Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenPreistoemp met worst
Delhaize logo
  • Preistoemp met worst
    B

Preistoemp met worst

Preistoemp met worstB
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g braadworst
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 300 g fijn gesneden prei
  • 1 sjalot
  • 5 cl melk
  • 4 dl water
  • 1/2 rundsbouillonblokje
  • 1 el mosterd
  • 70 g boter
  • 1 blaadje laurier
  • 2 takjes tijm
  • gemalen nootmuskaat
  • peper
  • 600 g braadworst
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 300 g fijn gesneden prei
  • 1 sjalot
  • 5 cl melk
  • 4 dl water
  • 1/2 rundsbouillonblokje
  • 1 el mosterd
  • 70 g boter
  • 1 blaadje laurier
  • 2 takjes tijm
  • gemalen nootmuskaat
  • peper

Begin met koken

40 min.
1
Smelt 20 g boter in een kookpot en stoof er de fijngesneden sjalot 5 min in aan. Voeg er de voorgesneden prei toe: stoof 5 min op een zacht vuur aan. Voeg de geschelde en in gelijke blokjes gesneden aardappels, de tijm en laurier aan toe. Voeg water toe tot alles net onder staat. Breng aan de kook en laat 20 min. verder garen.
2
Smelt 20 g boter in een braadpan en bak op een matig vuur de worsten gaar. Draai ze regelmatig zodat ze aan alle zijden mooi kleuren. Haal de gebakken worsten uit de pan en houd ze warm. Giet het overtollige vet uit de pan en blus ze met het water. Voeg het ½ gesniperte bouillonblokje toe en roer los. Laat even inkoken en voeg er dan de mosterd aan toe. Roer goed door en breng verder op smaak met peper en zout.
3
Giet het overtollige water van de aardappels en de prei af. Zet ze terug in de kookpot op een zacht vuur. Voeg de melk en de rest van de boter toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en prak met een aardappelstamper tot een smeuïge stoemp.
4
Bedien de stoemp met de braadworsten en de saus.
1
Smelt 20 g boter in een kookpot en stoof er de fijngesneden sjalot 5 min in aan. Voeg er de voorgesneden prei toe: stoof 5 min op een zacht vuur aan. Voeg de geschelde en in gelijke blokjes gesneden aardappels, de tijm en laurier aan toe. Voeg water toe tot alles net onder staat. Breng aan de kook en laat 20 min. verder garen.
2
Smelt 20 g boter in een braadpan en bak op een matig vuur de worsten gaar. Draai ze regelmatig zodat ze aan alle zijden mooi kleuren. Haal de gebakken worsten uit de pan en houd ze warm. Giet het overtollige vet uit de pan en blus ze met het water. Voeg het ½ gesniperte bouillonblokje toe en roer los. Laat even inkoken en voeg er dan de mosterd aan toe. Roer goed door en breng verder op smaak met peper en zout.
3
Giet het overtollige water van de aardappels en de prei af. Zet ze terug in de kookpot op een zacht vuur. Voeg de melk en de rest van de boter toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en prak met een aardappelstamper tot een smeuïge stoemp.
4
Bedien de stoemp met de braadworsten en de saus.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 493; energie (kCal): 118; vetten (g): 7,2; verzadigde vetten (g): 3,3; koolhydraten (g): 7,3; suikers (g): 1,7; vezels (g): 1; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 672,36
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 493; energie (kCal): 118; vetten (g): 7,2; verzadigde vetten (g): 3,3; koolhydraten (g): 7,3; suikers (g): 1,7; vezels (g): 1; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 672,36
Belgisch
Gluten vrij
Kids
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Mett worst
Delhaize Mett worst
2 × 360 gr
5
99
Bloemige Aardappelen | Primeur
Delhaize Bloemige Aardappelen | Primeur
2 kg
1+1 gratis
4
69
Prei | Fijngesneden
Delhaize Prei | Fijngesneden
300 gr
1
69
Sjalotten | Verpakt | Bio
Delhaize Sjalotten | Verpakt | Bio
500 gr
Bio
    4
    79
    Karnemelk | Bio
    Delhaize Karnemelk | Bio
    1 l
    Bio
      1
      95
      Bouillon | Zonder zout | Rund
      Knorr Bouillon | Zonder zout | Rund
      72 gr
      3+1 gratis
      2
      89
      Boter | Gezouten
      Paysan Breton Boter | Gezouten
      125 gr
      2
      39
      Kruiden | Laurierblaadjes
      Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
      2 × 4 gr
      -10% voor 3
      2
      15
      Kruiden | Tijm
      Santa Maria Kruiden | Tijm
      15 gr
      -10% voor 3
      2
      75
      Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
      Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
      35 gr
      -10% voor 3
      4
      99

      Reeds in je keuken

      Mineraalwater | Niet bruisend | PET
      Vittel Mineraalwater | Niet bruisend | PET
      8 x 33 cl
      5
      79
      Mosterd | Zacht | Squeeze
      Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
      300 gr
      1
      35
      Kruiden | Peper | Mix
      Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
      41 gr
      -10% voor 3
      4
      29
      Totaal:
      €42,42