1
Breng de melk en de kokosmelk zachtjes aan de kook met een groot snufje zout. Strooi er de rijst bij, meng, zet het deksel op de pan en laat gedurende 30 min. heel zachtjes pruttelen. Meng intussen af en toe.
2
Haal de pan van het vuur en voeg 40 g suiker toe. Zet het deksel op de pan, laat volledig afkoelen en meng af en toe. (Er blijft in het begin veel melk over: maak je geen zorgen, de rijst zal de melk tijdens het afkoelen absorberen).
3
Fruit de amandelen op een vrij hoog vuur, in een antiaanbakpan met 25 g suiker, 1 snufje zout en ½ el water, tot ze mooi gekaramelliseerd zijn. Schep ze meteen op een vel bakpapier en laat ze afkoelen.
4
Dien de rijstpap lauw of koud op. Werk af met schijfjes banaan en grofgehakte amandelen.
1
Breng de melk en de kokosmelk zachtjes aan de kook met een groot snufje zout. Strooi er de rijst bij, meng, zet het deksel op de pan en laat gedurende 30 min. heel zachtjes pruttelen. Meng intussen af en toe.
2
Haal de pan van het vuur en voeg 40 g suiker toe. Zet het deksel op de pan, laat volledig afkoelen en meng af en toe. (Er blijft in het begin veel melk over: maak je geen zorgen, de rijst zal de melk tijdens het afkoelen absorberen).
3
Fruit de amandelen op een vrij hoog vuur, in een antiaanbakpan met 25 g suiker, 1 snufje zout en ½ el water, tot ze mooi gekaramelliseerd zijn. Schep ze meteen op een vel bakpapier en laat ze afkoelen.
4
Dien de rijstpap lauw of koud op. Werk af met schijfjes banaan en grofgehakte amandelen.