1
Verwijder het groen van de prei, maak het preiwit schoon en snipper het fijn. Hak de sjalotten fijn. Fruit alles gedurende 2 min. in een stoofpan met de olie. Overgiet met de wijn en de vermout en laat 2 min. op een hoog vuur inkoken. Breng dan aan de kook met het water en de verkruimelde bouillonblokjes. Laat 5 min. pruttelen, voeg de room toe en laat nog 5 min. koken. Haal de pan van het vuur, voeg de helft van de gehakte dille toe en breng verder op smaak.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de verse zalm in lange plakjes en snijd de sneetjes gerookte zalm in 3. Giet 1/4 van de saus in een grote rechthoekige ovenschaal en bouw de lasagne op: wissel telkens een laag deegvellen (per 3) af met een laag saus en vervolgens de 2 soorten zalm. Vorm de bovenste laag met 3 lasagnevellen, saus en gerookte zalm. Lepel er 4 toefjes zure room bovenop. Kruid met peper en zout en bestrooi met 4 takjes gehakte dille. Schuif 30 min. in de oven.
3
Werk eventueel af met de rest van de dille en dien heet op.
1
Verwijder het groen van de prei, maak het preiwit schoon en snipper het fijn. Hak de sjalotten fijn. Fruit alles gedurende 2 min. in een stoofpan met de olie. Overgiet met de wijn en de vermout en laat 2 min. op een hoog vuur inkoken. Breng dan aan de kook met het water en de verkruimelde bouillonblokjes. Laat 5 min. pruttelen, voeg de room toe en laat nog 5 min. koken. Haal de pan van het vuur, voeg de helft van de gehakte dille toe en breng verder op smaak.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de verse zalm in lange plakjes en snijd de sneetjes gerookte zalm in 3. Giet 1/4 van de saus in een grote rechthoekige ovenschaal en bouw de lasagne op: wissel telkens een laag deegvellen (per 3) af met een laag saus en vervolgens de 2 soorten zalm. Vorm de bovenste laag met 3 lasagnevellen, saus en gerookte zalm. Lepel er 4 toefjes zure room bovenop. Kruid met peper en zout en bestrooi met 4 takjes gehakte dille. Schuif 30 min. in de oven.
3
Werk eventueel af met de rest van de dille en dien heet op.