Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenParmigianocrisps met bloemkool
Delhaize logo
  • Parmigianocrisps met bloemkool
    C

Parmigianocrisps met bloemkool

Parmigianocrisps met bloemkoolC
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
10 porties
  • 430 g restjes gestoomde bloemkool
  • 1 klein teentje knoflook
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 100 g geraspte parmezaan
  • peper
  • zout
  • 430 g restjes gestoomde bloemkool
  • 1 klein teentje knoflook
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 100 g geraspte parmezaan
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 10 min. + 20 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de bloemkool in de keukenrobot tot fijne kruimels, met de peterselie. Doe alles in een propere doek, maak een bundeltje met de doek en pers er zoveel mogelijk vocht uit.
2
Meng de bloemkoolkorrels met de parmigiano en het geperste teentje knoflook. Breng verder op smaak. Bedek een ovenplaat met bakpapier, dresseer er kleine hoopjes van dit mengsel op, plet ze en druk ze aan tot kleine wafeltjes. Bak ze 20 min. goudbruin in de oven.
3
Maak de crisps met een spatel los en laat ze op een rooster afkoelen. Serveer bij het aperitief.
4
Tip: Kook je de bloemkool speciaal voor dit recept? Verdeel hem in kleine roosjes (snijd de steeltjes in kleine blokjes) en stoom alles 15 min.
5
Wist-je-dat … je alle delen van #bloemkool kan opeten? Snijd de bloemkoolstam in stukjes, kook ze gaar en pureer ze met olijfolie tot je een heerlijke pesto krijgt. Of voeg ei en geraspte kaas toe en bak in de oven voor een originele pizzabodem. Maal de bloemkoolroosjes heel fijn tot je bloemkoolrijst of -couscous overhoudt. Ideaal voor een maaltijd met minder koolhydraten en meer groente. Bovendien is het ook rauw lekker! Frituur de groene bladeren van je bloemkool om er knapperige chips van te maken die je als garnituur voor tal van gerechten kunt gebruiken. Echt top bij ramen en andere noedels.
6
Anti-verspilling: Zin om minder te verspillen? Ontdek al onze tips, <a href="https://www.delhaize.be/nl/better/planet/lionsfootprint/tips">bekijk ze hier!</a>
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de bloemkool in de keukenrobot tot fijne kruimels, met de peterselie. Doe alles in een propere doek, maak een bundeltje met de doek en pers er zoveel mogelijk vocht uit.
2
Meng de bloemkoolkorrels met de parmigiano en het geperste teentje knoflook. Breng verder op smaak. Bedek een ovenplaat met bakpapier, dresseer er kleine hoopjes van dit mengsel op, plet ze en druk ze aan tot kleine wafeltjes. Bak ze 20 min. goudbruin in de oven.
3
Maak de crisps met een spatel los en laat ze op een rooster afkoelen. Serveer bij het aperitief.
4
Tip: Kook je de bloemkool speciaal voor dit recept? Verdeel hem in kleine roosjes (snijd de steeltjes in kleine blokjes) en stoom alles 15 min.
5
Wist-je-dat … je alle delen van #bloemkool kan opeten? Snijd de bloemkoolstam in stukjes, kook ze gaar en pureer ze met olijfolie tot je een heerlijke pesto krijgt. Of voeg ei en geraspte kaas toe en bak in de oven voor een originele pizzabodem. Maal de bloemkoolroosjes heel fijn tot je bloemkoolrijst of -couscous overhoudt. Ideaal voor een maaltijd met minder koolhydraten en meer groente. Bovendien is het ook rauw lekker! Frituur de groene bladeren van je bloemkool om er knapperige chips van te maken die je als garnituur voor tal van gerechten kunt gebruiken. Echt top bij ramen en andere noedels.
6
Anti-verspilling: Zin om minder te verspillen? Ontdek al onze tips, <a href="https://www.delhaize.be/nl/better/planet/lionsfootprint/tips">bekijk ze hier!</a>
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 95 kcal - Vetten: 6,1 g - Koolhydraten: 1,7 g - Vezels: 1,7 g - Eiwitten: 7,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 95 kcal - Vetten: 6,1 g - Koolhydraten: 1,7 g - Vezels: 1,7 g - Eiwitten: 7,1 g
Vegetarisch
Less waste,Veggie - minder dan 3€
Snack

Ingrediënten voor 10 personen

Toon:

Delhaize Bloemkool
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Lookbol | Netje
75 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
-10% voor 3
2
95
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Smaakvol
Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
35 gr
-10% voor 3
4
29
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Totaal:
€5,44