1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Doe de grofgehakte ui in de beker van de hakmolen en voeg 1 ei en de munt toe. Laat malen tot een homogeen mengsel.
3
Doe het gehakt in een grote kom, voeg het ui mengsel toe, het tweede ei, de chutney, 100 g tomatensaus, het paneermeel, paprika en zout. Meng met behulp van een soepele spatel (of met de handen) tot een homogeen mengsel, breng op smaak met peper en zout.
4
Verdeel het mengsel over 4 individuele, met bakpapier beklede vormen en druk aan. Zet 30 min. in de oven.
5
Schil intussen de wortelen en snij ze in schijfjes. Laat ze 8 min. garen in gezouten, kokend water.
6
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzigen op de verpakking.
7
Giet de rest van de tomatensaus in een steelpan. Voeg de room toe, de mosterd en het kerriepoeder. Breng langzaam aan de kook en laat 5 min. sudderen.
8
Giet de gare wortelen af, doe ze terug in de steelpan en stoof ze met de olijfolie en de gehakte munt, voeg peper en zout toe.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Doe de grofgehakte ui in de beker van de hakmolen en voeg 1 ei en de munt toe. Laat malen tot een homogeen mengsel.
3
Doe het gehakt in een grote kom, voeg het ui mengsel toe, het tweede ei, de chutney, 100 g tomatensaus, het paneermeel, paprika en zout. Meng met behulp van een soepele spatel (of met de handen) tot een homogeen mengsel, breng op smaak met peper en zout.
4
Verdeel het mengsel over 4 individuele, met bakpapier beklede vormen en druk aan. Zet 30 min. in de oven.
5
Schil intussen de wortelen en snij ze in schijfjes. Laat ze 8 min. garen in gezouten, kokend water.
6
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzigen op de verpakking.
7
Giet de rest van de tomatensaus in een steelpan. Voeg de room toe, de mosterd en het kerriepoeder. Breng langzaam aan de kook en laat 5 min. sudderen.
8
Giet de gare wortelen af, doe ze terug in de steelpan en stoof ze met de olijfolie en de gehakte munt, voeg peper en zout toe.