1
Verwarm de oven voor op 140°C. Snijd de 4 grootste rapen met de mandoline in ultrafijne plakjes. Bedek de ovenplaat met bakpapier, schik er ± 24 raapplakjes op, smeer ze in met 1,5 el olijfolie en kruid ze met zout. Bak 30 min. goudbruin in de oven.
2
Marineer de andere plakjes gedurende 15 min. in een mengsel van 5 el olijfolie, de dragonazijn, de suiker, zout en peper.
3
Snijd de rest van de rapen (ook het loof) in kleine stukken. Was ze grondig en kook ze 5 min. in kokend gezouten water. Laat ze 2 min. in ijskoud water schrikken. Giet ze opnieuw af en mix ze in de beker van de mixer fijn met het geperste teentje knoflook, de helft van de peterselie (verwijder de dikste steeltjes), de yoghurt, 1 el olijfolie, peper en zout.
4
Laat de gemarineerde raapplakjes uitlekken en schik ze mooi op grote borden. Giet er een beetje saus over en besprenkel met een scheutje olijfolie. Werk af met de rapenchips en peterselie. Chic en betaalbaar!
1
Verwarm de oven voor op 140°C. Snijd de 4 grootste rapen met de mandoline in ultrafijne plakjes. Bedek de ovenplaat met bakpapier, schik er ± 24 raapplakjes op, smeer ze in met 1,5 el olijfolie en kruid ze met zout. Bak 30 min. goudbruin in de oven.
2
Marineer de andere plakjes gedurende 15 min. in een mengsel van 5 el olijfolie, de dragonazijn, de suiker, zout en peper.
3
Snijd de rest van de rapen (ook het loof) in kleine stukken. Was ze grondig en kook ze 5 min. in kokend gezouten water. Laat ze 2 min. in ijskoud water schrikken. Giet ze opnieuw af en mix ze in de beker van de mixer fijn met het geperste teentje knoflook, de helft van de peterselie (verwijder de dikste steeltjes), de yoghurt, 1 el olijfolie, peper en zout.
4
Laat de gemarineerde raapplakjes uitlekken en schik ze mooi op grote borden. Giet er een beetje saus over en besprenkel met een scheutje olijfolie. Werk af met de rapenchips en peterselie. Chic en betaalbaar!