⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Delhaize logo
  • Okonomyaki
    C

Okonomyaki

OkonomyakiC
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 16 sneetjes gerookt ontbijtspek
  • 2 grote eieren
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 60 g witte kool
  • 50 g wortelen
  • 50 g sojascheuten
  • 250 g biomienoedels
  • 250 g bloem
  • 2,4 dl water
  • 2,5 cl mirin
  • 5 cl sojasaus
  • 4 el mayonaise
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • 2 el barbecuesaus (Voor de bruine saus)
  • 1 el ketchup (Voor de bruine saus)
  • 1 el mosterd (Voor de bruine saus)
  • 1 snufje ‘Chili Mix’ Market Fresh (Voor de bruine saus)
  • 16 sneetjes gerookt ontbijtspek
  • 2 grote eieren
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 60 g witte kool
  • 50 g wortelen
  • 50 g sojascheuten
  • 250 g biomienoedels
  • 250 g bloem
  • 2,4 dl water
  • 2,5 cl mirin
  • 5 cl sojasaus
  • 4 el mayonaise
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • 2 el barbecuesaus (Voor de bruine saus)

Begin met koken

: 30 min.
1
Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Giet ze af en spoel ze onder koud water.
2
Meng de ingrediënten voor de saus.
3
Snipper de lente-uitjes. Bewaar een beetje groen en fruit de rest 5 min. op een matig vuurtje, in een braadpan met de olijfolie.
4
Meng de bloem, het water, de mirin, de sojasaus en de eieren met een garde tot een homogeen deeg. Voeg de gebakken uien toe, samen met de sojascheuten, de geraspte wortelen, de geraspte kool en peper. Meng stevig.
5
Bak 4 sneetjes spek zonder vetstof in een koekenpan. Begin op een zacht vuurtje en verhoog dan het vuur tot ze goudbruin zijn. Voeg 1/4 van het groentedeeg toe en leg er 1⁄4 van de noedels bovenop. Bak op een matig vuurtje, draai de okonomiyaki om en bak de andere kant. Maak 4 pannenkoekjes op dezelfde manier. Serveer warm, afgewerkt met het groen van de uien. Geef er de bruine saus en mayonaise bij.
1
Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Giet ze af en spoel ze onder koud water.
2
Meng de ingrediënten voor de saus.
3
Snipper de lente-uitjes. Bewaar een beetje groen en fruit de rest 5 min. op een matig vuurtje, in een braadpan met de olijfolie.
4
Meng de bloem, het water, de mirin, de sojasaus en de eieren met een garde tot een homogeen deeg. Voeg de gebakken uien toe, samen met de sojascheuten, de geraspte wortelen, de geraspte kool en peper. Meng stevig.
5
Bak 4 sneetjes spek zonder vetstof in een koekenpan. Begin op een zacht vuurtje en verhoog dan het vuur tot ze goudbruin zijn. Voeg 1/4 van het groentedeeg toe en leg er 1⁄4 van de noedels bovenop. Bak op een matig vuurtje, draai de okonomiyaki om en bak de andere kant. Maak 4 pannenkoekjes op dezelfde manier. Serveer warm, afgewerkt met het groen van de uien. Geef er de bruine saus en mayonaise bij.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 778; energie (kCal): 185; vetten (g): 7,1; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 23,6; suikers (g): 2,9; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 844,53
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 778; energie (kCal): 185; vetten (g): 7,1; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 23,6; suikers (g): 2,9; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 844,53
Aziatisch
Lactose vrij
Hoofdgerecht