1
Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de bloemkool in de keukenrobot tot fijne kruimels, met de peterselie. Doe alles in een propere doek, maak een bundeltje met de doek en pers er zoveel mogelijk vocht uit.
2
Meng de bloemkoolkorrels met de parmigiano en het geperste teentje knoflook. Breng verder op smaak. Bedek een ovenplaat met bakpapier, dresseer er kleine hoopjes van dit mengsel op, plet ze en druk ze aan tot kleine wafeltjes. Bak ze 20 min. goudbruin in de oven.
3
Maak de crisps met een spatel los en laat ze op een rooster afkoelen. Serveer bij het aperitief.
4
Tip: Kook je de bloemkool speciaal voor dit recept? Verdeel hem in kleine roosjes (snijd de steeltjes in kleine blokjes) en stoom alles 15 min.
5
Wist-je-dat … je alle delen van #bloemkool kan opeten? Snijd de bloemkoolstam in stukjes, kook ze gaar en pureer ze met olijfolie tot je een heerlijke pesto krijgt. Of voeg ei en geraspte kaas toe en bak in de oven voor een originele pizzabodem. Maal de bloemkoolroosjes heel fijn tot je bloemkoolrijst of -couscous overhoudt. Ideaal voor een maaltijd met minder koolhydraten en meer groente. Bovendien is het ook rauw lekker! Frituur de groene bladeren van je bloemkool om er knapperige chips van te maken die je als garnituur voor tal van gerechten kunt gebruiken. Echt top bij ramen en andere noedels.
6
Anti-verspilling: Zin om minder te verspillen? Ontdek al onze tips, <a href="https://www.delhaize.be/nl/better/planet/lionsfootprint/tips">bekijk ze hier!</a>
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de bloemkool in de keukenrobot tot fijne kruimels, met de peterselie. Doe alles in een propere doek, maak een bundeltje met de doek en pers er zoveel mogelijk vocht uit.
2
Meng de bloemkoolkorrels met de parmigiano en het geperste teentje knoflook. Breng verder op smaak. Bedek een ovenplaat met bakpapier, dresseer er kleine hoopjes van dit mengsel op, plet ze en druk ze aan tot kleine wafeltjes. Bak ze 20 min. goudbruin in de oven.
3
Maak de crisps met een spatel los en laat ze op een rooster afkoelen. Serveer bij het aperitief.
4
Tip: Kook je de bloemkool speciaal voor dit recept? Verdeel hem in kleine roosjes (snijd de steeltjes in kleine blokjes) en stoom alles 15 min.
5
Wist-je-dat … je alle delen van #bloemkool kan opeten? Snijd de bloemkoolstam in stukjes, kook ze gaar en pureer ze met olijfolie tot je een heerlijke pesto krijgt. Of voeg ei en geraspte kaas toe en bak in de oven voor een originele pizzabodem. Maal de bloemkoolroosjes heel fijn tot je bloemkoolrijst of -couscous overhoudt. Ideaal voor een maaltijd met minder koolhydraten en meer groente. Bovendien is het ook rauw lekker! Frituur de groene bladeren van je bloemkool om er knapperige chips van te maken die je als garnituur voor tal van gerechten kunt gebruiken. Echt top bij ramen en andere noedels.
6
Anti-verspilling: Zin om minder te verspillen? Ontdek al onze tips, <a href="https://www.delhaize.be/nl/better/planet/lionsfootprint/tips">bekijk ze hier!</a>