1
Snijd de kip in 8 stukken en de uien in reepjes. Meng ze in een ovenschaal met het sap van de citroenen. Dek de schaal af en laat 2 u. in de koelkast marineren. Meng intussen af en toe.
2
Laat de kip uitlekken en giet de rest van de marinade in een stoofpan. Voeg de gepelde gehalveerde teentjes knoflook toe, samen met de gehalveerde ontpitte groene pepertjes, de kippenbouillon, de mosterd en de laurierblaadjes. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 30 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
3
Bestrijk de stukken kip intussen langs alle kanten met olie en schroei ze kort rondom dicht op een grote grill (of in een antiaanbakpan). Kruid met peper en zout.
4
Doe de stukken kip in de stoofpan en laat 30 min. zonder deksel sudderen. Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking. Breng de kip verder op smaak en dien ze heel warm op, met de basmatirijst.
1
Snijd de kip in 8 stukken en de uien in reepjes. Meng ze in een ovenschaal met het sap van de citroenen. Dek de schaal af en laat 2 u. in de koelkast marineren. Meng intussen af en toe.
2
Laat de kip uitlekken en giet de rest van de marinade in een stoofpan. Voeg de gepelde gehalveerde teentjes knoflook toe, samen met de gehalveerde ontpitte groene pepertjes, de kippenbouillon, de mosterd en de laurierblaadjes. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 30 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
3
Bestrijk de stukken kip intussen langs alle kanten met olie en schroei ze kort rondom dicht op een grote grill (of in een antiaanbakpan). Kruid met peper en zout.
4
Doe de stukken kip in de stoofpan en laat 30 min. zonder deksel sudderen. Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking. Breng de kip verder op smaak en dien ze heel warm op, met de basmatirijst.