1
Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de kip in een ovenschaal, smeer ze in met 2 el olijfolie, kruid met peper, met zout en bestrooi met de helft van de tijm. Verdeel alle ongepelde hele teentjes knoflook rond de kip. Bedek een ovenplaat met bakpapier, snijd de pastinaken overlangs in 4, verdeel ze over de ovenplaat en smeer ze in met 2 kl olijfolie. Schuif alles 20 min. in de oven. Haal de pastinaken uit de oven, verlaag de temperatuur tot 160°C en bak de kip nog 40 min.
2
Snijd de rode uien in dikke reepjes. Fruit ze in een grote sauteerpan met 2 el olijfolie en de rest van de tijm. Voeg na 5 min. de gevogeltebouillon toe en laat op een vrij hoog vuur voor de helft inkoken. Voeg de harissa toe, de honing, het citroensap en vervolgens de olijven. Haal de pan van het vuur.
3
Haal de teentjes knoflook uit de ovenschaal zodra de kip gaar is en pers er de pulp uit, boven de sauteerpan. Meng, voeg de pastinaken toe en laat 2 min. pruttelen. Snijd de kip in stukken, schep ze in de sauteerpan en laat 2 min. sudderen. Serveer met platbrood, griesmeel of aardappelen.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de kip in een ovenschaal, smeer ze in met 2 el olijfolie, kruid met peper, met zout en bestrooi met de helft van de tijm. Verdeel alle ongepelde hele teentjes knoflook rond de kip. Bedek een ovenplaat met bakpapier, snijd de pastinaken overlangs in 4, verdeel ze over de ovenplaat en smeer ze in met 2 kl olijfolie. Schuif alles 20 min. in de oven. Haal de pastinaken uit de oven, verlaag de temperatuur tot 160°C en bak de kip nog 40 min.
2
Snijd de rode uien in dikke reepjes. Fruit ze in een grote sauteerpan met 2 el olijfolie en de rest van de tijm. Voeg na 5 min. de gevogeltebouillon toe en laat op een vrij hoog vuur voor de helft inkoken. Voeg de harissa toe, de honing, het citroensap en vervolgens de olijven. Haal de pan van het vuur.
3
Haal de teentjes knoflook uit de ovenschaal zodra de kip gaar is en pers er de pulp uit, boven de sauteerpan. Meng, voeg de pastinaken toe en laat 2 min. pruttelen. Snijd de kip in stukken, schep ze in de sauteerpan en laat 2 min. sudderen. Serveer met platbrood, griesmeel of aardappelen.