1
Schil de zoete aardappelen, snijd ze in blokjes en stoom ze ± 10 min tot ze helemaal zacht zijn. Plet ze daarna tot een puree.
2
Verwarm de oven voor op 180°C.
3
Laat de linzen uitlekken en spoel ze grondig. Hak de baby kale & paksoi fijn. Voeg alles bij de puree, samen met de geperste teentjes knoflook, het currypoeder, de rasel-hanout, de kurkuma, de helft van het amandelpoeder, peper en zout. Kneed tot een homogeen mengsel. Voeg amandelpoeder toe tot je gemakkelijk mooie balletjes kunt vormen.
4
Schik de balletjes (± 18 stuks) op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bestrijk ze met olijfolie en bak ze 25 min goudbruin. Draai de balletjes halverwege de kooktijd om.
5
Snijd de broodjes open, rooster ze lichtjes en garneer ze met guacamole, veldsla, schijfjes tomaat en rode ui. Voeg 3 linzenballetjes toe per burger en laat het smaken!
1
Schil de zoete aardappelen, snijd ze in blokjes en stoom ze ± 10 min tot ze helemaal zacht zijn. Plet ze daarna tot een puree.
2
Verwarm de oven voor op 180°C.
3
Laat de linzen uitlekken en spoel ze grondig. Hak de baby kale & paksoi fijn. Voeg alles bij de puree, samen met de geperste teentjes knoflook, het currypoeder, de rasel-hanout, de kurkuma, de helft van het amandelpoeder, peper en zout. Kneed tot een homogeen mengsel. Voeg amandelpoeder toe tot je gemakkelijk mooie balletjes kunt vormen.
4
Schik de balletjes (± 18 stuks) op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bestrijk ze met olijfolie en bak ze 25 min goudbruin. Draai de balletjes halverwege de kooktijd om.
5
Snijd de broodjes open, rooster ze lichtjes en garneer ze met guacamole, veldsla, schijfjes tomaat en rode ui. Voeg 3 linzenballetjes toe per burger en laat het smaken!