Recept zoekresultatenRisotto van parelcouscous met mosselen, prei en saffraan
Delhaize logo
  • Risotto van parelcouscous met mosselen, prei en saffraan
    C

Risotto van parelcouscous met mosselen, prei en saffraan

door Jeroen De Pauw
Risotto van parelcouscous met mosselen, prei en saffraanC
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kg mosselen
  • 2 stengels prei
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 225 g parelcouscous
  • 50 g parmigiano
  • 20 cl droge witte wijn
  • 1 dopje saffraanpoeder
  • 60 g boter
  • Kruidenmolen ‘Chili Explosion’ Santa Maria
  • zout
  • peper
  • 1 kg mosselen
  • 2 stengels prei
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 225 g parelcouscous
  • 50 g parmigiano
  • 20 cl droge witte wijn
  • 1 dopje saffraanpoeder
  • 60 g boter
  • Kruidenmolen ‘Chili Explosion’ Santa Maria
  • zout
  • peper

Begin met koken

: 35 min.
1
Maak de mosselen zorgvuldig schoon (verwijder indien nodig het vuil van de schelpen met een mes). Doe ze in een kookpot met de helft van de witte wijn en peper. Zet het deksel op de pan en verwarm ± 5 min. op een vrij hoog vuur tot alle mosselen open zijn. Schud de kookpot intussen af en toe. Giet het kookvocht in een karaf en laat het decanteren.
2
Snipper de prei. Hak het sjalotje en het teentje knoflook. Fruit alles 2 min. op een vrij hoog vuur in een stoofpan met de tijm en ⅔ van de gesmolten boter. Voeg de couscous toe, meng 1 min en voeg dan de rest van de witte wijn toe, samen met de saffraan. Laat zachtjes pruttelen en giet er beetje bij beetje het kookvocht van de mosselen bij. Reken in totaal 10 min. kooktijd.
3
Haal ¾ van de mosselen uit hun schelp en voeg ze in de stoofpan toe, samen met de rest van de boter en de geraspte parmigiano. Zet het deksel op de pan, laat 2 min. rusten en meng. Breng verder op smaak.
4
Serveer meteen, werk af met de rest van de mosselen in hun schelp en kruid met enkele draaien van de kruidenmolen. Heb je nog wat parmigiano over? Voeg enkele schilfers toe voor een mooie <em>final touch</em>.
1
Maak de mosselen zorgvuldig schoon (verwijder indien nodig het vuil van de schelpen met een mes). Doe ze in een kookpot met de helft van de witte wijn en peper. Zet het deksel op de pan en verwarm ± 5 min. op een vrij hoog vuur tot alle mosselen open zijn. Schud de kookpot intussen af en toe. Giet het kookvocht in een karaf en laat het decanteren.
2
Snipper de prei. Hak het sjalotje en het teentje knoflook. Fruit alles 2 min. op een vrij hoog vuur in een stoofpan met de tijm en ⅔ van de gesmolten boter. Voeg de couscous toe, meng 1 min en voeg dan de rest van de witte wijn toe, samen met de saffraan. Laat zachtjes pruttelen en giet er beetje bij beetje het kookvocht van de mosselen bij. Reken in totaal 10 min. kooktijd.
3
Haal ¾ van de mosselen uit hun schelp en voeg ze in de stoofpan toe, samen met de rest van de boter en de geraspte parmigiano. Zet het deksel op de pan, laat 2 min. rusten en meng. Breng verder op smaak.
4
Serveer meteen, werk af met de rest van de mosselen in hun schelp en kruid met enkele draaien van de kruidenmolen. Heb je nog wat parmigiano over? Voeg enkele schilfers toe voor een mooie <em>final touch</em>.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 182 kcal - Vetten: 7 g - Koolhydraten: 18,2 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 7,4  g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 182 kcal - Vetten: 7 g - Koolhydraten: 18,2 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 7,4  g
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Mosselen | Super
Delhaize Mosselen | Super
1 kg
5
45
Delhaize Prei | Fijngesneden
300 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
2
75
Tarwegriesmeel
Anco Tarwegriesmeel
250 gr
1
05
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Kruiden | Saffraan | Poeder
Santa Maria Kruiden | Saffraan | Poeder
0,5 gr
8
99
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Kruiden | Guacamole
Old El Paso Kruiden | Guacamole
20 gr
2de tegen -50%
2
35

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Bons Ventos Wit
Bons Ventos Bons Ventos Wit
75 cl
€2.99
2
99
€4,99
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
750 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
79
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
€26,46