1
Snijd de uien in fijne plakjes en fruit ze op een zacht vuurtje in een stoofpan met 2 el olie. Voeg 2 geperste teentjes en 4 ongepelde hele teentjes knoflook toe. Fruit 5 min.
2
Schroei de sneetjes ossobuco in een braadpan met 2 el olijfolie op een hoog vuur aan beide kanten dicht. Kruid met peper en zout. Leg het vlees op de uien, voeg de kalfsfond, de passata, het groentesap, de wijn en de verse kruiden toe. Snijd 2 grote rapen in 4, snijd de wortelen en de selder in stukken. Voeg ze ook toe. Zet het deksel op de pan, breng aan de kook en verlaag het vuur tot het minimum, om de bereiding onder het kookpunt te houden. Laat 3 u zachtjes pruttelen, zonder deksel.
3
Pel de miniwortelen en de rest van de rapen; bewaar 2 cm van het loof. Snijd de rapen in 2. Kook de groenten 'al dente': reken 8 à 10 min voor de minibloemkolen, 6 à 7 min kooktijd voor de rapen en 3 à 4 min voor de wortelen. Laat ze meteen onder koud water schrikken, zodat ze niet verder garen.
4
Haal het vlees en de groenten uit de stoofpan, breng de saus verder op smaak en kruid bij met Espelettepeper. Leg het vlees weer in de saus, voeg de lentegroenten toe en warm het geheel lichtjes op.
5
Dien warm op, met wat tagliatelle bijvoorbeeld.<br>
1
Snijd de uien in fijne plakjes en fruit ze op een zacht vuurtje in een stoofpan met 2 el olie. Voeg 2 geperste teentjes en 4 ongepelde hele teentjes knoflook toe. Fruit 5 min.
2
Schroei de sneetjes ossobuco in een braadpan met 2 el olijfolie op een hoog vuur aan beide kanten dicht. Kruid met peper en zout. Leg het vlees op de uien, voeg de kalfsfond, de passata, het groentesap, de wijn en de verse kruiden toe. Snijd 2 grote rapen in 4, snijd de wortelen en de selder in stukken. Voeg ze ook toe. Zet het deksel op de pan, breng aan de kook en verlaag het vuur tot het minimum, om de bereiding onder het kookpunt te houden. Laat 3 u zachtjes pruttelen, zonder deksel.
3
Pel de miniwortelen en de rest van de rapen; bewaar 2 cm van het loof. Snijd de rapen in 2. Kook de groenten 'al dente': reken 8 à 10 min voor de minibloemkolen, 6 à 7 min kooktijd voor de rapen en 3 à 4 min voor de wortelen. Laat ze meteen onder koud water schrikken, zodat ze niet verder garen.
4
Haal het vlees en de groenten uit de stoofpan, breng de saus verder op smaak en kruid bij met Espelettepeper. Leg het vlees weer in de saus, voeg de lentegroenten toe en warm het geheel lichtjes op.
5
Dien warm op, met wat tagliatelle bijvoorbeeld.<br>