1
Maak de mosselen zorgvuldig schoon (verwijder indien nodig het vuil van de schelpen met een mes). Doe ze in een kookpot met de helft van de witte wijn en peper. Zet het deksel op de pan en verwarm ± 5 min. op een vrij hoog vuur tot alle mosselen open zijn. Schud de kookpot intussen af en toe. Giet het kookvocht in een karaf en laat het decanteren.
2
Snipper de prei. Hak het sjalotje en het teentje knoflook. Fruit alles 2 min. op een vrij hoog vuur in een stoofpan met de tijm en ⅔ van de gesmolten boter. Voeg de couscous toe, meng 1 min en voeg dan de rest van de witte wijn toe, samen met de saffraan. Laat zachtjes pruttelen en giet er beetje bij beetje het kookvocht van de mosselen bij. Reken in totaal 10 min. kooktijd.
3
Haal ¾ van de mosselen uit hun schelp en voeg ze in de stoofpan toe, samen met de rest van de boter en de geraspte parmigiano. Zet het deksel op de pan, laat 2 min. rusten en meng. Breng verder op smaak.
4
Serveer meteen, werk af met de rest van de mosselen in hun schelp en kruid met enkele draaien van de kruidenmolen. Heb je nog wat parmigiano over? Voeg enkele schilfers toe voor een mooie <em>final touch</em>.
1
Maak de mosselen zorgvuldig schoon (verwijder indien nodig het vuil van de schelpen met een mes). Doe ze in een kookpot met de helft van de witte wijn en peper. Zet het deksel op de pan en verwarm ± 5 min. op een vrij hoog vuur tot alle mosselen open zijn. Schud de kookpot intussen af en toe. Giet het kookvocht in een karaf en laat het decanteren.
2
Snipper de prei. Hak het sjalotje en het teentje knoflook. Fruit alles 2 min. op een vrij hoog vuur in een stoofpan met de tijm en ⅔ van de gesmolten boter. Voeg de couscous toe, meng 1 min en voeg dan de rest van de witte wijn toe, samen met de saffraan. Laat zachtjes pruttelen en giet er beetje bij beetje het kookvocht van de mosselen bij. Reken in totaal 10 min. kooktijd.
3
Haal ¾ van de mosselen uit hun schelp en voeg ze in de stoofpan toe, samen met de rest van de boter en de geraspte parmigiano. Zet het deksel op de pan, laat 2 min. rusten en meng. Breng verder op smaak.
4
Serveer meteen, werk af met de rest van de mosselen in hun schelp en kruid met enkele draaien van de kruidenmolen. Heb je nog wat parmigiano over? Voeg enkele schilfers toe voor een mooie <em>final touch</em>.