ā­ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! šŸŽ‰Naar de selectie >

Recept zoekresultatenOosterse schotel met Beluga-linzenwafels
Delhaize logo
  • Oosterse schotel met Beluga-linzenwafels

Oosterse schotel met Beluga-linzenwafels

Oosterse schotel met Beluga-linzenwafels
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediƫnten voor

Ingrediƫnten
4 porties
  • 2 eieren
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 180 g Belugalinzen
  • 180 g ā€˜Riso Roma Integraleā€™ Riso Vignola
  • 100 g parmigiano
  • 2 l water
  • 4 el olijfolie
  • 6 takjes platte peterselie
  • 1/2 bussel oregano
  • 3 el Libanese kruiden ā€˜Baharatā€™ Alā€™Fez
  • peper
  • 1 Marokkaans brood ā€˜Flatbread kitā€™ Alā€™Fez (voor de platte broden)
  • 1 el bloem (voor de platte broden)
  • 1 dl water (voor de platte broden)
  • 6 kl zonnebloemolie (voor de platte broden)
  • 1/2 citroen (voor de saus)
  • 1 dl water (voor de saus)
  • 1 dl tahini (voor de saus)
  • peper en zout (voor de saus)
  • 1 granaatappel (voor de garnituur)
  • rauwkost naar keuze: purperen radijsscheuten, rode kool, komkommer, ... (voor de garnituur)
  • 2 eieren
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 180 g Belugalinzen
  • 180 g ā€˜Riso Roma Integraleā€™ Riso Vignola
  • 100 g parmigiano
  • 2 l water
  • 4 el olijfolie
  • 6 takjes platte peterselie
  • 1/2 bussel oregano
  • 3 el Libanese kruiden ā€˜Baharatā€™ Alā€™Fez
  • peper
  • 1 Marokkaans brood ā€˜Flatbread kitā€™ Alā€™Fez (voor de platte broden)
  • 1 el bloem (voor de platte broden)
  • 1 dl water (voor de platte broden)
  • 6 kl zonnebloemolie (voor de platte broden)

Begin met koken

: 30 min. + 25 min. kooktijd
1
Doe de rijst en de linzen in een kookpot, giet er het koude water bij en breng aan de kook. Laat 25 min. op een zacht vuurtje sudderen, giet af en doe in een grote kom.
2
Maak de Marokkaanse broden volgens de instructies op de verpakking. 
3
Maak de saus: meng de tahini en het water met een garde. Kruid met peper en zout en voeg citroensap naar eigen smaak toe.
4
Snijd de rauwkost met de mandoline in fijne plakjes. Snijd de granaatappel horizontaal in 2, houd telkens een helft omgekeerd boven een grote kom en klop er de graantjes uit met een pollepel.
5
Fruit de fijngehakte uien gedurende 5 min. in een braadpan, met de helft van de olijfolie en de Libanese kruiden. Meng ze onder de rijst-linzenmix, samen met de eieren, de gehakte peterselie, de gehakte oregano, de geraspte parmigiano, peper en zout.
6
Vorm 8 platte wafels en bak ze - in 2 bakbeurten - op een matig vuurtje goudbruin, in een grote braadpan met 1 el olijfolie. Voeg na de 1ste bakbeurt 1 el olie toe.
7
Serveer de wafels met het brood, de rauwkost en de saus.
1
Doe de rijst en de linzen in een kookpot, giet er het koude water bij en breng aan de kook. Laat 25 min. op een zacht vuurtje sudderen, giet af en doe in een grote kom.
2
Maak de Marokkaanse broden volgens de instructies op de verpakking. 
3
Maak de saus: meng de tahini en het water met een garde. Kruid met peper en zout en voeg citroensap naar eigen smaak toe.
4
Snijd de rauwkost met de mandoline in fijne plakjes. Snijd de granaatappel horizontaal in 2, houd telkens een helft omgekeerd boven een grote kom en klop er de graantjes uit met een pollepel.
5
Fruit de fijngehakte uien gedurende 5 min. in een braadpan, met de helft van de olijfolie en de Libanese kruiden. Meng ze onder de rijst-linzenmix, samen met de eieren, de gehakte peterselie, de gehakte oregano, de geraspte parmigiano, peper en zout.
6
Vorm 8 platte wafels en bak ze - in 2 bakbeurten - op een matig vuurtje goudbruin, in een grote braadpan met 1 el olijfolie. Voeg na de 1ste bakbeurt 1 el olie toe.
7
Serveer de wafels met het brood, de rauwkost en de saus.
Nutritionele informatie
Energie: 975 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Orientaals
Vegetarisch
Brunch
Lunch