⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGratin dauphinois
Delhaize logo
B

Gratin dauphinois

Gratin dauphinoisB
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 1 kg vastkokende aardappelen (Charlotte, Belle de Fontenay, etc.)
  • 30 g boter
  • 50 cl room 20%
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • peper
  • 1 kg vastkokende aardappelen (Charlotte, Belle de Fontenay, etc.)
  • 30 g boter
  • 50 cl room 20%
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • peper

Begin met koken

: 15 min + 1 u 15 kooktijd
1
Laat de oven voorverwarmen op 180°C.
2
Schil de aardappelen en snijd ze in heel fijne, ronde schijfjes. Snijd het knoflookteentje in twee.
3
Wrijf de binnenkant van een gratineerschaal krachtig in met knoflook. Leg een eerste laag aardappelen in de schaal. Voeg zout en peper toe. Doe hetzelfde met de overblijvende aardappelen en voeg na elke laag kruiden toe. Giet voorzichtig de room erover. Leg enkele boterballetjes op de aardappelen en zet de schaal in de oven.
4
Laat de aardappelen 1 u 15 garen.
5
Serveer bij vlees of vis.
1
Laat de oven voorverwarmen op 180°C.
2
Schil de aardappelen en snijd ze in heel fijne, ronde schijfjes. Snijd het knoflookteentje in twee.
3
Wrijf de binnenkant van een gratineerschaal krachtig in met knoflook. Leg een eerste laag aardappelen in de schaal. Voeg zout en peper toe. Doe hetzelfde met de overblijvende aardappelen en voeg na elke laag kruiden toe. Giet voorzichtig de room erover. Leg enkele boterballetjes op de aardappelen en zet de schaal in de oven.
4
Laat de aardappelen 1 u 15 garen.
5
Serveer bij vlees of vis.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 411; energie (kCal): 98; vetten (g): 4,6; verzadigde vetten (g): 3; koolhydraten (g): 11,4; suikers (g): 2,2; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 2,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 218,93
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 411; energie (kCal): 98; vetten (g): 4,6; verzadigde vetten (g): 3; koolhydraten (g): 11,4; suikers (g): 2,2; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 2,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 218,93
Frans
Kids,Eindejaar
Overig
Bijgerechten