Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenDuo van butternut met champignonsaus en rode uienpickles
Delhaize logo
  • Duo van butternut met champignonsaus en rode uienpickles
    A

Duo van butternut met champignonsaus en rode uienpickles

door Loïc Van Impe
Duo van butternut met champignonsaus en rode uienpicklesA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 butternuts (pompoen)
  • 1 rode ui
  • 20 g kervel
  • 2 takjes tijm
  • 80 g geroosterde hazelnoten
  • 1 el Fairtrade-biorietsuiker
  • 4 el rode wijnazijn
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 2 butternuts (pompoen)
  • 1 rode ui
  • 20 g kervel
  • 2 takjes tijm
  • 80 g geroosterde hazelnoten
  • 1 el Fairtrade-biorietsuiker
  • 4 el rode wijnazijn
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 40 min.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de butternuts, ontpit ze en snijd ze in grote stukken. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de butternutstukken over, besprenkel ze met 2/3 van de olijfolie, kruid met peper, met zout en schuif 20 min. in de oven.
2
Snijd de champignons in kleine stukjes en fruit ze in een steelpan met de rest van de olijfolie en de tijm. Overgiet ze met warm water zodra ze kleuren, tot ze net bedekt zijn, voeg het 1/2 verkruimelde bouillonblokje toe en laat 15 min. op een laag vuurtje sudderen.
3
Breng de azijn en de suiker in een kleine steelpan aan de kook. Haal de pan van het vuur, voeg de gesnipperde rode ui toe en laat afkoelen.
4
Houd de helft van de butternutstukken warm, in de uitgeschakelde oven. Plet de rest tot puree (voeg indien nodig een beetje water toe) en breng verder op smaak.
5
Verwijder de tijm uit de steelpan met de champignons en mix fijn. Breng verder op smaak.
6
Dresseer een cirkel butternutpuree op warme borden. Voeg de champignonsaus toe in het midden en leg er de geroosterde butternutstukken bovenop. Werk af met de uienpickles, bestrooi met grofgehakte hazelnoten en kervel.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de butternuts, ontpit ze en snijd ze in grote stukken. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de butternutstukken over, besprenkel ze met 2/3 van de olijfolie, kruid met peper, met zout en schuif 20 min. in de oven.
2
Snijd de champignons in kleine stukjes en fruit ze in een steelpan met de rest van de olijfolie en de tijm. Overgiet ze met warm water zodra ze kleuren, tot ze net bedekt zijn, voeg het 1/2 verkruimelde bouillonblokje toe en laat 15 min. op een laag vuurtje sudderen.
3
Breng de azijn en de suiker in een kleine steelpan aan de kook. Haal de pan van het vuur, voeg de gesnipperde rode ui toe en laat afkoelen.
4
Houd de helft van de butternutstukken warm, in de uitgeschakelde oven. Plet de rest tot puree (voeg indien nodig een beetje water toe) en breng verder op smaak.
5
Verwijder de tijm uit de steelpan met de champignons en mix fijn. Breng verder op smaak.
6
Dresseer een cirkel butternutpuree op warme borden. Voeg de champignonsaus toe in het midden en leg er de geroosterde butternutstukken bovenop. Werk af met de uienpickles, bestrooi met grofgehakte hazelnoten en kervel.
Nutritionele informatie
A
Per 100g: Energie: 79 kcal - Vetten: 4,1 g - Koolhydraten: 4,2 g - Vezels: 2 g - Eiwitten: 1,5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 79 kcal - Vetten: 4,1 g - Koolhydraten: 4,2 g - Vezels: 2 g - Eiwitten: 1,5 g
Frans
Gluten vrij
Herfst
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Butternut
2

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Rode uien | Netje
Delhaize Rode uien | Netje
400 gr
1
99
Kervel
Iglo Kervel
100 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
45
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75
Hazelnoten | geroosterd
Delhaize Hazelnoten | geroosterd
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
3
39
Suiker | Bruin | Kandijsmaak
Delhaize Suiker | Bruin | Kandijsmaak
500 gr
1
59
Bouillon | Groenten | Vetarm
365 Bouillon | Groenten | Vetarm
120 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
45

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Totaal:
€11,62

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.