⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenOssobuco met lentegroenten
Delhaize logo
  • Ossobuco met lentegroenten
    A

Ossobuco met lentegroenten

Ossobuco met lentegroentenA
Makkelijk
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1,2 kg ossobuco
  • 1 bussel raapjes
  • 1 takje selder
  • 1 schaaltje miniwortelen
  • 4 dl groentesap bio
  • 1 bokaal Passata Rustica met basilicum (680 g per bokaal)
  • 2 dl witte wijn
  • 2 potjes kalfsfond Fundo (2 x 2 dl)
  • 4 el olijfolie
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 takjes verse oregano
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 takjes verse tijm
  • 4 uien
  • 2 dikke wortel
  • 1 schaaltje de 4 mini-choux-fleurs
  • Espelettepeper
  • peper en zout
  • 1,2 kg ossobuco
  • 1 bussel raapjes
  • 1 takje selder
  • 1 schaaltje miniwortelen
  • 4 dl groentesap bio
  • 1 bokaal Passata Rustica met basilicum (680 g per bokaal)
  • 2 dl witte wijn
  • 2 potjes kalfsfond Fundo (2 x 2 dl)
  • 4 el olijfolie
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 takjes verse oregano
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 takjes verse tijm
  • 4 uien
  • 2 dikke wortel

Begin met koken

: 30 min + 3 u kooktijd
1
Snijd de uien in fijne plakjes en fruit ze op een zacht vuurtje in een stoofpan met 2 el olie. Voeg 2 geperste teentjes en 4 ongepelde hele teentjes knoflook toe. Fruit 5 min.
2
Schroei de sneetjes ossobuco in een braadpan met 2 el olijfolie op een hoog vuur aan beide kanten dicht. Kruid met peper en zout. Leg het vlees op de uien, voeg de kalfsfond, de passata, het groentesap, de wijn en de verse kruiden toe. Snijd 2 grote rapen in 4, snijd de wortelen en de selder in stukken. Voeg ze ook toe. Zet het deksel op de pan, breng aan de kook en verlaag het vuur tot het minimum, om de bereiding onder het kookpunt te houden. Laat 3 u zachtjes pruttelen, zonder deksel.
3
Pel de miniwortelen en de rest van de rapen; bewaar 2 cm van het loof. Snijd de rapen in 2. Kook de groenten 'al dente': reken 8 à 10 min voor de minibloemkolen, 6 à 7 min kooktijd voor de rapen en 3 à 4 min voor de wortelen. Laat ze meteen onder koud water schrikken, zodat ze niet verder garen.
4
Haal het vlees en de groenten uit de stoofpan, breng de saus verder op smaak en kruid bij met Espelettepeper. Leg het vlees weer in de saus, voeg de lentegroenten toe en warm het geheel lichtjes op.
5
Dien warm op, met wat tagliatelle bijvoorbeeld.<br>
1
Snijd de uien in fijne plakjes en fruit ze op een zacht vuurtje in een stoofpan met 2 el olie. Voeg 2 geperste teentjes en 4 ongepelde hele teentjes knoflook toe. Fruit 5 min.
2
Schroei de sneetjes ossobuco in een braadpan met 2 el olijfolie op een hoog vuur aan beide kanten dicht. Kruid met peper en zout. Leg het vlees op de uien, voeg de kalfsfond, de passata, het groentesap, de wijn en de verse kruiden toe. Snijd 2 grote rapen in 4, snijd de wortelen en de selder in stukken. Voeg ze ook toe. Zet het deksel op de pan, breng aan de kook en verlaag het vuur tot het minimum, om de bereiding onder het kookpunt te houden. Laat 3 u zachtjes pruttelen, zonder deksel.
3
Pel de miniwortelen en de rest van de rapen; bewaar 2 cm van het loof. Snijd de rapen in 2. Kook de groenten 'al dente': reken 8 à 10 min voor de minibloemkolen, 6 à 7 min kooktijd voor de rapen en 3 à 4 min voor de wortelen. Laat ze meteen onder koud water schrikken, zodat ze niet verder garen.
4
Haal het vlees en de groenten uit de stoofpan, breng de saus verder op smaak en kruid bij met Espelettepeper. Leg het vlees weer in de saus, voeg de lentegroenten toe en warm het geheel lichtjes op.
5
Dien warm op, met wat tagliatelle bijvoorbeeld.<br>
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 213; energie (kCal): 51; vetten (g): 1,7; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 3,9; suikers (g): 2,6; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 3,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 406,01
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 213; energie (kCal): 51; vetten (g): 1,7; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 3,9; suikers (g): 2,6; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 3,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 406,01
Gluten vrij
Diner,Lunch
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Osso buco
1.2 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Piment d'espelette

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Mini rapen
Delhaize Mini rapen
500 gr
4
99
Groene selder | Verpakt
Delhaize Groene selder | Verpakt
1 st
1
55
Wortelen | Fijn
Delhaize Wortelen | Fijn
500 gr
1
99
Wortelsap | Bio
Delhaize Wortelsap | Bio
75 cl
Bio
    1
    99
    Gezeefde tomaten
    Delhaize Gezeefde tomaten
    500 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    69
    Somontano | Chardonnay
    Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
    37,5 cl
    2+1 gratis
    3
    99
    Fond | Kalf | Wit
    Delhaize Fond | Kalf | Wit
    22 cl
    3
    99
    Verse look
    Delhaize Verse look
    3 × 140 gr
    2
    29
    Kruiden | Oregano
    Santa Maria Kruiden | Oregano
    5 gr
    2
    95
    Rozemarijn | Verpakt
    Delhaize Rozemarijn | Verpakt
    20 gr
    1
    55
    Tijm | Verpakt
    Delhaize Tijm | Verpakt
    20 gr
    1
    49
    Bloemkoolroosjes
    Delhaize Bloemkoolroosjes
    2 × 400 gr
    2de tegen -50%
    3
    29

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Gesneden ajuinen
    Delhaize Gesneden ajuinen
    600 gr
    • frozen.external.af58c8a6.svg
    1
    45
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    €38,63