Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenCheesecake met geitenkaas en gemarineerde tomaten
Delhaize logo
  • Cheesecake met geitenkaas en gemarineerde tomaten
    C

Cheesecake met geitenkaas en gemarineerde tomaten

Cheesecake met geitenkaas en gemarineerde tomatenC
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • zwarte peper
  • zout
  • 20 cl light room
  • 450 g Chevridou
  • 50 g pecannoten
  • 300 g mix van kerstomaten
  • 50 g kaascrackers Tuc
  • 140 g zachte vijgen
  • 20 g sesamzaadjes
  • 2,5 g agar-agar
  • 1 el maanzaadjes
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1 el Italiaanse azijn
  • zwarte peper
  • zout
  • 20 cl light room
  • 450 g Chevridou
  • 50 g pecannoten
  • 300 g mix van kerstomaten
  • 50 g kaascrackers Tuc
  • 140 g zachte vijgen
  • 20 g sesamzaadjes
  • 2,5 g agar-agar
  • 1 el maanzaadjes
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1 el Italiaanse azijn

Begin met koken

: 30 min. + koeling 3 u.
1
Verkruimel de crackers en doe ze samen met de in grote stukken gesneden vijgen, de pecannoten en de sesamzaadjes in een mixer. Mix tot je een deeg krijgt.
2
Bedek een bakvorm met losse bodem met bakpapier en bestrijk de bodem met het deeg. Druk er goed op. Zet de bakvorm in de koelkast.
3
Doe de Chevridou-kazen in een slakom
4
Warm de room op en strooi het agaragarpoeder in een steelpan. Laat 2 min koken en roer goed. Giet deze mengeling op de Chevridou-kazen, bestrooi royaal met peper en roer goed. Giet alles in de bakvorm. Maak de bovenkant glad en laat 3 u rusten in de koelkast.
5
Verwarm ondertussen de oven voor op th. 6 – 180°C. Doe de tomaten in een ovenschotel en laat 10 min bakken. Maak een vinaigrette met olijfolie, azijn, zout, peper en het maanzaad. Haal de tomaten uit de oven, giet er de vinaigrette over en laat gedurende 1 u marineren. Roer af en toe.
6
Verdeel de tomaten over de cheesecake en dien op.
1
Verkruimel de crackers en doe ze samen met de in grote stukken gesneden vijgen, de pecannoten en de sesamzaadjes in een mixer. Mix tot je een deeg krijgt.
2
Bedek een bakvorm met losse bodem met bakpapier en bestrijk de bodem met het deeg. Druk er goed op. Zet de bakvorm in de koelkast.
3
Doe de Chevridou-kazen in een slakom
4
Warm de room op en strooi het agaragarpoeder in een steelpan. Laat 2 min koken en roer goed. Giet deze mengeling op de Chevridou-kazen, bestrooi royaal met peper en roer goed. Giet alles in de bakvorm. Maak de bovenkant glad en laat 3 u rusten in de koelkast.
5
Verwarm ondertussen de oven voor op th. 6 – 180°C. Doe de tomaten in een ovenschotel en laat 10 min bakken. Maak een vinaigrette met olijfolie, azijn, zout, peper en het maanzaad. Haal de tomaten uit de oven, giet er de vinaigrette over en laat gedurende 1 u marineren. Roer af en toe.
6
Verdeel de tomaten over de cheesecake en dien op.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 799; energie (kCal): 192; vetten (g): 13,4; verzadigde vetten (g): 4,6; koolhydraten (g): 11,6; suikers (g): 8; vezels (g): 2,6; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 408,58
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 799; energie (kCal): 192; vetten (g): 13,4; verzadigde vetten (g): 4,6; koolhydraten (g): 11,6; suikers (g): 8; vezels (g): 2,6; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 408,58
Amerikaans
Vegetarisch
Diner
Voorgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Poppy
1 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Verse room | 20% V.G. | 2e 1/2 prijs
Campina Verse room | 20% V.G. | 2e 1/2 prijs
2 x 25 cl
Promo
3
14
Geitenkaas | Tendre Bûche
Chavroux Geitenkaas | Tendre Bûche
3 × 150 gr
4
29
Noten | Pecan
Delhaize Noten | Pecan
150 gr
4
19
Kerstrostomaten
Delhaize Kerstrostomaten
350 gr
3
99
Crackers | Toastjes | Zout & Peper
LU Crackers | Toastjes | Zout & Peper
100 gr
1
39
Vijgen | Bio
Delhaize Vijgen | Bio
150 gr
Bio
    2
    59
    Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
    Santa Maria Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
    44 gr
    -10% voor 3
    4
    25
    Agar-Agar | Plantaardig geleermiddel
    Vahiné Agar-Agar | Plantaardig geleermiddel
    8 gr
    5
    39
    Azijn | Appel-Honing
    Taste of Inspirations Azijn | Appel-Honing
    25 cl
    2
    19

    Reeds in je keuken

    Kruiden | Peper | Smaakvol
    Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
    35 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Totaal:
    €40,00