Productterugroeping:« Geraspte worteltjes 340g van het merk Delhaize »Lees meer >

Tot en met 09 oktober, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLWF!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenCarpaccio van rapen, saus met rapenloof en chips van rapen
Delhaize logo
  • Carpaccio van rapen, saus met rapenloof en chips van rapen
    A

Carpaccio van rapen, saus met rapenloof en chips van rapen

Carpaccio van rapen, saus met rapenloof en chips van rapenA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 bussels rapen
  • 1 teentje knoflook
  • 6 takjes bladpeterselie
  • 125 g volle natuuryoghurt
  • 5 el wijnazijn met dragon
  • 1 kl kristalsuiker
  • 9 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 2 bussels rapen
  • 1 teentje knoflook
  • 6 takjes bladpeterselie
  • 125 g volle natuuryoghurt
  • 5 el wijnazijn met dragon
  • 1 kl kristalsuiker
  • 9 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 35 min.
1
Verwarm de oven voor op 140°C. Snijd de 4 grootste rapen met de mandoline in ultrafijne plakjes. Bedek de ovenplaat met bakpapier, schik er ± 24 raapplakjes op, smeer ze in met 1,5 el olijfolie en kruid ze met zout. Bak 30 min. goudbruin in de oven.
2
Marineer de andere plakjes gedurende 15 min. in een mengsel van 5 el olijfolie, de dragonazijn, de suiker, zout en peper.
3
Snijd de rest van de rapen (ook het loof) in kleine stukken. Was ze grondig en kook ze 5 min. in kokend gezouten water. Laat ze 2 min. in ijskoud water schrikken. Giet ze opnieuw af en mix ze in de beker van de mixer fijn met het geperste teentje knoflook, de helft van de peterselie (verwijder de dikste steeltjes), de yoghurt, 1 el olijfolie, peper en zout.
4
Laat de gemarineerde raapplakjes uitlekken en schik ze mooi op grote borden. Giet er een beetje saus over en besprenkel met een scheutje olijfolie. Werk af met de rapenchips en peterselie. Chic en betaalbaar!
1
Verwarm de oven voor op 140°C. Snijd de 4 grootste rapen met de mandoline in ultrafijne plakjes. Bedek de ovenplaat met bakpapier, schik er ± 24 raapplakjes op, smeer ze in met 1,5 el olijfolie en kruid ze met zout. Bak 30 min. goudbruin in de oven.
2
Marineer de andere plakjes gedurende 15 min. in een mengsel van 5 el olijfolie, de dragonazijn, de suiker, zout en peper.
3
Snijd de rest van de rapen (ook het loof) in kleine stukken. Was ze grondig en kook ze 5 min. in kokend gezouten water. Laat ze 2 min. in ijskoud water schrikken. Giet ze opnieuw af en mix ze in de beker van de mixer fijn met het geperste teentje knoflook, de helft van de peterselie (verwijder de dikste steeltjes), de yoghurt, 1 el olijfolie, peper en zout.
4
Laat de gemarineerde raapplakjes uitlekken en schik ze mooi op grote borden. Giet er een beetje saus over en besprenkel met een scheutje olijfolie. Werk af met de rapenchips en peterselie. Chic en betaalbaar!
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 116 kcal – Vetten: 9,9 g – Koolhydraten: 4,7 g - Vezels: 1,4 g – Eiwitten: 1,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 116 kcal – Vetten: 9,9 g – Koolhydraten: 4,7 g - Vezels: 1,4 g – Eiwitten: 1,1 g
Italiaans
Vegetarisch
Winter
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gearomatiseerde azijn
5 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Rapen | Bot | Verpakt
Delhaize Rapen | Bot | Verpakt
1 st
2
29
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Yoghurt | Natuur | Greek style| Bio
Pur Natur Yoghurt | Natuur | Greek style| Bio
700 gr
2de tegen -40%
Bio
    4
    99
    Suiker | Fijn | Kristal
    Delhaize Suiker | Fijn | Kristal
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    99

    Reeds in je keuken

    Lookbol | Netje
    Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    • little-lione.external.82792960.svg
    5
    25
    Kruiden | Peper | Wit | Gemalen | Bio
    Delhaize Kruiden | Peper | Wit | Gemalen | Bio
    45 gr
    Bio
      2
      89
      Zeezout | Fijn | Jodium
      Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
      125 gr
      0
      69
      Totaal:
      €9,76