Recept zoekresultatenOrecchiette met kip, courgette en broccoli
Delhaize logo
  • Orecchiette met kip, courgette en broccoli
    A

Orecchiette met kip, courgette en broccoli

Orecchiette met kip, courgette en broccoliA
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 filets kippenfilets
  • 2 kleine courgettes
  • 1 broccoli
  • 5 quelques tomaten
  • 1 kleine ui
  • 500 g verse orecchiette van Bertagni
  • 1 gousse teentje look
  • 6 el olijfolie
  • peper en zout
  • parmezaan om erbij te serveren
  • Harissa of Tabasco (voor de afwerking)
  • 1 lente-ui
  • 2 filets kippenfilets
  • 2 kleine courgettes
  • 1 broccoli
  • 5 quelques tomaten
  • 1 kleine ui
  • 500 g verse orecchiette van Bertagni
  • 1 gousse teentje look
  • 6 el olijfolie
  • peper en zout
  • parmezaan om erbij te serveren
  • Harissa of Tabasco (voor de afwerking)
  • 1 lente-ui

Begin met koken

: 25 min.
1
Breng een grote kookpot gezouten water aan de kook.
2
Snijd de courgettes en de kip in blokjes. Bak de courgetteblokjes samen met 3 el olie in een grote wok, op een hoog vuur. Haal ze uit de wok en bak er daarna de kip in. Kruid met peper en zout.
3
Pel en ontpit ondertussen de tomaten. Snijd ze daarna in grote stukken. Hak de knoflook en de ui fijn.
4
Leg de kip op een bord, zodra hij mooi goudbruin is. Laat de tomaten samen met de look, de ui en de rest van de olie zachtjes sudderen in de wok. Kruid bij met peper en zout en laat zachtjes sudderen.
5
Snijd de broccoli in roosjes en doe ze samen met de orecchiette in kokend water. Reken 4 min. kooktijd, zodra het water weer kookt. Giet alles af en doe in de wok. Voeg de courgettes, de tomaten en de kip toe, meng goed en breng verder op smaak.
6
Dien meteen op, afgewerkt met het gesnipperde lente-uitje. Bestrooi met wat geraspte parmigiano en geef er de harissa of Tabasco apart bij.
1
Breng een grote kookpot gezouten water aan de kook.
2
Snijd de courgettes en de kip in blokjes. Bak de courgetteblokjes samen met 3 el olie in een grote wok, op een hoog vuur. Haal ze uit de wok en bak er daarna de kip in. Kruid met peper en zout.
3
Pel en ontpit ondertussen de tomaten. Snijd ze daarna in grote stukken. Hak de knoflook en de ui fijn.
4
Leg de kip op een bord, zodra hij mooi goudbruin is. Laat de tomaten samen met de look, de ui en de rest van de olie zachtjes sudderen in de wok. Kruid bij met peper en zout en laat zachtjes sudderen.
5
Snijd de broccoli in roosjes en doe ze samen met de orecchiette in kokend water. Reken 4 min. kooktijd, zodra het water weer kookt. Giet alles af en doe in de wok. Voeg de courgettes, de tomaten en de kip toe, meng goed en breng verder op smaak.
6
Dien meteen op, afgewerkt met het gesnipperde lente-uitje. Bestrooi met wat geraspte parmigiano en geef er de harissa of Tabasco apart bij.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 383; energie (kCal): 91; vetten (g): 4,1; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 7,4; suikers (g): 2,2; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 672,94
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 383; energie (kCal): 91; vetten (g): 4,1; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 7,4; suikers (g): 2,2; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 672,94
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Tomaten | San Marzano
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Courgette
Delhaize Courgette
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Broccoli | Bio
Delhaize Broccoli | Bio
2 × 400 gr
Bio
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
29
Pasta | Orecchiette n 91
De Cecco Pasta | Orecchiette n 91
500 gr
2
39
Verse look
Delhaize Verse look
140 gr
2
29
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Kruiden | Piment voor harissa
Santa Maria Kruiden | Piment voor harissa
27 gr
-10% voor 3
3
29

Reeds in je keuken

Mechelse koekoek
Delhaize Mechelse koekoek
2 × +/- 1,3 kg
-20%
+/-€
10
35
€12,94
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
+/-€14,03