1
Snipper de kolen met de mandoline fijn. Rasp de cheddar grof. Snijd de mozzarella in blokjes.
2
Bak het vlees op een vrij hoog vuur met 1 el olijfolie, in een braadpan die even groot is als de wraps, en roer het gehakt goed los met een spatel. Schuif het gehakt naar een kant van de braadpan en voeg de gesnipperde lente-uitjes toe. Fruit 2 min. op een zacht vuurtje. Hak naar eigen smaak (een deel van) de rode peper fijn. Voeg zout, het komijnpoeder en het fijngehakte pepertje toe in de braadpan. Fruit alles nog 1 min. Doe de bereiding met een schuimspaan in een schaal, zodat er wat vet in de braadpan overblijft.
3
Leg een wrap in de braadpan en verdeel er 1⁄4 van het vlees over. Voeg 1⁄4 van de geraspte cheddar en van de mozzarella toe, samen met 1⁄4 van de kolen. Bedek met een 2de wrap en bak aan de 2 kanten op een matig vuurtje goudbruin. Bak alle ingrediënten op dezelfde manier in 2 braadpannen tegelijk om tijd te winnen (smeer de 2de braadpan lichtjes in met olie en houd de eerste quesadilla’s in de oven warm, op 100°C).
4
Snijd de quesadilla’s in parten en tast toe: lekker smeltend en krokant tegelijk. ¡Que bueno! (Geef er een slaatje bij.)
1
Snipper de kolen met de mandoline fijn. Rasp de cheddar grof. Snijd de mozzarella in blokjes.
2
Bak het vlees op een vrij hoog vuur met 1 el olijfolie, in een braadpan die even groot is als de wraps, en roer het gehakt goed los met een spatel. Schuif het gehakt naar een kant van de braadpan en voeg de gesnipperde lente-uitjes toe. Fruit 2 min. op een zacht vuurtje. Hak naar eigen smaak (een deel van) de rode peper fijn. Voeg zout, het komijnpoeder en het fijngehakte pepertje toe in de braadpan. Fruit alles nog 1 min. Doe de bereiding met een schuimspaan in een schaal, zodat er wat vet in de braadpan overblijft.
3
Leg een wrap in de braadpan en verdeel er 1⁄4 van het vlees over. Voeg 1⁄4 van de geraspte cheddar en van de mozzarella toe, samen met 1⁄4 van de kolen. Bedek met een 2de wrap en bak aan de 2 kanten op een matig vuurtje goudbruin. Bak alle ingrediënten op dezelfde manier in 2 braadpannen tegelijk om tijd te winnen (smeer de 2de braadpan lichtjes in met olie en houd de eerste quesadilla’s in de oven warm, op 100°C).
4
Snijd de quesadilla’s in parten en tast toe: lekker smeltend en krokant tegelijk. ¡Que bueno! (Geef er een slaatje bij.)