⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenCannellinibonen met calamares, saffraan en tomaten
Delhaize logo
  • Cannellinibonen met calamares, saffraan en tomaten
    A

Cannellinibonen met calamares, saffraan en tomaten

Cannellinibonen met calamares, saffraan en tomatenA
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 200 g inktvistubes
  • 200 g cannellinibonen uit blik
  • 130 g kerstomaten
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 1 citroen (het sap)
  • enkele saffraandraadjes
  • 2 e.l. olijfolie
  • zout
  • zwarte peper
  • 200 g inktvistubes
  • 200 g cannellinibonen uit blik
  • 130 g kerstomaten
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 1 citroen (het sap)
  • enkele saffraandraadjes
  • 2 e.l. olijfolie
  • zout
  • zwarte peper

Begin met koken

: 20 min
1
Pel de knoflook en de sjalot en snipper ze fijn. Zet een pan op het vuur met de olijfolie. Voeg de saffraan, het zout, de peper en de versneden inktvistubes toe. Bak 5 minuten op middelhoog vuur.
2
Snijd de kerstomaten in 4, voeg samen met de cannellinibonen toe en bak nog 5 minuten.
3
Hak de peterselie fijn.
4
Haal de pan van het vuur, voeg de bonen, de peterselie en het citroensap toe. Meng en serveer.
1
Pel de knoflook en de sjalot en snipper ze fijn. Zet een pan op het vuur met de olijfolie. Voeg de saffraan, het zout, de peper en de versneden inktvistubes toe. Bak 5 minuten op middelhoog vuur.
2
Snijd de kerstomaten in 4, voeg samen met de cannellinibonen toe en bak nog 5 minuten.
3
Hak de peterselie fijn.
4
Haal de pan van het vuur, voeg de bonen, de peterselie en het citroensap toe. Meng en serveer.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 397; energie (kCal): 95; vetten (g): 3,1; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 8,6; suikers (g): 1; vezels (g): 3; eiwitten (g): 6,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 231,8
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 397; energie (kCal): 95; vetten (g): 3,1; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 8,6; suikers (g): 1; vezels (g): 3; eiwitten (g): 6,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 231,8
Gluten vrij
Vis - minder dan 3€
Diner
Hoofdgerecht