1
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze in een steelpan, overgiet ze met koud water, voeg zout toe en breng aan de kook. Laat 20 min sudderen.
2
Maak intussen het soezendeeg: breng het water aan de kook in een grote steelpan, samen met de in stukken gesneden boter. Haal van het vuur zodra de boter gesmolten is en voeg de bloem in één keer toe. Meng met een spatel tot het deeg een bol vormt die van de bodem loskomt. Zet de pan terug op een zacht vuurtje om het deeg wat te drogen. Bewerk met een spatel tot er zich een vliesje vormt op de wanden. Haal opnieuw van het vuur. Voeg het ei toe en meng goed.
3
Giet de aardappelen af en plet ze. Meng ze met het soezendeeg en breng verder op smaak met peper en zout. Vorm quenelles met behulp van 2 lepeltjes en schik ze één voor één op een vel bakpapier.
4
Verwarm de olie op 150°C en dompel er telkens een kleine hoeveelheid pommes dauphine in. Reken ± 5 min om ze lichtjes goudbruin te bakken. Laat ze op keukenpapier uitlekken
5
Dompel net voor het opdienen de pommes dauphine kort in de frituurpan op 180°C. Werk ze af met tijm en serveer.
1
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze in een steelpan, overgiet ze met koud water, voeg zout toe en breng aan de kook. Laat 20 min sudderen.
2
Maak intussen het soezendeeg: breng het water aan de kook in een grote steelpan, samen met de in stukken gesneden boter. Haal van het vuur zodra de boter gesmolten is en voeg de bloem in één keer toe. Meng met een spatel tot het deeg een bol vormt die van de bodem loskomt. Zet de pan terug op een zacht vuurtje om het deeg wat te drogen. Bewerk met een spatel tot er zich een vliesje vormt op de wanden. Haal opnieuw van het vuur. Voeg het ei toe en meng goed.
3
Giet de aardappelen af en plet ze. Meng ze met het soezendeeg en breng verder op smaak met peper en zout. Vorm quenelles met behulp van 2 lepeltjes en schik ze één voor één op een vel bakpapier.
4
Verwarm de olie op 150°C en dompel er telkens een kleine hoeveelheid pommes dauphine in. Reken ± 5 min om ze lichtjes goudbruin te bakken. Laat ze op keukenpapier uitlekken
5
Dompel net voor het opdienen de pommes dauphine kort in de frituurpan op 180°C. Werk ze af met tijm en serveer.