1
Schroei de fazant met een brander om de restjes dons en de kleine stompjes te verbranden. Snijd de knolselder, de wortelen en de uien in grote stukken. Doe de fazant met de groenten in een stoofpan, voeg het kruidentuiltje toe, overgiet met koud water tot alles net bedekt is en breng aan de kook. Laat 1 u. zonder deksel sudderen.
2
Maak de saus: hak de dragonblaadjes fijn en meng ze met de rest van de ingrediënten en 5 cl water tot een vloeibare saus. Houd apart in de koelkast. Voeg de dragonsteeltjes toe in de stoofpan met de fazant.
3
Maak de salsa: verwijder de steeltjes van de vijgen, snijd de vruchten in 2 en breng ze in een steelpan aan de kook met de fijngehakte sjalot, de ontpitte en gesnipperde rode peper, de balsamicoazijn en 1 dl water. Laat daarna ± 10 min. op een matig vuurtje tot compote inkoken.
4
Maak het slaatje: snipper de witloofstronken fijn en dompel ze 2 min. in heet water. Giet ze af en laat ze in koud water met ijsblokjes weken (een ideale methode om witloof te blancheren en lekker krokant te maken). Hak de noten grof en bak ze enkele minuten goudbruin in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof.
5
Haal de fazant uit de bouillon zodra hij gaar is en verwijder het vlees met een vork, om het in stukjes te scheuren. Doe het vlees in een braadpan en voeg een beetje gefilterde bouillon toe zodat het vlees sappig blijft. Breng verder op smaak en warm zachtjes op.
6
Laat het witloof uitlekken en meng het met de olie, de gesnipperde dragon, de noten, peper en zout.
7
Warm de broodjes op volgen de instructies en laat iedereen zijn brood naar smaak beleggen met het vlees, het slaatje, de salsa en de saus.
1
Schroei de fazant met een brander om de restjes dons en de kleine stompjes te verbranden. Snijd de knolselder, de wortelen en de uien in grote stukken. Doe de fazant met de groenten in een stoofpan, voeg het kruidentuiltje toe, overgiet met koud water tot alles net bedekt is en breng aan de kook. Laat 1 u. zonder deksel sudderen.
2
Maak de saus: hak de dragonblaadjes fijn en meng ze met de rest van de ingrediënten en 5 cl water tot een vloeibare saus. Houd apart in de koelkast. Voeg de dragonsteeltjes toe in de stoofpan met de fazant.
3
Maak de salsa: verwijder de steeltjes van de vijgen, snijd de vruchten in 2 en breng ze in een steelpan aan de kook met de fijngehakte sjalot, de ontpitte en gesnipperde rode peper, de balsamicoazijn en 1 dl water. Laat daarna ± 10 min. op een matig vuurtje tot compote inkoken.
4
Maak het slaatje: snipper de witloofstronken fijn en dompel ze 2 min. in heet water. Giet ze af en laat ze in koud water met ijsblokjes weken (een ideale methode om witloof te blancheren en lekker krokant te maken). Hak de noten grof en bak ze enkele minuten goudbruin in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof.
5
Haal de fazant uit de bouillon zodra hij gaar is en verwijder het vlees met een vork, om het in stukjes te scheuren. Doe het vlees in een braadpan en voeg een beetje gefilterde bouillon toe zodat het vlees sappig blijft. Breng verder op smaak en warm zachtjes op.
6
Laat het witloof uitlekken en meng het met de olie, de gesnipperde dragon, de noten, peper en zout.
7
Warm de broodjes op volgen de instructies en laat iedereen zijn brood naar smaak beleggen met het vlees, het slaatje, de salsa en de saus.