1
Fruit de gesnipperde sjalotten 2 min. op een matig vuurtje, in een stoofpan met 2 el olijfolie. Strooi er de rijst bij, meng 2 min., overgiet met de witte wijn, de bouillon en het warm water. Breng aan de kook en laat 20 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen. Haal de pan van het vuur, voeg de boter in klontjes toe, de geraspte pecorino en de geraspte parmigiano. Zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten. Meng, breng verder op smaak en verdeel over een schaal of een luchtdichte pot. Laat afkoelen.
2
Verwarm de oven voor op 210°C. Verwijder de steeltjes van de venkel en snijd de knol in 8 parten. Snijd de paprika overlangs in 2 en ontpit hem. Snijd de bloemkool in dikke plakken. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de groenten over. Smeer ze in met 3 el olijfolie, leg er de speksneetjes bovenop en bak alles 20 min. (houd het spek in het oog: je moet het misschien vroeger uit de oven halen).
3
Vorm 8 wafels met de risotto. Meng het paneermeel met de geriste tijm. Haal de wafels aan beide zijden door dit mengsel en bak ze aan elke kant goudbruin, in een heel grote braadpan (of 2 middelgrote) met 4 el olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
4
Serveer de wafels met de gegrilde groenten en het spek.
1
Fruit de gesnipperde sjalotten 2 min. op een matig vuurtje, in een stoofpan met 2 el olijfolie. Strooi er de rijst bij, meng 2 min., overgiet met de witte wijn, de bouillon en het warm water. Breng aan de kook en laat 20 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen. Haal de pan van het vuur, voeg de boter in klontjes toe, de geraspte pecorino en de geraspte parmigiano. Zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten. Meng, breng verder op smaak en verdeel over een schaal of een luchtdichte pot. Laat afkoelen.
2
Verwarm de oven voor op 210°C. Verwijder de steeltjes van de venkel en snijd de knol in 8 parten. Snijd de paprika overlangs in 2 en ontpit hem. Snijd de bloemkool in dikke plakken. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de groenten over. Smeer ze in met 3 el olijfolie, leg er de speksneetjes bovenop en bak alles 20 min. (houd het spek in het oog: je moet het misschien vroeger uit de oven halen).
3
Vorm 8 wafels met de risotto. Meng het paneermeel met de geriste tijm. Haal de wafels aan beide zijden door dit mengsel en bak ze aan elke kant goudbruin, in een heel grote braadpan (of 2 middelgrote) met 4 el olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
4
Serveer de wafels met de gegrilde groenten en het spek.