1
Verwarm de oven voor op 180°C. Je hoeft de pompoen niet te schillen: snijd hem gewoon in plakjes van ± 1,5 cm dikte. Bekleed een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de pompoenplakjes over en smeer ze in met een beetje olijfolie. Bak ze 25 min., tot ze mals zijn.
2
Haal het vruchtvlees uit de pompoen en doe het in de beker van de mixer of de blender. Mix het tot een homogene hummus met de geschilde en fijngeraspte gember, de ontpitte en gehakte rode peper, het sap van de citroen, de parmigiano, de honing, de tahini en de rest van de olijfolie. Breng verder op smaak en doe de hummus in een kom (of verdeel hem over een schaal).
3
Hak de pistachenoten net voor het opdienen grof en bestrooi er de hummus mee. Serveer bij het aperitief, met grissini.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Je hoeft de pompoen niet te schillen: snijd hem gewoon in plakjes van ± 1,5 cm dikte. Bekleed een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de pompoenplakjes over en smeer ze in met een beetje olijfolie. Bak ze 25 min., tot ze mals zijn.
2
Haal het vruchtvlees uit de pompoen en doe het in de beker van de mixer of de blender. Mix het tot een homogene hummus met de geschilde en fijngeraspte gember, de ontpitte en gehakte rode peper, het sap van de citroen, de parmigiano, de honing, de tahini en de rest van de olijfolie. Breng verder op smaak en doe de hummus in een kom (of verdeel hem over een schaal).
3
Hak de pistachenoten net voor het opdienen grof en bestrooi er de hummus mee. Serveer bij het aperitief, met grissini.