1
Smelt de boter in een kookpot. Fruit de prei, de gehakte ui, de geschilde aardappel in blokjes en de gehakte steeltjes van de waterkers gedurende 2 min. op een hoog vuur. Voeg het water en de verkruimelde bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 20 min. zonder deksel pruttelen.
2
Houd enkele blaadjes waterkers apart voor de afwerking. Haal de kookpot van het vuur en voeg de rest van de waterkers toe. Mix fijn en breng verder op smaak.
3
Klop de room lobbig op en meng er de zure room onder. Kruid met peper en zout.
4
Verdeel de warme soep over kopjes. Werk ze af met room, haringpareltjes en waterkersblaadjes. Dien meteen op.
1
Smelt de boter in een kookpot. Fruit de prei, de gehakte ui, de geschilde aardappel in blokjes en de gehakte steeltjes van de waterkers gedurende 2 min. op een hoog vuur. Voeg het water en de verkruimelde bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 20 min. zonder deksel pruttelen.
2
Houd enkele blaadjes waterkers apart voor de afwerking. Haal de kookpot van het vuur en voeg de rest van de waterkers toe. Mix fijn en breng verder op smaak.
3
Klop de room lobbig op en meng er de zure room onder. Kruid met peper en zout.
4
Verdeel de warme soep over kopjes. Werk ze af met room, haringpareltjes en waterkersblaadjes. Dien meteen op.