest van de suiker en wat zout. Laat 20 min bakken in de oven.
4
Breng het water aan de kook, samen met het verbrokkelde bouillonblokje. Strooi er geleidelijk de polenta in en meng gedurende enkele min op een zacht vuurtje, tot de polenta vaste vorm krijgt. Haal van het vuur en voeg er de parmezaan, de gehakte olijven en 50 g boter bij. Meng stevig door elkaar en kruid naar smaak. Verdeel er de gesnipperde marjolein of verse oregano over.
5
Serveer de everzwijnragout met de ovengegaarde tomaten en de polenta met olijven.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Marcassin
800 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kerstomaten
Delhaize Kerstomaten
2 × 250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Kruiden | Roze peperbollen
Santa Maria Kruiden | Roze peperbollen
21 gr
-10% voor 3
4
65
Kruiden | Jeneverbessen
Santa Maria Kruiden | Jeneverbessen
21 gr
-10% voor 3
4
59
Verse look
Delhaize Verse look
2 × 140 gr
2
29
Groene selder | Bio
Delhaize Groene selder | Bio
350 gr
Bio
    2
    29
    Pays d'Oc | Cabernet Sauvignon
    Delhaize Pays d'Oc | Cabernet Sauvignon
    2 × 75 cl
    2+1 gratis
    3
    99
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Cassonade
    Tienen-Tirlemont Cassonade
    500 gr
    1
    59
    Tomaten | Puree
    Delhaize Tomaten | Puree
    3 x 70 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    19
    Zwarte olijf
    Delhaize Zwarte olijf
    130 gr
    2
    99
    Parmigiano reggiano | BOB
    Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    49
    Polenta | Voorgekookt
    Delhaize Polenta | Voorgekookt
    450 gr
    1
    89
    Kruiden | Kruidenbuiltje
    Santa Maria Kruiden | Kruidenbuiltje
    14 gr
    -10% voor 3
    5
    59
    Wortelen | Extra fijn
    Hak Wortelen | Extra fijn
    2 × 215 gr
    2de tegen -50%
    1
    85
    Witte uien | Netje
    Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
    1
    69
    Kruiden | Oregano
    Santa Maria Kruiden | Oregano
    5 gr
    -10% voor 3
    2
    95

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Mosterd | Originale
    Maille Mosterd | Originale
    360 gr
    3
    99
    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
    Spa Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
    6 x 33 cl
    4
    55
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Totaal:
    €52,54

    Mis geen enkel voordeel

    Ontdek exclusieve voordelen. Log in.