⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenKip met pastinaak, olijven en harissa
Delhaize logo
  • Kip met pastinaak, olijven en harissa
    A

Kip met pastinaak, olijven en harissa

door Line Couvreur
Kip met pastinaak, olijven en harissaA
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kip
  • 800 g pastinaak
  • 3 rode uien
  • 1 citroen
  • 60 g Kalamon olijven
  • 60 g Nocellara olijven natuur
  • 1 bol knoflook
  • 8 takjes tijm
  • 1 el honing
  • 5 dl gevogeltebouillon Fundo
  • 100 g harissa met gekonfijte citroen
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 kip
  • 800 g pastinaak
  • 3 rode uien
  • 1 citroen
  • 60 g Kalamon olijven
  • 60 g Nocellara olijven natuur
  • 1 bol knoflook
  • 8 takjes tijm
  • 1 el honing
  • 5 dl gevogeltebouillon Fundo
  • 100 g harissa met gekonfijte citroen
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 1 u 20 min.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de kip in een ovenschaal, smeer ze in met 2 el olijfolie, kruid met peper, met zout en bestrooi met de helft van de tijm. Verdeel alle ongepelde hele teentjes knoflook rond de kip. Bedek een ovenplaat met bakpapier, snijd de pastinaken overlangs in 4, verdeel ze over de ovenplaat en smeer ze in met 2 kl olijfolie. Schuif alles 20 min. in de oven. Haal de pastinaken uit de oven, verlaag de temperatuur tot 160°C en bak de kip nog 40 min.
2
Snijd de rode uien in dikke reepjes. Fruit ze in een grote sauteerpan met 2 el olijfolie en de rest van de tijm. Voeg na 5 min. de gevogeltebouillon toe en laat op een vrij hoog vuur voor de helft inkoken. Voeg de harissa toe, de honing, het citroensap en vervolgens de olijven. Haal de pan van het vuur.
3
Haal de teentjes knoflook uit de ovenschaal zodra de kip gaar is en pers er de pulp uit, boven de sauteerpan. Meng, voeg de pastinaken toe en laat 2 min. pruttelen. Snijd de kip in stukken, schep ze in de sauteerpan en laat 2 min. sudderen. Serveer met platbrood, griesmeel of aardappelen.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de kip in een ovenschaal, smeer ze in met 2 el olijfolie, kruid met peper, met zout en bestrooi met de helft van de tijm. Verdeel alle ongepelde hele teentjes knoflook rond de kip. Bedek een ovenplaat met bakpapier, snijd de pastinaken overlangs in 4, verdeel ze over de ovenplaat en smeer ze in met 2 kl olijfolie. Schuif alles 20 min. in de oven. Haal de pastinaken uit de oven, verlaag de temperatuur tot 160°C en bak de kip nog 40 min.
2
Snijd de rode uien in dikke reepjes. Fruit ze in een grote sauteerpan met 2 el olijfolie en de rest van de tijm. Voeg na 5 min. de gevogeltebouillon toe en laat op een vrij hoog vuur voor de helft inkoken. Voeg de harissa toe, de honing, het citroensap en vervolgens de olijven. Haal de pan van het vuur.
3
Haal de teentjes knoflook uit de ovenschaal zodra de kip gaar is en pers er de pulp uit, boven de sauteerpan. Meng, voeg de pastinaken toe en laat 2 min. pruttelen. Snijd de kip in stukken, schep ze in de sauteerpan en laat 2 min. sudderen. Serveer met platbrood, griesmeel of aardappelen.
Nutritionele informatie
A
Per 100g: Energie: 131 kcal - Vetten: 8,2 g - Koolhydraten: 3 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 10,5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 131 kcal - Vetten: 8,2 g - Koolhydraten: 3 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 10,5 g
Italiaans
Gluten vrij
Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Braadkip | Halal
Delhaize Braadkip | Halal
+/- 1,15 kg
+/-€
5
85
Pastinaak | Geschoond
Delhaize Pastinaak | Geschoond
3 × 300 gr
2
19
Rode uien | Netje
Delhaize Rode uien | Netje
400 gr
1
99
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Olijven | Met | Pesto
Delhaize Olijven | Met | Pesto
120 gr
2
49
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Honing | Bloemen | Squeeze
Delhaize Honing | Bloemen | Squeeze
350 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
19
Bouillon| Kip
Fundo Bouillon| Kip
46,5 cl
2de tegen -50%
4
69
La Flamme Harissa
2 × 70 gr
0
95

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
+/-€29,65