⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenRilettes van eend
Delhaize logo
  • Rilettes van eend

Rilettes van eend

Rilettes van eend
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 2 gekonfijte eendenbouten
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 100 g knolselder
  • 1 takje rozemarijn
  • 5 cl cognac (optioneel)
  • 1 el ganzenvet
  • 2 el kruidenmix voor vlees
  • peper
  • 2 gekonfijte eendenbouten
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 100 g knolselder
  • 1 takje rozemarijn
  • 5 cl cognac (optioneel)
  • 1 el ganzenvet
  • 2 el kruidenmix voor vlees
  • peper

Begin met koken

: 20 min. + 30 min. kooktijd (+ 12 u. koeltijd)
1
Haal het vlees van de eendenbouten en houd het apart in een slakom.
2
Doe alle restjes (vet + bout) in een stoofpan, met de rozemarijn, de wortelen in dikke schijfjes, de gehakte ui en de selder in blokjes. Overgiet met water tot alles net bedekt is, voeg de kruidenmix toe en kruid met peper. Breng aan de kook en laat 30 min. op een vrij hoog vuur inkoken.
3
Verkruimel het vlees fijn. Meng er de cognac (optioneel), 1 dl gefilterde bouillon en het ganzenvet onder. Mix kort met een staafmixer om alles goed te vermengen, maar zonder tot puree te mixen. Breng verder op smaak, giet de bereiding in een bokaal en druk goed aan. Laat 12 u. in de koelkast rusten.
4
Serveer bij het aperitief met brood (stokbrood, flatbread of andere).
1
Haal het vlees van de eendenbouten en houd het apart in een slakom.
2
Doe alle restjes (vet + bout) in een stoofpan, met de rozemarijn, de wortelen in dikke schijfjes, de gehakte ui en de selder in blokjes. Overgiet met water tot alles net bedekt is, voeg de kruidenmix toe en kruid met peper. Breng aan de kook en laat 30 min. op een vrij hoog vuur inkoken.
3
Verkruimel het vlees fijn. Meng er de cognac (optioneel), 1 dl gefilterde bouillon en het ganzenvet onder. Mix kort met een staafmixer om alles goed te vermengen, maar zonder tot puree te mixen. Breng verder op smaak, giet de bereiding in een bokaal en druk goed aan. Laat 12 u. in de koelkast rusten.
4
Serveer bij het aperitief met brood (stokbrood, flatbread of andere).

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Gluten vrij
Brunch
Bijgerechten

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Bout | Eend | Gekonfijt
Delhaize Bout | Eend | Gekonfijt
2 × 250 gr
5
59
Gestoomde worteltjes
* Gestoomde worteltjes
250 gr
2
99
Gesneden ajuinen
Delhaize Gesneden ajuinen
600 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
45
Knolselder | Cat1
Delhaize Knolselder | Cat1
1 st
1
99
Rozemarijn | Verpakt
Delhaize Rozemarijn | Verpakt
20 gr
1
55
VS | 40% alc. | Franse cognac
Bisquit Dubouché VS | 40% alc. | Franse cognac
70 cl
1 = -10% | 2 = -15%
39
99
Eendenvet
Rougié Eendenvet
320 gr
4
99
Mais | Notenmix
Delhaize Mais | Notenmix
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
29

Reeds in je keuken

Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
€66,43