⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenMaaltijdsoep met tortellini
Delhaize logo
  • Maaltijdsoep met tortellini
    A

Maaltijdsoep met tortellini

Maaltijdsoep met tortelliniA
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 250 g verse kleine tortellini met ricotta en spinazie
  • 400 g cannellinibonen uit blik
  • 150 g jonge spinazieblaadjes
  • 1 schaaltje schilfers van grana padano
  • 1 teentje knoflook
  • 2 e.l. olijfolie
  • peper
  • 1,3 l water
  • 3 tomaten
  • 2 sjalotten
  • 1 ciabatta nog af te bakken
  • zout
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 250 g verse kleine tortellini met ricotta en spinazie
  • 400 g cannellinibonen uit blik
  • 150 g jonge spinazieblaadjes
  • 1 schaaltje schilfers van grana padano
  • 1 teentje knoflook
  • 2 e.l. olijfolie
  • peper
  • 1,3 l water
  • 3 tomaten
  • 2 sjalotten
  • 1 ciabatta nog af te bakken
  • zout
  • 2 blokjes groentebouillon

Begin met koken

: 25 min.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Pel, ontpit en snij de tomaten in blokjes. Doe ze in een kookpot, voeg de olie toe, de gesnipperde sjalotten en de geperste knoflook. Laat 5 min. stoven op middelhoog vuur.
3
Bak intussen het ciabattabrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Doe de cannellinibonen in een vergiet en spoel grondig onder koud water.
5
Giet het water in de kookpot, voeg de grofgehakte spinazie toe, de cannellinibonen en de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook en laat 5 min. op zacht vuur sudderen.
6
Voeg de tortellini toe en laat nog 3 min. zacht sudderen. Breng op smaak met peper en zout en serveer meteen met de kaasschilfers en het brood.
7
Tomaten pellen is heel eenvoudig : snij ze onderaan ondiep kruisvormig in en leg ze dan 1 min in kokend water. Zo kan je er het vel gemakkelijk afhalen.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Pel, ontpit en snij de tomaten in blokjes. Doe ze in een kookpot, voeg de olie toe, de gesnipperde sjalotten en de geperste knoflook. Laat 5 min. stoven op middelhoog vuur.
3
Bak intussen het ciabattabrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Doe de cannellinibonen in een vergiet en spoel grondig onder koud water.
5
Giet het water in de kookpot, voeg de grofgehakte spinazie toe, de cannellinibonen en de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook en laat 5 min. op zacht vuur sudderen.
6
Voeg de tortellini toe en laat nog 3 min. zacht sudderen. Breng op smaak met peper en zout en serveer meteen met de kaasschilfers en het brood.
7
Tomaten pellen is heel eenvoudig : snij ze onderaan ondiep kruisvormig in en leg ze dan 1 min in kokend water. Zo kan je er het vel gemakkelijk afhalen.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 477; energie (kCal): 113; vetten (g): 3,4; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 13,7; suikers (g): 1,5; vezels (g): 2,6; eiwitten (g): 5,4; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 746,25
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 477; energie (kCal): 113; vetten (g): 3,4; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 13,7; suikers (g): 1,5; vezels (g): 2,6; eiwitten (g): 5,4; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 746,25
Vegetarisch
Moederdag,Veggie - minder dan 3€
Diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Ricotta | Classico
Delhaize Ricotta | Classico
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Witte bonen | Tomatensaus
Hak Witte bonen | Tomatensaus
2 × 360 gr
2
09
Jonge spinazieblaadjes
Delhaize Jonge spinazieblaadjes
200 gr
1
99
Grana padano | BOB
Delhaize Grana padano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
99
Smaaktrostomaten
Delhaize Smaaktrostomaten
450 gr
4
49
Ciabatta natuur
Delhaize Ciabatta natuur
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
69

Reeds in je keuken

Fijngesneden look
Delhaize Fijngesneden look
200 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
2
75
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Mineraalwater | Niet bruisend | PET
Contrex Mineraalwater | Niet bruisend | PET
6 x 1 l
2+1 gratis
4
69
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
€14,33