1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de butternuts, ontpit ze en snijd ze in grote stukken. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de butternutstukken over, besprenkel ze met 2/3 van de olijfolie, kruid met peper, met zout en schuif 20 min. in de oven.
2
Snijd de champignons in kleine stukjes en fruit ze in een steelpan met de rest van de olijfolie en de tijm. Overgiet ze met warm water zodra ze kleuren, tot ze net bedekt zijn, voeg het 1/2 verkruimelde bouillonblokje toe en laat 15 min. op een laag vuurtje sudderen.
3
Breng de azijn en de suiker in een kleine steelpan aan de kook. Haal de pan van het vuur, voeg de gesnipperde rode ui toe en laat afkoelen.
4
Houd de helft van de butternutstukken warm, in de uitgeschakelde oven. Plet de rest tot puree (voeg indien nodig een beetje water toe) en breng verder op smaak.
5
Verwijder de tijm uit de steelpan met de champignons en mix fijn. Breng verder op smaak.
6
Dresseer een cirkel butternutpuree op warme borden. Voeg de champignonsaus toe in het midden en leg er de geroosterde butternutstukken bovenop. Werk af met de uienpickles, bestrooi met grofgehakte hazelnoten en kervel.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de butternuts, ontpit ze en snijd ze in grote stukken. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de butternutstukken over, besprenkel ze met 2/3 van de olijfolie, kruid met peper, met zout en schuif 20 min. in de oven.
2
Snijd de champignons in kleine stukjes en fruit ze in een steelpan met de rest van de olijfolie en de tijm. Overgiet ze met warm water zodra ze kleuren, tot ze net bedekt zijn, voeg het 1/2 verkruimelde bouillonblokje toe en laat 15 min. op een laag vuurtje sudderen.
3
Breng de azijn en de suiker in een kleine steelpan aan de kook. Haal de pan van het vuur, voeg de gesnipperde rode ui toe en laat afkoelen.
4
Houd de helft van de butternutstukken warm, in de uitgeschakelde oven. Plet de rest tot puree (voeg indien nodig een beetje water toe) en breng verder op smaak.
5
Verwijder de tijm uit de steelpan met de champignons en mix fijn. Breng verder op smaak.
6
Dresseer een cirkel butternutpuree op warme borden. Voeg de champignonsaus toe in het midden en leg er de geroosterde butternutstukken bovenop. Werk af met de uienpickles, bestrooi met grofgehakte hazelnoten en kervel.