⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenPita's met pulled pheasant
Delhaize logo
  • Pita's met pulled pheasant
    A

Pita's met pulled pheasant

Pita's met pulled pheasantA
Gemiddeld
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 fazant
  • 1/4 knolselder
  • 3 wortelen
  • 2 uien
  • 1 kruidentuiltje
  • 4 naanbroden of 4 kebabbroodjes
  • peper
  • 1/2 bussel dragon (voor de skyrsaus)
  • 4 el skyr natuur (voor de skyrsaus)
  • 5 cl ciderazijn (voor de skyrsaus)
  • 1 kl hazelnootolie (voor de skyrsaus)
  • peper en zout (voor de skyrsaus)
  • 1 sjalot (voor de salsa met gedroogde vijgen)
  • 1/2 kleine rode peper (voor de salsa met gedroogde vijgen)
  • 200 g gedroogde babyvijgen (voor de salsa met gedroogde vijgen)
  • 2 dl balsamicoazijn (voor de salsa met gedroogde vijgen)
  • 4 grote witloofstronken (voor het witloofslaatje)
  • 4 takjes dragon (voor het witloofslaatje)
  • 50 g walnoten (voor het witloofslaatje)
  • 2 el olijfolie (voor het witloofslaatje)
  • peper en zout (voor het witloofslaatje)
  • ijsblokjes (voor het witloofslaatje)
  • 1 fazant
  • 1/4 knolselder
  • 3 wortelen
  • 2 uien
  • 1 kruidentuiltje
  • 4 naanbroden of 4 kebabbroodjes
  • peper
  • 1/2 bussel dragon (voor de skyrsaus)
  • 4 el skyr natuur (voor de skyrsaus)
  • 5 cl ciderazijn (voor de skyrsaus)
  • 1 kl hazelnootolie (voor de skyrsaus)
  • peper en zout (voor de skyrsaus)
  • 1 sjalot (voor de salsa met gedroogde vijgen)
  • 1/2 kleine rode peper (voor de salsa met gedroogde vijgen)
  • 200 g gedroogde babyvijgen (voor de salsa met gedroogde vijgen)

Begin met koken

: 1 u. 30
1
Schroei de fazant met een brander om de restjes dons en de kleine stompjes te verbranden. Snijd de knolselder, de wortelen en de uien in grote stukken. Doe de fazant met de groenten in een stoofpan, voeg het kruidentuiltje toe, overgiet met koud water tot alles net bedekt is en breng aan de kook. Laat 1 u. zonder deksel sudderen.
2
Maak de saus: hak de dragonblaadjes fijn en meng ze met de rest van de ingrediënten en 5 cl water tot een vloeibare saus. Houd apart in de koelkast. Voeg de dragonsteeltjes toe in de stoofpan met de fazant.
3
Maak de salsa: verwijder de steeltjes van de vijgen, snijd de vruchten in 2 en breng ze in een steelpan aan de kook met de fijngehakte sjalot, de ontpitte en gesnipperde rode peper, de balsamicoazijn en 1 dl water. Laat daarna ± 10 min. op een matig vuurtje tot compote inkoken.
4
Maak het slaatje: snipper de witloofstronken fijn en dompel ze 2 min. in heet water. Giet ze af en laat ze in koud water met ijsblokjes weken (een ideale methode om witloof te blancheren en lekker krokant te maken). Hak de noten grof en bak ze enkele minuten goudbruin in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof.
5
Haal de fazant uit de bouillon zodra hij gaar is en verwijder het vlees met een vork, om het in stukjes te scheuren. Doe het vlees in een braadpan en voeg een beetje gefilterde bouillon toe zodat het vlees sappig blijft. Breng verder op smaak en warm zachtjes op.
6
Laat het witloof uitlekken en meng het met de olie, de gesnipperde dragon, de noten, peper en zout.
7
Warm de broodjes op volgen de instructies en laat iedereen zijn brood naar smaak beleggen met het vlees, het slaatje, de salsa en de saus.
1
Schroei de fazant met een brander om de restjes dons en de kleine stompjes te verbranden. Snijd de knolselder, de wortelen en de uien in grote stukken. Doe de fazant met de groenten in een stoofpan, voeg het kruidentuiltje toe, overgiet met koud water tot alles net bedekt is en breng aan de kook. Laat 1 u. zonder deksel sudderen.
2
Maak de saus: hak de dragonblaadjes fijn en meng ze met de rest van de ingrediënten en 5 cl water tot een vloeibare saus. Houd apart in de koelkast. Voeg de dragonsteeltjes toe in de stoofpan met de fazant.
3
Maak de salsa: verwijder de steeltjes van de vijgen, snijd de vruchten in 2 en breng ze in een steelpan aan de kook met de fijngehakte sjalot, de ontpitte en gesnipperde rode peper, de balsamicoazijn en 1 dl water. Laat daarna ± 10 min. op een matig vuurtje tot compote inkoken.
4
Maak het slaatje: snipper de witloofstronken fijn en dompel ze 2 min. in heet water. Giet ze af en laat ze in koud water met ijsblokjes weken (een ideale methode om witloof te blancheren en lekker krokant te maken). Hak de noten grof en bak ze enkele minuten goudbruin in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof.
5
Haal de fazant uit de bouillon zodra hij gaar is en verwijder het vlees met een vork, om het in stukjes te scheuren. Doe het vlees in een braadpan en voeg een beetje gefilterde bouillon toe zodat het vlees sappig blijft. Breng verder op smaak en warm zachtjes op.
6
Laat het witloof uitlekken en meng het met de olie, de gesnipperde dragon, de noten, peper en zout.
7
Warm de broodjes op volgen de instructies en laat iedereen zijn brood naar smaak beleggen met het vlees, het slaatje, de salsa en de saus.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 130 kcal - Vetten: 4,2 g - Koolhydraten: 13,1 g - Vezels: 2,2 g - Eiwitten: 8,8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 130 kcal - Vetten: 4,2 g - Koolhydraten: 13,1 g - Vezels: 2,2 g - Eiwitten: 8,8 g
Orientaals
Lactose vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Fazant
1

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Hazelnootolie
1 kl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Knolselder | Cat1
Delhaize Knolselder | Cat1
1 st
1
99
Wortelen | Fijn
Delhaize Wortelen | Fijn
500 gr
1
99
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Kruidentuiltje | Verpakt
Delhaize Kruidentuiltje | Verpakt
20 gr
1
75
Naan | Look-Koriander | Mini
Patak's Naan | Look-Koriander | Mini
188 gr
2de tegen -50%
2
19
Dragon | Verpakt
Delhaize Dragon | Verpakt
20 gr
1
79
Skyr | Yoghurt | Natur
Delhaize Skyr | Yoghurt | Natur
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
39
Azijn | Cider
Delhaize Azijn | Cider
50 cl
1
59
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Sjalot
Delhaize Sjalot
750 gr
2
69
Rode pepers | Verpakt
Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr
1
35
Vijgen Natuur
Delhaize Vijgen Natuur
250 gr
3
99
Azijn | Balsamico | Modena | Bio
Delhaize Azijn | Balsamico | Modena | Bio
25 cl
Bio
  • little-lione.external.82792960.svg
2
39
Witloof | Hydrocultuur
Delhaize Witloof | Hydrocultuur
650 gr
2de tegen -50%
3
49
Walnoten | Grenoble 1 Kg
Delhaize Walnoten | Grenoble 1 Kg
1 kg
7
99
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Ice crush premium
Delhaize Ice crush premium
2 kg
  • frozen.external.af58c8a6.svg
2
15

Reeds in je keuken

Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
€47,06