Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenRisotto van parelcouscous met mosselen, prei en saffraan
Delhaize logo
  • Risotto van parelcouscous met mosselen, prei en saffraan
    C

Risotto van parelcouscous met mosselen, prei en saffraan

door Jeroen De Pauw
Risotto van parelcouscous met mosselen, prei en saffraanC
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kg mosselen
  • 2 stengels prei
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 225 g parelcouscous
  • 50 g parmigiano
  • 20 cl droge witte wijn
  • 1 dopje saffraanpoeder
  • 60 g boter
  • Kruidenmolen ‘Chili Explosion’ Santa Maria
  • zout
  • peper
  • 1 kg mosselen
  • 2 stengels prei
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 225 g parelcouscous
  • 50 g parmigiano
  • 20 cl droge witte wijn
  • 1 dopje saffraanpoeder
  • 60 g boter
  • Kruidenmolen ‘Chili Explosion’ Santa Maria
  • zout
  • peper

Begin met koken

: 35 min.
1
Maak de mosselen zorgvuldig schoon (verwijder indien nodig het vuil van de schelpen met een mes). Doe ze in een kookpot met de helft van de witte wijn en peper. Zet het deksel op de pan en verwarm ± 5 min. op een vrij hoog vuur tot alle mosselen open zijn. Schud de kookpot intussen af en toe. Giet het kookvocht in een karaf en laat het decanteren.
2
Snipper de prei. Hak het sjalotje en het teentje knoflook. Fruit alles 2 min. op een vrij hoog vuur in een stoofpan met de tijm en ⅔ van de gesmolten boter. Voeg de couscous toe, meng 1 min en voeg dan de rest van de witte wijn toe, samen met de saffraan. Laat zachtjes pruttelen en giet er beetje bij beetje het kookvocht van de mosselen bij. Reken in totaal 10 min. kooktijd.
3
Haal ¾ van de mosselen uit hun schelp en voeg ze in de stoofpan toe, samen met de rest van de boter en de geraspte parmigiano. Zet het deksel op de pan, laat 2 min. rusten en meng. Breng verder op smaak.
4
Serveer meteen, werk af met de rest van de mosselen in hun schelp en kruid met enkele draaien van de kruidenmolen. Heb je nog wat parmigiano over? Voeg enkele schilfers toe voor een mooie <em>final touch</em>.
1
Maak de mosselen zorgvuldig schoon (verwijder indien nodig het vuil van de schelpen met een mes). Doe ze in een kookpot met de helft van de witte wijn en peper. Zet het deksel op de pan en verwarm ± 5 min. op een vrij hoog vuur tot alle mosselen open zijn. Schud de kookpot intussen af en toe. Giet het kookvocht in een karaf en laat het decanteren.
2
Snipper de prei. Hak het sjalotje en het teentje knoflook. Fruit alles 2 min. op een vrij hoog vuur in een stoofpan met de tijm en ⅔ van de gesmolten boter. Voeg de couscous toe, meng 1 min en voeg dan de rest van de witte wijn toe, samen met de saffraan. Laat zachtjes pruttelen en giet er beetje bij beetje het kookvocht van de mosselen bij. Reken in totaal 10 min. kooktijd.
3
Haal ¾ van de mosselen uit hun schelp en voeg ze in de stoofpan toe, samen met de rest van de boter en de geraspte parmigiano. Zet het deksel op de pan, laat 2 min. rusten en meng. Breng verder op smaak.
4
Serveer meteen, werk af met de rest van de mosselen in hun schelp en kruid met enkele draaien van de kruidenmolen. Heb je nog wat parmigiano over? Voeg enkele schilfers toe voor een mooie <em>final touch</em>.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 182 kcal - Vetten: 7 g - Koolhydraten: 18,2 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 7,4  g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 182 kcal - Vetten: 7 g - Koolhydraten: 18,2 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 7,4  g
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Verse Zeeuwse mosselen | Jumbo 45/55
Delhaize Verse Zeeuwse mosselen | Jumbo 45/55
1 kg
7
49
Prei | Fijngesneden
Delhaize Prei | Fijngesneden
300 gr
1
69
Sjalotten | Verpakt | Bio
Delhaize Sjalotten | Verpakt | Bio
500 gr
Bio
    4
    79
    Kruiden | Tijm
    Santa Maria Kruiden | Tijm
    15 gr
    -10% voor 3
    2
    75
    Couscous | Volkoren | Bio
    Delhaize Couscous | Volkoren | Bio
    500 gr
    Bio
      1
      89
      Parmigiano reggiano | BOB
      Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
      100 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      2
      49
      Kruiden | Saffraan | Poeder
      Santa Maria Kruiden | Saffraan | Poeder
      0,5 gr
      -10% voor 3
      8
      99
      Zachte boter
      Aubel Zachte boter
      500 gr
      8
      79
      Kruiden | Indian Style
      Santa Maria Kruiden | Indian Style
      33 gr
      -10% voor 3
      4
      19

      Reeds in je keuken

      Lookbol | Netje
      Delhaize Lookbol | Netje
      75 gr
      1
      79
      Montinho Sao Miguel Wit
      Montinho Sao Miguel Montinho Sao Miguel Wit
      75 cl
      4
      99
      Kruiden | Zout | Berg | Molen
      Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
      140 gr
      -10% voor 3
      6
      35
      Kruiden | Peper | Mix
      Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
      41 gr
      -10% voor 3
      4
      29
      Totaal:
      €43,07