Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenPreistoemp met gerookte zalm en zachtgekookt ei
Delhaize logo
  • Preistoemp met gerookte zalm en zachtgekookt ei

Preistoemp met gerookte zalm en zachtgekookt ei

Preistoemp met gerookte zalm en zachtgekookt ei
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 280 g bio gerookte zalm uit Noorwegen
  • 2 pakken fijngesneden prei (2 x 300 g)
  • 2 sjalotten
  • 2 zakken aardappelschijfjes (2 x 450 g)
  • 2 dl zure room
  • 1 l water
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 1 bosje bieslook
  • peper en zout
  • 4 witte eieren
  • 280 g bio gerookte zalm uit Noorwegen
  • 2 pakken fijngesneden prei (2 x 300 g)
  • 2 sjalotten
  • 2 zakken aardappelschijfjes (2 x 450 g)
  • 2 dl zure room
  • 1 l water
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 1 bosje bieslook
  • peper en zout
  • 4 witte eieren

Begin met koken

: 30 min.
1
Breng in een pan het water aan de kook, samen met de verkruimelde bouillonblokjes. Voeg de fijngesneden prei en sjalotten en de aardappelschijfjes toe. Laat +- 20 min koken zonder deksel, tot al het water verdampt is.
2
Leg ondertussen de eieren voorzichtig in een grote pan kokend water en laat ze, afhankelijk van hun grootte, 5 tot 6 min koken van zodra het water terug kookt. Spoel onmiddellijk onder zeer koud water. Laat enkele minuten rusten en pel ze.
3
Voeg zure room en ¾ van de fijngehakte bieslook toe aan de pan met groenten. Pureer en kruid naar smaak. Serveer met de gerookte zalm en de gehalveerde eieren. Garneer met de resterende bieslook.
1
Breng in een pan het water aan de kook, samen met de verkruimelde bouillonblokjes. Voeg de fijngesneden prei en sjalotten en de aardappelschijfjes toe. Laat +- 20 min koken zonder deksel, tot al het water verdampt is.
2
Leg ondertussen de eieren voorzichtig in een grote pan kokend water en laat ze, afhankelijk van hun grootte, 5 tot 6 min koken van zodra het water terug kookt. Spoel onmiddellijk onder zeer koud water. Laat enkele minuten rusten en pel ze.
3
Voeg zure room en ¾ van de fijngehakte bieslook toe aan de pan met groenten. Pureer en kruid naar smaak. Serveer met de gerookte zalm en de gehalveerde eieren. Garneer met de resterende bieslook.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht