Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenVarkenshaasje met champignons
Delhaize logo
  • Varkenshaasje met champignons
    B

Varkenshaasje met champignons

Varkenshaasje met champignonsB
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 800 g varkenshaasje
  • 250 g witte champignons
  • 150 g bospaddenstoelen
  • 38 cl kalfsfond
  • 560 g verse kroketten
  • 1 el mosterd
  • 60 g boter
  • 1/2 bussel krulpeterselie
  • 2 takjes tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • 800 g varkenshaasje
  • 250 g witte champignons
  • 150 g bospaddenstoelen
  • 38 cl kalfsfond
  • 560 g verse kroketten
  • 1 el mosterd
  • 60 g boter
  • 1/2 bussel krulpeterselie
  • 2 takjes tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 1 teentje knoflook
  • peper

Begin met koken

30 min.
1
Verwarm de oven voor op 165°C.
2
Smelt 1/3 van de boter in een pan en bak het varkenshaasje aan alle zijden kort goudbruin, kruid met peper en zout. Leg het varkenshaasje in een ovenschaal en gaar 20 min in de oven.
3
Borstel de champignons proper en verwijder de voetjes. Bak ze aan in de pan van het vlees. Voeg de tijm, laurier en de mosterd toe. Blus de pan met de kalfsfond en laat dit gedurende 5 min inkoken op een matig vuur.
4
Smelt 1/3 van de boter en bak de hoedjes van de champignons op een hevig vuur aan. Kruid met peper, gehakte peterselie en een geperst teentje look.
5
Haal het vlees uit de oven en draai het om, dek het vlees af met aluminiumfolie en laat 5 min rusten. Bak ondertussen de verse kroketten volgens de instructies op de verpakking. Giet de saus door een zeef en monteer met de rest van het boter in koude blokjes. Kruid indien nodig.
6
Snijd het vlees in dikke sneden en serveer met de saus, de champignons en de kroketten.
1
Verwarm de oven voor op 165°C.
2
Smelt 1/3 van de boter in een pan en bak het varkenshaasje aan alle zijden kort goudbruin, kruid met peper en zout. Leg het varkenshaasje in een ovenschaal en gaar 20 min in de oven.
3
Borstel de champignons proper en verwijder de voetjes. Bak ze aan in de pan van het vlees. Voeg de tijm, laurier en de mosterd toe. Blus de pan met de kalfsfond en laat dit gedurende 5 min inkoken op een matig vuur.
4
Smelt 1/3 van de boter en bak de hoedjes van de champignons op een hevig vuur aan. Kruid met peper, gehakte peterselie en een geperst teentje look.
5
Haal het vlees uit de oven en draai het om, dek het vlees af met aluminiumfolie en laat 5 min rusten. Bak ondertussen de verse kroketten volgens de instructies op de verpakking. Giet de saus door een zeef en monteer met de rest van het boter in koude blokjes. Kruid indien nodig.
6
Snijd het vlees in dikke sneden en serveer met de saus, de champignons en de kroketten.
Nutritionele informatie
B
Energie: 733 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Kids,Vaderdag
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Pomme Dauphine
560 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kotelet | Hoevevarken | Ardens
Delhaize Kotelet | Hoevevarken | Ardens
3 × +/- 300 gr
+/-€
4
70
Belgische | Gesneden | bruin | paddenstoelen
Delhaize Belgische | Gesneden | bruin | paddenstoelen
300 gr
1+1 gratis
2
79
Portobello | Belgisch
Delhaize Portobello | Belgisch
1 st
2
19
Fond | Kalf | Bruin
Delhaize Fond | Kalf | Bruin
22 cl
3
99
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Kruiden | Peterselie
Delhaize Kruiden | Peterselie
9 gr
-20% voor 3
  • little-lione.external.82792960.svg
0
89
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
2
75
Kruiden | Laurierblaadjes
Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
2 × 4 gr
2
15
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79

Reeds in je keuken

Mosterd | Ciderazijn | Bio
Delhaize Mosterd | Ciderazijn | Bio
200 gr
Bio
    1
    59
    Kruiden | Peper | 5 Bessen
    Delhaize Kruiden | Peper | 5 Bessen
    40 gr
    -20% voor 3
    1
    99
    Totaal:
    +/-€35,19