⭐ LAATSTE DAG Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenReegebraad met hazelnoten
Delhaize logo
  • Reegebraad met hazelnoten

Reegebraad met hazelnoten

Reegebraad met hazelnoten
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 15 cl droge witte wijn
  • 15 g boter
  • 2 el calvados
  • 50 g hazelnoten
  • 2 el honing
  • 20 cl verse room
  • 1 el citroensap
  • 1 el mosterd
  • 1 el fijngehakte verse dragon
  • 600 g reegebraad
  • peper
  • 15 cl droge witte wijn
  • 15 g boter
  • 2 el calvados
  • 50 g hazelnoten
  • 2 el honing
  • 20 cl verse room
  • 1 el citroensap
  • 1 el mosterd
  • 1 el fijngehakte verse dragon
  • 600 g reegebraad
  • peper

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C. 
2
Bind het gebraad op. Smelt de boter in een braadpan en laat het vlees hierin snel aan alle kanten korsten. Overgiet met de calvados en flambeer (de dampkap moet uitgeschakeld zijn!) Leg het gebraad dan in een ovenschotel en kruid met peper en zout. 
3
Giet de witte wijn in de pan, roer de aanbaksels los en voeg de honing toe. Giet over het gebraad en bestrooi met de grofgehakte hazelnoten. Bak het vlees 30 à 35 min. in de oven, bedruip regelmatig. 
4
Neem het vlees uit de schotel, leg het op een snijplank en hou het warm onder aluminiumfolie. Giet de saus in een steelpan, voeg de room toe, de mosterd, het citroensap en de dragon. Breng aan de kook en laat 2 min. sudderen. 
5
Versnijd ondertussen het gebraad en giet het vrijgekomen sap bij de saus. Breng de saus op smaak met peper en zout. 
6
Serveer meteen met een groene groente en minirösti.
1
Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C. 
2
Bind het gebraad op. Smelt de boter in een braadpan en laat het vlees hierin snel aan alle kanten korsten. Overgiet met de calvados en flambeer (de dampkap moet uitgeschakeld zijn!) Leg het gebraad dan in een ovenschotel en kruid met peper en zout. 
3
Giet de witte wijn in de pan, roer de aanbaksels los en voeg de honing toe. Giet over het gebraad en bestrooi met de grofgehakte hazelnoten. Bak het vlees 30 à 35 min. in de oven, bedruip regelmatig. 
4
Neem het vlees uit de schotel, leg het op een snijplank en hou het warm onder aluminiumfolie. Giet de saus in een steelpan, voeg de room toe, de mosterd, het citroensap en de dragon. Breng aan de kook en laat 2 min. sudderen. 
5
Versnijd ondertussen het gebraad en giet het vrijgekomen sap bij de saus. Breng de saus op smaak met peper en zout. 
6
Serveer meteen met een groene groente en minirösti.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar,Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Calvados
2 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Hert
600 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Somontano | Chardonnay
Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
37,5 cl
2+1 gratis
3
99
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Hazelnoten | Gegrild
Delhaize Hazelnoten | Gegrild
200 gr
3
95
Honing | Algarve
Meli Honing | Algarve
340 gr
1+1 gratis
4
99
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Mosterd | Zacht | Squeeze
Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
300 gr
1
35
Dragon | Verpakt
Delhaize Dragon | Verpakt
20 gr
1
79

Reeds in je keuken

Citroensap | Vitamin C
Limmi Citroensap | Vitamin C
12 cl
1
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
€19,61