⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGehaktbroodjes met mangochutney en wortelen met munt
Delhaize logo
  • Gehaktbroodjes met mangochutney en wortelen met munt
    B

Gehaktbroodjes met mangochutney en wortelen met munt

Gehaktbroodjes met mangochutney en wortelen met muntB
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g niet gekruid varkens- en kalfsgehakt
  • 1 ui
  • 2 eieren
  • 80 g mangochutney
  • 500 g basilicosaus
  • 600 g wortel
  • 35 g paneermeel
  • 1 el mosterd
  • 10 cl lichte verse room
  • 1 bussel verse munt
  • 250 g basmatirijst
  • 2 kl zacht of pikant paprikapoeder
  • peper
  • 1 afgestreken el kerriepoeder
  • 2 el olijfolie
  • zout
  • 500 g niet gekruid varkens- en kalfsgehakt
  • 1 ui
  • 2 eieren
  • 80 g mangochutney
  • 500 g basilicosaus
  • 600 g wortel
  • 35 g paneermeel
  • 1 el mosterd
  • 10 cl lichte verse room
  • 1 bussel verse munt
  • 250 g basmatirijst
  • 2 kl zacht of pikant paprikapoeder
  • peper
  • 1 afgestreken el kerriepoeder
  • 2 el olijfolie

Begin met koken

: 40 min
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Doe de grofgehakte ui in de beker van de hakmolen en voeg 1 ei en de munt toe. Laat malen tot een homogeen mengsel.
3
Doe het gehakt in een grote kom, voeg het ui mengsel toe, het tweede ei, de chutney, 100 g tomatensaus, het paneermeel, paprika en zout. Meng met behulp van een soepele spatel (of met de handen) tot een homogeen mengsel, breng op smaak met peper en zout.
4
Verdeel het mengsel over 4 individuele, met bakpapier beklede vormen en druk aan. Zet 30 min. in de oven.
5
Schil intussen de wortelen en snij ze in schijfjes. Laat ze 8 min. garen in gezouten, kokend water.
6
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzigen op de verpakking.
7
Giet de rest van de tomatensaus in een steelpan. Voeg de room toe, de mosterd en het kerriepoeder. Breng langzaam aan de kook en laat 5 min. sudderen.
8
Giet de gare wortelen af, doe ze terug in de steelpan en stoof ze met de olijfolie en de gehakte munt, voeg peper en zout toe.
9
Serveer alles warm.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Doe de grofgehakte ui in de beker van de hakmolen en voeg 1 ei en de munt toe. Laat malen tot een homogeen mengsel.
3
Doe het gehakt in een grote kom, voeg het ui mengsel toe, het tweede ei, de chutney, 100 g tomatensaus, het paneermeel, paprika en zout. Meng met behulp van een soepele spatel (of met de handen) tot een homogeen mengsel, breng op smaak met peper en zout.
4
Verdeel het mengsel over 4 individuele, met bakpapier beklede vormen en druk aan. Zet 30 min. in de oven.
5
Schil intussen de wortelen en snij ze in schijfjes. Laat ze 8 min. garen in gezouten, kokend water.
6
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzigen op de verpakking.
7
Giet de rest van de tomatensaus in een steelpan. Voeg de room toe, de mosterd en het kerriepoeder. Breng langzaam aan de kook en laat 5 min. sudderen.
8
Giet de gare wortelen af, doe ze terug in de steelpan en stoof ze met de olijfolie en de gehakte munt, voeg peper en zout toe.
9
Serveer alles warm.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 527; energie (kCal): 126; vetten (g): 5,9; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 12,7; suikers (g): 2,6; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 5,4; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 843,95
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 527; energie (kCal): 126; vetten (g): 5,9; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 12,7; suikers (g): 2,6; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 5,4; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 843,95
Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kalfsgehakt
500 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Chutney | Zoete mango
Patak's Chutney | Zoete mango
340 gr
2de tegen -50%
2
59
Basilicum | Verpakt
Delhaize Basilicum | Verpakt
20 gr
1
55
Wortelen | Bos | Verpakt
Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
1 st
2
19
Paneermeel
Anco Paneermeel
200 gr
0
67
Mosterd | Originale
Maille Mosterd | Originale
360 gr
3
99
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Munt | Verpakt
Delhaize Munt | Verpakt
20 gr
1
49
Rijst | Basmati | Kookbuiltje
Bosto Rijst | Basmati | Kookbuiltje
4 x 75 gr
2
35
Kruiden | Paprika | Sterk
Santa Maria Kruiden | Paprika | Sterk
37 gr
3
29
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Saus | Curry | Tandoori
Patak's Saus | Curry | Tandoori
450 gr
2de tegen -50%
2
79

Reeds in je keuken

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
€25,44