Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenMelkvarken met minigroenten en mosterd
Delhaize logo
B

Melkvarken met minigroenten en mosterd

Melkvarken met minigroenten en mosterdB
Gemiddeld
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 hesp of schouder van melkvarken
  • 400 g minicourgettes
  • 400 g minipatissons
  • 400 g miniraapjes
  • 1 sjalot
  • 2 dl room
  • verse tijm
  • 1,5 dl cognac
  • 2 dl vleesfond
  • 1 el graanmosterd 'Pommery'
  • 2 g boter
  • 2 e.l. olijfolie
  • peper
  • 1 hesp of schouder van melkvarken
  • 400 g minicourgettes
  • 400 g minipatissons
  • 400 g miniraapjes
  • 1 sjalot
  • 2 dl room
  • verse tijm
  • 1,5 dl cognac
  • 2 dl vleesfond
  • 1 el graanmosterd 'Pommery'
  • 2 g boter
  • 2 e.l. olijfolie
  • peper

Begin met koken

: 15 min + 30 min baktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid het vlees met peper en zout en bak het mooi bruin in een pan met 1 klontje hete boter, ± 2 min per zijde. Laat ± 30 min verder garen in de oven.
2
Stoof de fijngesnipperde sjalot met het andere klontje boter in een pan. Blus met de cognac en voeg de fond toe. Voeg nadien de room en de graanmosterd toe en laat inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
3
Blancheer de minigroenten kort in gezouten water. Laat schrikken in ijswater zodat ze hun kleur behouden. Halveer ze en bruin ze net voor het opdienen even in olijfolie in de pan. Kruid bij met peper en zout naar smaak. Werk af met enkele takjes tijm.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid het vlees met peper en zout en bak het mooi bruin in een pan met 1 klontje hete boter, ± 2 min per zijde. Laat ± 30 min verder garen in de oven.
2
Stoof de fijngesnipperde sjalot met het andere klontje boter in een pan. Blus met de cognac en voeg de fond toe. Voeg nadien de room en de graanmosterd toe en laat inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
3
Blancheer de minigroenten kort in gezouten water. Laat schrikken in ijswater zodat ze hun kleur behouden. Halveer ze en bruin ze net voor het opdienen even in olijfolie in de pan. Kruid bij met peper en zout naar smaak. Werk af met enkele takjes tijm.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 583; energie (kCal): 140; vetten (g): 9,4; verzadigde vetten (g): 4,2; koolhydraten (g): 1,9; suikers (g): 1; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 1014,3
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 583; energie (kCal): 140; vetten (g): 9,4; verzadigde vetten (g): 4,2; koolhydraten (g): 1,9; suikers (g): 1; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 1014,3
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Pâtisson
400 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Hesp | Superieur | Sneden
Herta Hesp | Superieur | Sneden
100 gr
2
75
Courgette
Delhaize Courgette
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Rapen | Bot | Verpakt
Delhaize Rapen | Bot | Verpakt
1 st
2
29
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75
VS | 40% alc. | Franse cognac
Bisquit Dubouché VS | 40% alc. | Franse cognac
70 cl
1 = -10% | 2 = -15%
39
99
Bouillon | Zonder zout | Rund
Knorr Bouillon | Zonder zout | Rund
3 × 72 gr
3+1 gratis
2
89
Mosterd | Originale
Maille Mosterd | Originale
360 gr
3
99

Reeds in je keuken

Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
€62,42